Formula 1 Pilotları: Alex Albon, son dönemlerde kariyerinin en kötü dönemlerini yaşamaktadır. Formula 1 takımlarına, başarılı bir pilot olduğunu kanıtlamak isteyen Albon için oldukça zorlayıcı bir yarış periyodu bulunmaktadır. Alex Albon, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas’tan oluşan güçlü Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Takımı ile arasındaki farkı kapatmaya çalışırken Red Bull Racing’e katılmıştır. Albon, başlangıçta oldukça etkili sürüş stiline sahipti. Fakat zaman içinde sıralamalarda, yarış günlerinde ve sürücü sıralamasında takım arkadaşı Max Verstappen’in gerisinde kalmaya başladı. Bu durum, Red Bull takımına Silver Arrows F1 takımıyla mücadelelerinde yardımcı olmadı.

Muhtemelen Alex Albon’un yerine Verstappen’e daha iyi bir takım arkadaşı olduğunu kanıtlayan Sergio Perez’in ve Red Bull’un Mercedes’i devirmesine ve 2021 Markalar Şampiyonası’nı kazanmasına yardımcı olabilecek sürücü ile değiştirilmesinin nedenlerinden biri de budur. Fakat  Alex Albon, düşüşüne rağmen pistte ve pist dışında sakinliğini korumayı başardı. Albon artık sadece bir yedek sürücü ve birçok kişi sporda kaderinin ne olacağını merak ediyor. İngiltere’de doğan Alex Albon, her şampiyona seviyesinden geçerek motor sporları merdivenini tırmanan İngiliz yarış sürücüsüdür. Ayrıca Motor sporlarının zirvesine geri dönmek için Red Bull Formula 1 yarış koltuğunu geri almaya kararlı.

Yarışçı Bir Aileden GeliyorFormula 1 Pilotları: Alex Albon

Alex Albon, Tayland ve İngiliz olmak üzere çifte vatandaşlığa sahiptir. İngiliz olan babası Nigel Albon’da oldukça önemli bir yarış pilotudur.  British Touring Car Championship, GT Series ve 2002 Sepang dayanıklılık yarışı dahil olmak üzere çeşitli yarışlarda yer alan bir yarış pilotuydu. Alex, yarış tutkusunu babasından miras aldı. Beş kişilik bir ailede dünyaya gelen Albon’un üç kız kardeşi ve bir erkek kardeşi var. Ayrıca Albon, Bures Suffolk’ta büyüdü ve Ipswich okuluna gitti. Fakat eğitimininden, genç yaşta Michael Schumacher ve Valentino Rossi’den ilham alarak yarış hayallerini sürdürmek için ayrıldı.

Alex Albon, Formula 1 Sürücüsü olma yolunda bir adım atarak, 2005 yılında 8 yaşındayken karting yarışlarına katılmaya başladı. 2008’de KF3 sınıfına yükseldi. 2010 yılına kadar yarıştı ve yol boyunca birçok övgü topladı. Albon, 2012 yılında Formula Renault Şampiyonası’na katıldığında tek kişilik otomobillerde ilk çıkışını yaptı. 2015, Albon’un Charles Leclerc ile şampiyonluk için mücadele ettiği 2016’da GP3’ten mezun olmadan önce FIA ​​European Formula 3’e geçtiğini gördük. Albon daha sonra ART Grand Prix ve DAMS ile FIA ​​Formula 2 Şampiyonasında 2 sezon yarıştı.

Albon’un Annesi Araba Dolandırıcılığından Hapsedildi

Alex Albon’un annesi 15 yaşındayken dolandırıcılıkla ilgili bir suçtan hapse atıldı. Netflix’in Formula 1: Drive to Survive belgeselinde bundan bahseden Albon, annesinin götürüldüğünü ve kilitli tutulduğunu gördüğü için hayatında geçirdiği en zor yıl olduğunu söyledi. Kankamol Albon, 10 milyon dolarlık araba dolandırıcılığından suçlu bulundu. Yatırımcılara indirimli fiyatlarla araba satardı ve onları kârla satacaklarına söz verirdi. Yatırımcıların çoğunluğunun arabaları hiç görmediği ortaya çıktı. Ayrıca 2015 yılında hapisten çıktı. Netflix dizisinde Albon’un annesi, Albon’un onu çoktan affettiğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Alex Albon, Formula 1’deki ilk çıkışını 2019’da yaptı. Fakat bu çıkış, çoğu kişinin düşündüğü kadar basit değildi. Albon, Formula 2 serisini bitirmesinin ardından Formula E’de yarışmak için anlaşma imzalamıştır. Bunun sebebi, Formula 1’de bir koltuk bulamamasıdır. Fakat Red Bull’un genç takımı Toro Rosso’da bir şansın ortaya çıktığı 2019’daki ani olaylarda şanslıydı. Albon için yıldız takımlar hizaya girmişti. Torro Rosso ile sadece 11 yarıştan sonra, Albon’a Red Bull Racing’de bir sürüş teklif edildi. Pierre Gasly’nin rütbesi düşürüldü ve Albon’un önü açıldı. Sezon sonunda takım patronu Christian Horner, Albon’dan etkilendi ve onu 2020 sezonu için elinde tuttu.

Formula 1 Podyum Bitirişine Sahip Tek Taylandlı Sürücü

Bir ülkenin sürücüsünün F1’de sürücü olması büyük bir olaydır. Dünya çapında sadece 20 slot var. Alex Albon, çaylaklığından beri etkileyici performanslar sergilemiştir. Fakat İlk podyum Finish’i elde etmek için 2020’ye kadar beklemek zorunda kaldı. Bu da onu başarıya ulaşan ilk Taylandlı Formula 1 sürücüsü yaptı.

Şu anda Red Bull Formula 1 Yedek PilotuFormula 1 Pilotları: Alex Albon

Formula 1, bir takımın beklentilerine göre performans göstermezse, bunun zorlu bir dünya olduğunu defalarca göstermiştir. Hiçbir Formula 1 sürücüsü için gelecek asla garanti edilmez. Alex Albon, 2019 ve 2020 yılları arasında Red Bull’da umut verici bir kariyere sahipti. Fakat 2021 sezonundan itibaren takım için yedek ve geliştirme pilotluğuna düşürüldü. Albon için yolun sonu değil; 2022 sezonu için kendisini izlediği söylenen Red Bull veya Williams Racing ile Formula 1’e geri dönmeyi umuyor. Sonuç olarak Formula 1 Pilotları: Alex Albon için oldukça önemli ve şanslı olmasını gerektiren bir süreç var.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here