Güney Kore’nin En İyi Araba Modelleri

0
7844

Güney Kore’nin En İyi Araba Modelleri… Koreli markalar lüks otomobil pazarında etkiler yaratıyor olsa da İngiliz, Alman ve Japon markaları hala büyük bir avantaja sahip. Koreli lüks modellerin yollarda gözle görülür bir artış yaşadığını varsaydığımız zaman Koreli otomobil üreticilerinin nihayet biraz cesaret gösterdiği ve lüks otomobil segmentindeki ağır rakiplerine karşı atağa çıktığını anlayabiliyoruz. Lüks otomobil tutkunları zaten seçim yapmakta zorlanıyor olsa da Koreli markalar, karışıma farklı bir sınıf dokunuşu sunuyor. Asya’nın güzellikleri, sınıfının en iyisi ve lüks özellikleriyle paranın satın alabileceği en lüks iç mekanlarına sahipler. Koreli otomotiv üreticileri, Avrupalı ​​otomobil üreticilerinden en yetenekli kişileri bünyesine katmaya çalışmaktadır. Ancak İngiliz ve Alman lüksünü yenmek için yetenekli beyinlerden ve cazip fiyatlardan çok daha fazlası gerekiyor.

Son yıllarda İngiliz rakiplerinin sunduğu kalite ve teknolojiye uymasına rağmen Koreli lüks otomobil markaları da algılanan marka imajlarını değiştirmeye çalışıyor. Bununla birlikte geleneksel İngiliz ve Alman otomobil üreticileri, gruptaki yeni Koreli çocuklardan çok daha uzun süredir lüks araba segmentinin içinde yer alıyor. Pazar değişikliklerine uyum sağlama yetenekleri, pazardaki en güvenilir, dayanıklı ve arzu edilen lüks otomobillerden bazılarını ortaya çıkarmalarını sağlıyor. “Güney Kore’nin En İyi Araba Modelleri” adlı içeriğimizde Güney Kore’nin satışa sunduğu en iyi araba modellerinden bazılarına değineceğiz. Bu modellerin bazıları Türkiye’de satılmasa da global çapta oldukça başarılı ve popülerler.

Kia K900Güney Korenin En İyi Araba Modelleri

Kia, sınıfının en iyisi K900’ü sanat ve bilimden yararlanan zamansız bir tasarıma sahip lüks bir sedan olarak tanımlıyor. Ayrıca 2022 K900’ün 14,5 inçlik büyük bir bilgi-eğlence kurulumu, akıllı telefon uygulaması ve çok amaçlı bir parmak izi doğrulama sistemi sunduğu göz önüne alındığında, otomobil üreticisinin açıklaması oldukça anlamlı geliyor. Ayrıca Güney Kore dediğimiz zaman aklımıza gelen en önemli markalardan biri Kia’dır. Üstün teknolojisi, farklı yapıdaki araçları ile oldukça popüler ve başarılı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kia K900; Kia’nın en son logo tasarımı, büyütülmüş bir ızgara, her iki uçta yeni LED ışıklar, geliştirilmiş ses yalıtımlı cam, yeni ahşap kaplamalar ve daha şık döşeme ile birlikte satışa sunulmaktadır. Lüks özellikler arasında Maurice Lacroix analog saat, üç bölgeli klima kontrolü, arka elektrikli gölgelik, kablosuz akıllı telefon şarj cihazları, 16 yönlü bel destekli sürücü koltuğu, birinci sınıf ses sistemi, arka çift monitör eğlence sistemi ve arka koltukta ısıtma ve soğutma sistemi bulunmaktadır.

Genesis G80Güney Korenin En İyi Araba Modelleri

Genesis G80, birinci sınıf bir otomobilin nasıl olması gerektiğine yeni bir bakış açısı getiriyor. Bu da onu rekabetçi bir lüks sedan sınıfının zirvesine yaklaştırıyor. G80, lüks kabini, çarpıcı dış tasarımı, deri direksiyonu ve rahat sürüşü ile Genesis’i otantik bir lüks marka olarak onaylıyor. Güç aktarma seçenekleri arasında standart 300 beygirli turbo şarjlı 2,5 litre sıralı dört silindirli motor veya isteğe bağlı 375hp çift turbo 3,5 litre V-6 bulunmakta.

G80’in iç yaşam alanı; yumuşak dokunuşlu yüzeyler, modern bir gösterge paneli ve zengin görünümlü malzemelerle vurgulanan zarif tasarımları her yerde sergiliyor. Genel olarak, iç mekan, ortam iç aydınlatması, 12,3 inç dijital gösterge grubu, 14,5 inç bilgi-eğlence sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön ve arka koltuklar, baş üstü ekran, Apple Carplay, Android Auto ve Lexicon ses gibi arzu edilen özelliklerle harika görünüyor.

Hyundai Azera

Hyundai’nin en önemli modellerinden bazıları da Azera veya Grandeur olmakta. Ayrıca bu model, Hyundai’nin sedan pazarı için zarif çözümüdür. Azera, mücevher benzeri ekler, şık krom vurgular ve belirgin şekilde şekillendirilmiş LED farlardan oluşan cesur ancak duyusal elmas desenli ızgarasıyla kendisini diğer benzerlerinden ayırmaktadır. Sedan’ın güç aktarma seçenekleri arasında doğal emişli 2.5 litre sıralı dört, 3.3 litre V-6, 2.4 litre benzinli/elektrikli hibrit ve 3.0 litre benzinli/LPG motor yer alıyor. Türkiye’de satışa sunulsa neler olacağını merak ettiğim araba modellerinden biri olan Hyundai Azera, diğer menşeili rakiplerine göz dağı vermeyi başarıyor.

Kia Telluride

Telluride rakipsiz değeri, yakışıklı görünümü ve beklenmedik lüksü ile kendini oldukça güzel tanıtıyor. Ayrıca ödüllü Telluride; genişliği, pratikliği, konforu ve cömert standart donanımı sayesinde çoğu orta boy SUV sıralamasında en üst sıralarda yer almaktadır. Türkiye’de kesinlikle satışa sunulması gereken modellerden biri olan Kia Telluride, tasarımı ve teknik özellikleriyle markanın popülaritesini arttırmakta. Kia Telluride’ın lüks iç mekanı, cesur ve sağlam dış cephesine rağmen mükemmel kalite, çekici malzemeler ve çok sayıda arzu edilen özellik sunuyor. Seçenekler arasında bir baş üstü ekranı, sürücü koltuğu hafıza ayarları, birinci sınıf bir tavan döşemesi, Nappa deri döşeme, ısıtmalı ve soğutmalı arka koltuklar yer alıyor. Ayrıca SUV, çok sayıda güvenlik özelliğine de sahip. 10,3 inç bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay, Android Auto, Driver Talk, 10 hoparlörlü Harman Cardon ses sistemi, kablosuz akıllı telefon şarjı ile rakiplerinin ötesine geçiyor.

İkinci El Kia İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here