2020 Mercedes Benz GLA 200 7G-DCT Detaylı İnceleme

1
9270

Mercedes Benz GLA 200 tasarım konusunda ‘olmuş’ dedirten detaylara sahip. Özellikle yüzünü fark etmemek için o sırada kesinlikle başka bir yere bakıyor olmanız gerekiyor. Markanın büyük SUV’larında kulllandığı ifade bu araçta da aynı şekilde yer alıyor. Kaslı görünen yüz tasarımı aynı zamanda ona tam karşıdan baktığımız zaman sert bir ifadeye de sahip. Agresive araç tasarımlarını sevenlerin kalbine kazınacak bir ifade bu. Elbette aracı aynı zamanda oldukça maskülen kılıyor.

Mercedes GLA motor kaputunun şişkin ve bol katlı tasarıma sahip olması ona aynı şekilde tamponun da bu şekilde eşlik etmesi onu bu sınıfın en çok dikkat çeken araçlarından biri yapmaya yetecek, artacak diye düşünüyoruz. Yere doğru eğimli yay şeklinde tasarlanan çift çıtalı havalandırma ızgarasına markanın logosu devasa bir şekilde eşlik ediyor. Tamponun şişkin yapısına bu bölümün içine damlıyormuş hissi veren farların eşlik etmesi dikkat çekici. Bütününde iyi görünen araç tasarım konusunda neredeyse tam puan alacak türden olmuş. Mercedes tasarımlarını özellikle de Mercedes GLA serisinin tasarımını seviyorsanız ve hayalinizde bir GLA 200 sahibi olmak varsa arabam.com Mercedes GLA ilanlarını inceleyerek ikinci el Mercedes GLA fiyatları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

İç Mekan

Tamam Mercedes Benz’in tasarımı gerçekten de iyi. Ancak Mercedes GLA 200 iç mekan konusunda gerçek bir ustalık eseri. Kullanışlılık konusunda da aynı etkiyi kullanıcı ve yolcular arasında bırakıyor. Ama ya değişim ya farklılık beklentisi. İşte burada size sunulana razı olmanız gerekiyor. Yeni Mercedes Benz GLA 200’de de farklılık beklentisi içinde olacaklar avuçlarını yalamak zorunda kalacak.

Başarılı bir direksiyon simidinin kullanıldığı yaşam alanında göstergelerin hem tasarımı hem de takibi oldukça kolay yapılıyor. Koltukların tasarımı ve kullanışlılığı gördüklerimiz arasında en iyilerden. Orta konsol üzerinde yer alan kumanda grubunun olduğu bölümde biraz karmaşa olsa bile kullanım zorluğu yaşatmıyor. Ferahlık ve genişlik konusunda beklediğimiz ne varsa araçta bulduk. Biraz daha geniş olabilirdi dediğimiz yerleri oldu ama bu kez daha büyük bir sınıfa doğru yönelip kendi kardeşlerini bile satış rakamları açısından vurabilir. Bu araçla ilgili yapacağımız en ağır eleştiri orta konsolun üzerine yerleştirilmiş ekran olacaktır. Tamam bunu biri tasarladı ama kim beğenip onay verdi gerçekten çok merak ediyoruz.

