BMW, Audi ve Porsche, otomotiv sektöründeki En Havalı Alman Coupe Modellerine sahiptir. İçeriğe başlamadan önce, bir coupe’yi diğer otomobil segmentlerinden ayırt etmemiz önemlidir. Tanım olarak bir coupe, sabit bir tavana ve arkaya doğru eğimli bir tavan hattına sahip iki kapılı bir otomobildir. İkinci olan coupe’nin en karakteristik özelliğidir. Bunun sebebi, bazı otomobil şirketleri bu terimi eğimli bir tavan çizgisine sahip sportif sedanlarını tanımlamak için kullanmaya başlamış olmasıdır. Bildiğimiz üzere yıllardır hangi ülkenin en iyi coupe spor arabaları yaptığı tartışması sürüyor. Taraftarlar, favorilerini savunmak için ölümüne savaşmaktadır. Alman otomobil üreticilerinin destekçileri, birçok favori coupe modelinin Alman otomotiv üreticileri tarafından üretildiğini düşünmektedir. Düşünceleri kısmen doğru olsa da diğer markalarda oldukça farklı ve etkili coupe modellerini satışa sunmayı başarmaktadır.

BMW M2 CSEn Havalı Alman Coupe Modelleri

BMW M2 CS, BMW spor otomobilinin en çok sürücü odaklı olan versiyonlarından biridir. Ayrıca BMW 2 serisi, ilk 2 serisinin doğduğu durumdan oldukça uzun bir yol kat etti. Sınırlı sayıda üretilen bir model olan CS, benzer coupe modellerinden sıyrılmaktadır. 444 bg’lik turbo şarjlı sıralı-6 oldukça farklı bir sürüş tarzını, kullanıcısına ulaştırmaktadır.

Mercedes-Benz CLK DTMEn Havalı Alman Coupe Modelleri

Mercedes, 2002 yılında CLK ile otomotiv endüstrisinin performans GT nişini şok etti. Fakat bir süre sonra ortaya CLK DTM çıktı.  Önceki nesilden daha alçak, daha geniş, daha şişkin ve daha öfkeliydi. Ayrıca devasa bir arka kanatla büyümüştü. Neredeyse 600 bg’lik süper şarjlı 5.5 litrelik V8’e sahip olan DTM, CLK’nın Alman Touring Otomobil Şampiyonasını (DTM olarak adlandırılan) kazanan yarış versiyonunu kutlamak için yapılmış çok tehlikeli ama harika bir otomobildir.

Mercedes-Benz SLR McLarenEn Havalı Alman Coupe Modelleri

617 beygir gücünde, ancak neredeyse 1.8 ton ağırlığında, 5.4 litrelik süper şarjlı devasa bir V8’e sahip olan SLR, 3,3 saniyede 100 kilometre hıza ulaşmaktadır. Fakat lüks özellikler otomobilin sunduğu sportifliği zedelemektedir. Bu, Mercedes-Benz ve McLaren arasındaki işbirliğinin tanımlanamayan bir araba ürettiği anlamına geliyor. Konforlu fakat gerçek bir grand tourer olacak kadar lüks değildir. Ayrıca hızlı ama bir hiper otomobil olacak kadar çekici değil.

2021 Porsche 911 Turbo S

911 her zaman Porsche’nin her şeyi yapabilen modeli olmuştur. Sürücü koltuğunun arkasında 3,7 litrelik çift turbo şarjlı düz 6 silindirli motoru bulunmaktadır. 3 saniyenin altında 0’dan 100 kilometre hıza ulaşan Porsche 911 Turbo S, esrarengiz bir coupe olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle tasarım açısından da listemizdeki en farklı araç modellerinden biri olan Porsche 911 Turbo S, listemizin en güzel ve başarılı modellerinden biridir.

BMW M8

Gerçek bir Alman kabadayısı olan BMW M8, BMW’nin bugüne kadarki en güçlü ikinci aracıdır. Daha önceki Alman yapımı canavarlar gibi, 617 beygir gücündeki çift turbo şarjlı 4.4 litrelik V8’e sahip olan bu araba, fazlasıyla yeterli güce sahiptir. Ayrıca BMW’nin inanılmaz xDrive sistemi, AWD lansmanlarını ve RWD’yi sürüklemeyi bir olasılık haline getiriyor.

Mercedes-Benz SLS AMG

Yıllar önce normal SLS yeterince çılgın değilmiş gibi, Mercedes ona bir veda kutlaması yapmaya karar verdi. Böylece 2013’te bahsi yükselttiler. Normal bir SLS modelini, karbon fiber parçalar gibi birçok farklı malzeme ile süslediler. Ayrıca aracın sahip olduğu el yapımı, büyük boy 6.2 litrelik V8, 3.5 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır. Sportif tasarımına baktığımız zaman da aracın rakiplerine göre çok daha karizmatik ve keskin hatlara sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Audi R8 V10

R8 V10 Performance, Audi’nin şimdiye kadarki en güçlü süper otomobilidir. Doğal emişli 611 hp Lamborghini 5.2 litrelik V10 ve Quattro AWD sistemine sahip olan Alman coupe modeli, 2,9 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır. Kesinlikle her gün sürebileceğiniz bir süper otomobil olan Audi R8 V10, tasarımı ve motor hacmi ile ön plana çıkmayı başarmaktadır.

Porsche Carrera GT

“En Havalı Alman Coupe Modelleri” adlı içeriğimizin son modeli, Carrera GT’dir. Var olan en iyi sese sahip otomobillerden biri olarak kabul edilen Carrera GT, ölümsüz bir efsanedir. Ayrıca sonsuza kadar öyle kalacaktır. Gerçek egzotik egzoz gürültüsünün tümü, Porsche’nin doğal olarak emilen 5.7 litrelik V10’un gürültüsünden kaynaklanmaktadır. 605 beygirlik motoru, 1.4 tonluk ortadan motorlu Alman’ı 3.5 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaştırmaktadır. Porsche Carrera GT, sadece hızlı değil, aynı zamanda tehlikelidir. Denge kontrolü eksikliği, affedilmeyen bir RWD sistemi, manuel şanzıman ve sağlıksız miktarda güç, göz açıp kapayıncaya kadar hayatınızın en iyi veya son sürüşüne yol açabilir. Ayrıca Carrera GT, ne yazık ki Paul Walker’ın ölümcül kazasına yol açan arabadır.

 İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here