Formula 1 Pilotları: George Russell

0
3104

Formula 1 Pilotları: George Russell, 2022 yılında Lewis Hamilton’ın takım arkadaşı olarak Mercedes’e katılacak. Formula 1’in şu anki yetenekli genç yıldızı, Netflix dizisi Drive To Survive ile birlikte spora çok fazla ihtiyaç duyulan eğlence ve coşkuyu enjekte etti. 2022 için yeni düzenlemeler ve bu sezon yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton ile Red Bull’dan Max Verstappen arasında ortaya çıkan devasa birincilik savaşı, Formula 1 dünyasında açıkça başka bir büyük ve heyecan verici rekabet çağını ortaya çıkarıyor. Farklı takımlarda çok sayıda harika sürücünün giderek Mercedes’in hakimiyeti için gerçek bir tehdit haline gelmesiyle Lewis Hamilton’ın istediği son şey, kendisininkiyle aynı otomobilin direksiyonuna geçen son derece hızlı bir İngiliz sürücüdür.

Başarılı Formula 1 pilotunun istemediği şey başına geldi. 23 yaşındaki George Russell, yedi kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton’ın yanında Mercedes’in diğer yarış arabasını kullanacak.

1998 doğumluFormula 1 Pilotları: George Russell

George William Russell, 15 Şubat 1998’de Michael Schumacher, Mika Häkkinen ve Jacques Villeneuve gibi eski F1 efsanelerinin şampiyonluk için mücadele ettiği bir dönem olan King’s Lynn, Birleşik Krallık’ta doğdu. Russell, yeni takım arkadaşı Hamilton’dan 13 yaş daha genç ve yedi kez dünya şampiyonu olan oyuncunun 2008’de ilk şampiyonluğunu kazandığı yaşla yaklaşık aynı yaşta. Tarihin tekerrür edip etmeyeceğini ancak zaman gösterecek. George William Russell, 7 yaşında karting yapmaya başladı. Başarı sadece iki yıl sonra geldi. 2009’da MSA İngiliz ve İngiliz Açık Şampiyonu oldu ve 2010’da Rotax Mini Max kart kullanarak başka bir şampiyonluk izledi. Mevcut F1 yıldızları Charles Leclerc, Alexander Albon ve Lando Norris ile birlikte karting günlerinde birbirleriyle yarıştı. Ayrıca Formula 1’de sezon tatillerinde hala eğlenmek için yarışıyor.

McLaren Autosport BRDC Ödülü

2014 yılında Russell, Lanan Racing adına sürüş yaparak BRDC Formula 4 Şampiyonasında yarıştı. Sonuç olarak Abu Dabi’de Arden Motorsport ile GP3 testine dahil oldu. Yıl sonunda Russell, McLaren Autosport BRDC Ödülü’nün şimdiye kadarki en genç sahibi oldu. Böylece McLaren ekibiyle bir test seansı kazandıktan sonra Formula 1 makinelerinin tadına vardı.

GP3 Serisi ŞampiyonuFormula 1 Pilotları: George Russell

Gençler kategorisindeki başarılı programların ardından, George Russell sonunda herkese kendisinin yetenekli bir pilot olduğunu gösterdi. Sezonda dört zafer, üç pol pozisyonu ve beş podyum finişinin ardından çaylak sezonunda 2017 GP3 sürücüleri unvanını kazandı. Ayrıca Jerez’deki sondan bir önceki turda şampiyonluğu perçinledi.

Mercedes-AMG F1 takımı, Russell’ın yeteneklerini hızla fark etti ve onu 2017’de Esteban Ocon ve Pascal Wehrlein ile birlikte Mercedes Young Driver programının bir parçası olarak kapmayı başardı. Budapeşte ve Brezilya’da Mercedes ve Force India için iki resmi testte yer aldı. Ayrıca 2018’de Pirelli Test Sürücülerinden biri olarak seçildi.

Formula 2 Şampiyonu

Russell, 2017’deki GP3 başarısının ardından daha hızlı Formula 2 serisine geçtikten sonra Formula 1’e bir adım daha yaklaştı. Böylece 2018’de ART Grand Prix’de yarıştı. Tıpkı GP3’te olduğu gibi George Russell, şu anki McLaren Formula 1 yıldızı Lando Norris ile sezon boyu süren bir savaştan sonra çaylak sezonunda şampiyonluk kazanma başarısını tekrarladı.

2019’da F1’e katıldıFormula 1 Pilotları: George Russell

Alman üretici, Williams takımına motor sağladığı için George Russell’ın nihayet Formula 1’e ulaşmasının yolunu açtı. Formula 1 Grand Prix’sine 2019 yılında takım arkadaşı Robert Kubica ile çıktı. Williams FW42’nin tempo eksikliğine atfedilen çaylak sezonunu tek bir puan bile alamadan bitirdi. Ayrıca 2020 yılında, Formula 1’de yarıştığı bir yıl boyunca, George Russell, kalitesiz Williams F1 aracını olması gereken yerden çok daha yüksek grid noktalarına taşıması nedeniyle “Bay Cumartesi” lakabını kazandı. Steiermark Grand Prix’sine katılmaya hak kazandı. Kısa bir süre sonra Russell, F1’de bir sıralama uzmanı olarak tanındı. Daha sonra Williams aracının hızındaki yetersizlik nedeniyle yarışta liderlik tablosunda hızla düştü.

Lewis Hamilton, Sakhir Grand Prix’sinden önce koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra George Russell, Mercedes Young Driver programının bir parçası olarak, yedi kez dünya şampiyonu olmak için Mercedes F1 aracının çalışmalarından mezun oldu. Çok daha hızlı araca kolaylıkla adapte oldu. Mercedes’teki ilk yarışında Valtteri Bottas’tan sadece 0.026 saniye daha yavaşla 2. oldu. Yarışta Russell, Bahreyn pistinde hızlı bir tempo yakalarken ve ilk kez bir Grand Prix’ye liderlik ederken aynı zamanda “Bay Pazar” olduğunu da gösterdi. Maalesef ki Mercedes’in pit stop hatası onun yarışı kazanmasını engelledi ve dokuzuncu oldu. Sonuç olarak Formula 1 Pilotları: George Russell, oldukça iddialı olan Formula 1 pilotlarından biridir.

İkinci El Araç İlanları

Daha Fazla F1 Haberlerine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here