Formula 1 Pilotları: Carlos Sainz JR, 2015’teki ilk yarışma sürecinden bu yana geleceğin Formula 1 şampiyonu olabileceğine dair işaretler sunmaktadır. Şu anda Formula 1 tarihinin en iyi takımlarından biri için yarışan Carlos Sainz, kardeşleri Antonio Sainz ve Blanca Sainz ile birlikte İspanya’da doğup büyüdü. Çocukluk dönemlerinde ünlü bir ralli şampiyonu olan babası Carlos Sainz Sr. tarafından motor sporları dünyasına katılması için ilham aldı. Ayrıcalıklı ve motor sporlarına yatırım yapan bir ailede büyüdüğü için yarışlarının zirvesine çıkma olasılığı her zaman yüksekti. Bununla birlikte, Carlos Sainz’in motor sporları merdivenindeki tırmanışı hala gelenekseldi. Birçok başarılı sürücü gibi bir Karting takımıyla başlaması ve sıralamalarda yükselmesi gerekiyordu. Ayrıca erken başladığı ve çok yetenekli olduğu için Sainz Jr. Formula 1 yolunda birçok övgü topladı.

Formula 1 kariyerine, 2015 sezonundan itibaren Toro Rosso için ilk takım pilotu olarak imza atmadan önce, 2013 yılında Red Bull ve Toro Rosso için test pilotu olarak başladı. Garip bir şekilde günümüze kadar Carlos Sainz hiçbir zaman şampiyonluk yarışına girmedi. Örnek olarak yarışma kariyeri boyunca Grand Prix kazanmadı/kazanamadı. Fakat imdi Scuderia Ferrari F1 koltuğuna sahip olduğu için bu istenmeyen rekor er ya da geç değişecek gibi görünüyor. Sonuç olarak Carlos Sainz Jr. 2021’de takım arkadaşı Charles Leclerc ile birlikte Scuderia Ferrari için yarışan bir Formula 1 sürücüsüdür. Pistte sakin bir mizacıyla tanınan Carlos Sainz Jr hakkında pek çok ilginç bilgi bulunmaktadır.

Aileden Gelen Yarışçı Disiplini Formula 1 Pilotları: Carlos Sainz JR

Motor sporlarının başlangıcından bu yana, değişen derecelerde başarıya sahip birçok heyecan verici baba-oğul yarış ikilisi olmuştur. Carlos Sainz Jr. yarış için doğmuş bir aileden gelmektedir. Babası Carlos Sainz Sr, 1980’den beri bir ralli pilotuydu. Ayrıca birçok başarı elde ettiği Dünya Ralli Şampiyonalarına katıldı. Takma adı El Matador olan Carlos Sainz Sr., 1990 ve 1992 yıllarında bir Toyota ile WRC şampiyonuydu. Genel olarak kariyeyi boyunca 26 WRC galibiyeti ve 97 podyum elde etti. İlginç bir şekilde, motor sporlarına geçmeden önce Sainz Sr. bir futbol ve squash hayranıydı. Carlos Sainz Jr.’ın amcası Antonio Sainz aynı zamanda bir ralli pilotuydu. Fakat pek başarılı ve bilinen bir yarışçı olamamıştır. Carlos Sainz Jr.’ın babasının başarısının peşine düşüp düşmeyeceği tartışmaya açık bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bugün F1’in en heyecan verici genç yıldızlarından biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Profesyonelliğe Geçiş DönemleriFormula 1 Pilotları: Carlos Sainz JR

Çoğu Formula 1 sürücüsü gibi, Carlos Sainz da kariyerine Karting ile başladı. Formula 3, Red Bull Junior Team ve sonunda Formula 1’de boy gösterme fırsatını yakaladı. Ayrıca Erken kariyeri çok başarı getirdi. Çocukluk kariyerinin öne çıkanları arasında, daha önce F1 büyükleri Robert Kubica ve Sebastian Vettel tarafından kazanılan bir etkinlik olan 2009’da KF3 serisini ve Monaco Kart Cup’ı kazanmak yer almaktadır. Ayrıca İspanya’da doğan Carlos Sainz’in rol modeli, hemşehrisi Fernando Alonso’ydu. Mevcut aktif Formula 1 sürücülerinden Alonso, adını 2 dünya şampiyonluğu ile tarihin en çok madalya kazanan Formula 1 sürücülerinden biri olarak duyurmaktadır. Ayrıca Alonso, Formula 1’in yanı sıra prestijli 24 Saat Le Mans da dahil olmak üzere diğer motor sporlarında çok sayıda şampiyonluk kazandı.

İspanya’da doğmuş olmasına rağmen, Sainz Jr karting günlerinden beri akıcı bir şekilde İtalyanca konuşuyor. Dilin ustalığı, yeni İtalyan takımlarına katılırken sorunsuz bir geçiş elde etmesini ve hızlı bir şekilde adapte olmasını sağladı. Merkezi İtalya, Maranello’da bulunan bir ekip olan Scuderia Ferrari’ye katılmadan önce, Carlos Sainz Jr ayrıca bir başka İtalya merkezli ekip olan Toro Rosso’da (Şimdiki Alpha Tauri) üç yıl boyunca çalışmıştır.

Ayrıca güçlü yönlerinden bir diğeri de yeni arabalara uyum sağlamaktır. Örnek olarak Daniel Riccardo, Alex Albon, Pierre Gasly ve hatta Sebastian Vettel gibi birçok mevcut Formula 1 pilotu, takım değiştirdikten sonra oldukça zorlanmıştır. Sainz Jr; Toro Rosso, Renault, McLaren ve şimdi de Ferrari ile geçirdiği zamandan beri, hızla adapte olma ve aracından en iyi şekilde yararlanma alışkanlığına sahip.

F1 Rekorları

100’den fazla Grand Prix yarışıyla Carlos Sainz, Charles Leclerc, Max Verstappen, Lando Norris ve daha fazlasına karşı yarışarak, neslinin en iyi sürücülerinden biri olduğunu zaten kanıtladı. Sainz, başlangıçta puanları bitirmek için mücadele etti. Yıllar geçtikçe gelişti ve kendi takımları için önemli puanları eve getirmeye başladı. Sainz, 2020 İtalya Grand Prix’sinde etkileyici bir üçüncülük elde etti ve sadece baskın Mercedes ikilisi (Hamilton ve Bottas) önünde sıralama turları attı. Bitiş çizgisini ikinci sırada geçtiğinde kariyerindeki en iyi finişini kaydetmeye devam etti. Ayrıca genç İspanyol iki kez daha podyum finişi kaydetti.  Carlos Sainz Jr, arka arkaya iki yıl McLaren ile yarışırken Dünya Sürücüler Şampiyonası’nda 6. oldu.

Beş Yılda Dört Formula 1 Takımı Arasında Geçiş YaptıFormula 1 Pilotları: Carlos Sainz JR

Carlos Sainz, beş yıl içinde Formula 1’deki mevcut takımların neredeyse yarısı için yarıştı. 2015 yılında Toro Rosso ile F1’deki ilk çıkışından sonra, Nico Hulkenberg ile ortak olduğu Renault’ya (2 yıllık bir süre) geçti. Fernando 2019’da McLaren’da boş bir koltuk bıraktığında, onun yerine Sainz uygun oldu. 2020 sezonunun sona ermesinin ardından Sainz, 2021 sezonundan itibaren Scuderia Ferrari için Charles Leclerc ile birlikte yarışacak. Sonuç olarak Formula 1 Pilotları: Carlos Sainz JR, genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir pilot olmaktadır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here