2021 Formula 1 Şampiyonu Kim Oldu? 2021 sezonunda Formula 1’de şampiyon Max Verstappen oldu! Tüm sezon boyunca Lewis Hamilton ile Max Verstappen arasında yaşanan müthiş çekişmede Hollandalı pilot Verstappen, zaferi elde etti. Abu Dabi GP’deki yarışta Hamilton tarihe geçme fırsatını son turda kaybetti. Ayrıca Max Verstappen F1 şampiyonluğu kazanan ilk Hollandalı pilot olarak tarihe geçti.

Abu Dhabi Grand Prix’ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen’i geçti. Yarışın son turunda Hamilton’ı geride bırakan Verstappen yarışı lider tamamladı ve ilk şampiyonluğunu elde etti. Formula 1 2021 sezonunda 22. ve son yarış Abu Dabi GP ile gerçekleşti. 5,2 kilometrelik Yas Marina Pisti’nde 58 tur sonunda şampiyonluğa ulaşan isim Red Bull’un deneyimli ve yetenekli pilotu Verstappen oldu.

2021 Sezonu Formula 1 Şampiyonu: Max Verstappen

Formula 1 2021 Sezonunda birinciliği 395.5 Puan ile Red Bull pilotu  Max Verstappen kazandı. Mercedes’in efsane pilotu Lewis Hamilton sezon boyunca 387.5 puan topladı ve 2021 F1 sezonunda ikinci oldu. Mercedes’in 32 yaşındaki deneyimli pilotu Valtteri Bottas, 2021 F1 sezonunda üçüncü oldu.

Markalar Klasmanında Mercedes Zirvede

Markalar klasmanında Mercedes, son yarışa 30 puan önde birinci sırada girdi. Abu Dabi GP öncesinde 613.5 puan toplayan Mercedes, Formula 1’de takım olarak şampiyon oldu. Mercedes’in ardından 585.5 puan toplayan Red Bull Racing, 2021 F1 sezonunda 2.Sırada yer aldı. Red Bull Racing’i 323.5 puan ile Ferrari takımı takip etti. Sıralamanın devamına 2021 F1 Sezonu takımlar ve sürücüler sıralamasından bakabilirsiniz. 


Formula 1 Abu Dabi GP Öncesi Neler Oldu?2021 Formula 1 Şampiyonu Kim Oldu?

2021 sezonunda Formula 1 Abu Dabi GP öncesi Mercedes ve Red Bull arasındaki rekabet zirveye çıkmıştı. Mercedes’in deneyimli ve yetenekli pilotu olan Hamilton ve Red Bull’un deneyimli ve yetenekli pilotu olan Verstappen, son yarışa 369,5 puanda kaldı. Aynı puana sahip olan ikili, oldukça nefes kesici Formula 1 Abu Dabi GP Finaline imza attı. Abu Dabi GP öncesinde gerçekleşen Suudi Arabistan GP, F1 severlerin oldukça dikkatini çeken yarışlardan biri oldu. Beklenmedik şekilde benzer puanda kalan takımlar ve sporcular, 2021’in en efsane Formula 1 olaylarından birine imza attılar. Bu yüzden Formula 1 Abu Dabi GP, iki takım içinde oldukça önemliydi. Uzmanların bile tahmin yürütemediği final yarışı, tüm F1 severleri ekranların başına geçirdi. Özellikle F1 tarihinde uzun zamandır görülmedik bir rekabet ortaya çıktı. Pistlerin yetenekli ve şampiyon çocuğu Lewis Hamilton için oldukça önemli olan Formula 1 Abu Dabi GP, hayal kırıklıklarıyla bitti. İlk defa bir Hollandalı Formula 1 pilotunun şampiyon olmasını sağlayan Red Bull’un sporcusu Verstappen, adını tarihe geçirmeyi başardı.

Formula 1 Abu Dabi GP Lewis Hamilton İçin Çok Önemliydi

Max Verstappen ile Lewis Hamilton, Abu Dabi Grand Prix’sinde dünya şampiyonu olmak için çıktı. Deneyimli ve efsane pilot Michael Schumacher ile aynı şampiyonluk sayısına sahip Lewis Hamilton, BAE’den zaferle ayrılıp Formula 1’de 8 kez şampiyon olan ilk ve tek pilot olarak tarihe geçmek istiyordu. Bu yüzden tüm geçmişten gelen agresif tutumlarını da ortaya koyan Lewis Hamilton, oldukça performanslı bir sürüşe imza attı. Ancak bu sürüş, birincilik ve şampiyonluk için yeterli olamadı. Formula 1 2008 yılı,2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında şampiyon olan Lewis Hamilton, Formula 1 tarihinde en önemli isimlerden biridir. Özellikle gelecek yıllarda emekli olması planlanan Lewis Hamilton, F1 tarihinde adını en başa yazdırmak istiyor. Ancak 2016 yılındaki gibi 2021 yılında da şampiyonluğa sahip olamayan Lewis Hamilton, Abu Dabi GP’deki zafer yarışını kaybetti.

2016 yılında o dönem Mercedes’te takım arkadaşı olduğu Nico Rosberg ile Abu Dabi’ye kalan şampiyonluk yarışında zafere ulaşan Rosberg olmuştu. Böylece Abu Dabi GP, Lewis Hamilton’un en büyük hayal kırıklarından biri olarak kaldı. Sonuç olarak “2021 Formula 1 Şampiyonu Kim Oldu?” sorusunun cevabına net olarak Hollandalı pilot Max Vestappen’in adını söyleyebiliriz. 2022 F1 için de Lewis Hamilton’un nasıl bir sürüş ve tutum sergileyeceği merakla bekliyoruz

Verstappen’in şampiyon olarak ayrıldığı 2021 F1 sezonunda Raikkonen, Abu Dabi GP ile son yarışına çıktı

Abu Dhabi GP’si sonrası emekli olacağını açıklayan Kimi Raikkonen, böylece son yarışına katılmış oldu. Finli F1 pilotu Kimi Raikkonen, Formula 1 tarihinde tam 21 kez katıldığı yarışlardan zaferle ayrıldı. Ayrıca kariyeri boyunca tercübeli isim 103 kez de podyuma çıkma şansını elde etti. 42 yaşındaki Raikkonen, kariyerinde Sauber, McLaren Mercedes, Ferrari, Lotus ve Alfa Romeo markaları adına yarıştı. Alfa Romeo hesabı, pilotları Kimi Räikkönen ve Antonio Giovinazzi’ye veda etti. Böylece efsanevi Finli F1 pilotu Kimi Raikkonen, tarihe geçen performansları ve başarılarıyla geride güzel anılar bıraktı.

Alfa Romeo Racing’in resmi Twitter hesabından “The End” notu ile paylaşım yapılarak Formula 1 efsanesi Kimi Raikkonen’e de veda edildi.

2021 F1 Sürücüler ve Takımlar Puan Sıralaması 

Türkiye’nin Araba Motoru Arabam.com’da Ücretsiz İlan Ver!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here