gla 200

Mercedes Benz GLA 200 Motor Özellikleri 

Bu motor seçeneğini Mercedes Benz neredeyse tüm araçlarında kullanıyor. Daha önce yapmış olduğumuz testlerde gerek performans, gerek sessizlik gerekse tüketim konularında beğenimizi kazanan bir ünite olmuştu. Bu durum en baştan belirtelim Yeni Mercedes Benz GLA 200’de de değişmedi.  Yeni Mercedes Benz GLA 200’de motorun tüm karakteristik özelliklerini sevdik. 5300 d/d’de 156 HP güç üreten benzinli ünite, 1250 gibi neredeyse rölanti devrinin olduğu bir yerde 250 Nm tork kullanıma sunuyor. Zaten Mercedes Benz’in en iyi yaptığı işlerden birisi de alt devirleri bu kadar iyi kullanabilen motor seçenekleri geliştirmesi. Bu sayede güç kesintiye uğramadan asfalt üzerine aktarılabiliyor. Açıklanan bilgilere baktığımız zaman 0-100 km/s hızlanmasını 8.8 saniyede tamamladığı ve maksimum hızının 215 km/s olduğu belirtiliyor. Bu verilere ulaşma konusunda hiç sıkıntı yaşamayacağını test sırasında ispat etti. Tüketim konusunda da 7G-DCT otomatik şanzımanının getirdiği olumlu etkiyle 7.1 litre gibi başarılı bir sonuca imza attı.

gla 200

Güvenlik

Mercedes Benz GLA 2014 yılında yapılan Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız almıştı. Bu test sırasında en yüksek puan olan 5 yıldız alan araç aynı zamanda diğer kriterlerde de önemli başarılar elde etti. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 88 ve yaya güvenliğinden yüzde 67 aldı.

gla 200

Konfor & Yol Tutuş

Konfor, konfor, konfor Mercedes Benz markasının bütünleştiği en önemli detay konfor. Farklı sınıflara yönelmesi ve daha uygun fiyatlı araçlar üretmeye başlaması ile birlikte bunda bir değişiklik olmasını bekliyorduk. Ama Mercedes Benz yönetimi uygun fiyatlı araçlarında bile konfor konusundan ödün vermedi. Bu durum Mercedes Benz GLA 200 içinde aynı. Yaptığımız tüm testler sırasında konfor konusundan ödün vermedi. Çukur geçişlerinde bile araç içinde bulunan herkesi rahat ettirdi. Yol tutuş konusunda da kabiliyetli bir araç. Yüksek bir yapıya sahip olmasına rağmen güvenlikten hiçbir şekilde ödün vermiyor. Alışkın olduğumuz Mercedes Benz modelleri gibi arkadan itiş olması onun en önemli farklılıklarından. Yüksek güç ve önden çekişli bir yapıya sahip olması ilk kalkışlar sırasında burnunun kontrol edilmesini zorlaştırıyor. Yine önden çekiş olmasının getirdiği etkiyle bazı hızlı viraj testlerinde arkadan kayma eğilimi var. Ama bu durum sorun olmadan elektronik yardımcılar üzerine düşen görevi başarıyla yerine getiriyor.

Mercedes GLA 200 Teknik Özellikleri

  • Motor : 1.6
  • Motor Hacmi :1595 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 156 HP 5300 d/d
  • Maksimum Tork : 250 Nm 1250 d/d

Mercedes GLA 200’ün Performansı

  • 0-100 km/s Hızlanma : 8.8 sn
  • Maksimum Hız : 215 km/s

Mercedes GLA 200’ün Frenleri

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Yakıt Türü : Benzin

Mercedes GLA 200’ün Yakıt Tüketimi

  • Şehir İçi : 7.3 lt/100 km
  • Şehir Dışı : 4.9 lt/100 km
  • Karma : 5.8 lt/100 km
  • Test : 7.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 135 gr/km

Mercedes GLA 200’ün Boyutları

  • Uzunluk : 4424 mm
  • Genişlik : 1804 mm
  • Yükseklik : 1494 mm
  • Dingil Mesafesi : 2699 mm
  • Bagaj Hacmi : – lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi : 50 lt
  • Boş Ağırlık : 1435 kg
  • Lastik Boyutu : 225/45 R17

1 YORUM

  1. Kopyala – yapıştır işleri sakat anlam çıkarmış!
    Alışkın olduğumuz Mercedes Benz modelleri gibi arkadan itiş olması onun en önemli farklılıklarından. Yüksek güç ve önden çekişli bir yapıya sahip olması ilk kalkışlar sırasında burnunun kontrol edilmesini zorlaştırıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here