Araba Sigortasının Geleceği: Dijital, öngörülü ve kullanıma dayalı. Kuşkusuz arabası olan herkesin bir araba sigortası vardır. Aksi takdirde kaza, yangın, sel gibi birçok riski göze almış olur. Günümüzde birçok araba sigortası olmakla birlikte pek çok seçenek sunulmaktadır. Birkaç yıl önce, araba sigortasını hangi kuruma ne kadara yaptıracağınızı belirmek kolay değildi. Ancak dijital dünya bu sektöre de el atıyor ve istediğiniz bilgilere kolayca erişebiliyorsunuz. Bununla birlikte, günümüzün dijital öncelikli sigortacıları, talepleri saatler içinde olmasa da çok kısa sürelerde çözer.

100 yılı aşkın bir süredir sigorta sektörü, sorunsuz bir şekilde işliyor. Ayrıca piyasa gereksinimlerini karşılamak için geleneksel bir çalışma metodolojisine güvenmektedir. Sigortacılar, dijitalleştirmeden yararlanarak ve temel süreçleri daha müşteri dostu hale getirmek için dönüştürerek, sigorta sektörünün potansiyelinden yararlanabilir.

Dijital

Fiziksel bir varlığa ve müşteriye dönük yöneticilere sahip olmak, avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelir. Artık kullanıcılar, bir yöneticinin müdahalesi olmadan çevrimiçi işlem yapma konusunda rahattırlar. Durum böyle olunca, belirli ürünler için bazı gereksinimlere olan ihtiyaç azalmıştır. İnsanlar basit sigorta ürünlerini, internette herhangi bir ürün gibi arar. Fazla düşünmeyi ve vakti gerektirmez böylece müşteri kolayca satın alır. Bu, daha önceki sınırlı dağıtım modelini özgürleştirdi ve şirketin bulunmadığı şehirlerde dahil daha fazla müşteriye ulaşmayı mümkün kıldı.

Sadece satın alma yolculuğu değil, aynı zamanda sigortanın müşteri hizmetleri yönü de daha kullanıcı dostu hale geldi. 7×24 müşteri hizmetleri iletişim numaraları, mobil uygulamalar, sosyal medya hesapları vb. her zaman kullanılabilen temas noktalarından bazılarıdır. Herhangi bir sorgu ve şikayet neredeyse anında ele alınabilir.

Araba Sigortasının Geleceği: Dijital, Öngörülü ve Kullanıma Dayalı

Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformları insanların hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Buna sigorta şirketleri ve müşterileri açısından bakarsak iki yönlü etkileşimleri kolaylaştırırlar. Müşteriler bu platformlarda sigorta ürünleri hakkında bilgi sahibi olabilmekte ve sorgularını bu platformlar üzerinden iletebilmektedir. Sigorta şirketleri, katılım, müşteri kazanımı, müşteriyi elde tutma ve şikayetlerin giderilmesi için sosyal medyaya bakıyor. Bir sigorta şirketinin dijital pazarlamacıları, tercih ettikleri kitleyi arar ve onlara ulaşmak için etkili kampanyalar yürütür.

İkinci El Otomobil İlanları

Tahmine Dayalı

Teknoloji, sigorta sağlayıcılarının müşterilerini anlamalarını ve onlara çok katmanlı olmayan ürünler sunmalarını sağlamıştır. Bir araba sahibini tanımak, riske maruz kalma durumunu analiz etmeye yardımcı olur ve sigortalamayı kolaylaştırır. Bu, sigorta şirketinin bir şekilde araç sahibine özelleştirilmiş bir araba sigortası poliçesi sunmasına yardımcı olur. Bir sigorta şirketi, sigortalının maruz kaldığı riskler hakkında yeterli bilgiye sahipse, prim uygun şekilde tahmin edilebilir ve yeterli teminatlar önerilebilir.

Daha önce, prim oranları kısaca aracın markasına ve modeline şekillenirdi. Ayrıca yaşa ve bu tür diğer genel ayrıntılara bağlıydı. Şimdi, çok daha spesifik hale geldi. Araç sahibinin yaşı, medeni durumu, hasar geçmişi, ikamet ettiği semt, sürüş şekli vs. sigortacıların araç sahibinin risk profilini belirlemesine yardımcı olur. Bir risk profili oluşturulup değerlendirildikten sonra prim oranları buna göre belirlenebilir. Bu nedenle, iyi bir sürücü, sırf başkaları kötü sürüyor diye fazla prim ödemek zorunda değildir. Süreç özelleştirilmiştir ve genelleştirilmemiştir.

Kullanıma Dayalı

Telematik, araba sigortası endüstrisinin reaktif yerine proaktif olmasına yardımcı olur. Bu proaktif yaklaşım ve riski belirlemek için verilere güvenmek, sigorta sağlayıcılarının uygun prim oranlarını belirlemesine yardımcı olur. İndirimlerle birlikte daha iyi prim oranları, müşteri memnuniyeti ile sonuçlanır. Ayrıca indirim ve primler müşteri memnuniyetini tetikleme potansiyeline sahiptir.

Araba Sigortasının Geleceği: Dijital, Öngörülü ve Kullanıma Dayalı

Aşağıdaki durumları ele alalım. İlk durumda, sigortalı herhangi bir telematik cihazı veya hırsızlık önleme cihazı kurmamıştır. Dolayısıyla sigortacı araç sahibinin nasıl araç kullandığının farkında değil. Bunun yerine ortalama aylık katedilen mesafe nedir, gidilen rota tehlikeli mi? gibi sorular yöneltir. Hırsızlığa karşı koruma cihazlarının takılmaması, aracı hırsızlığa karşı savunmasız hale getirir. Bu nedenle, sigortacı, araç sahibinin karşı karşıya olduğu riskleri belirlemek için yeterli bilgiye sahip değildir. Böylece prim genel ve büyük olasılıkla daha yüksek olacaktır.

İkinci durumda, sigortalı, araç sahibinin risk profilini sigorta şirketine bildiren telematik entegrasyonunun bir parçası olarak bir takip uygulaması kurmuştur. Sahibi ayrıca hırsızlık önleme cihazları da kurmuştur ve hasar kaydı geçmişi yoktur. Kişinin şehir içinde seyahat ettiği ve güvenli bir şekilde kullandığı göz önüne alınır. Böylece alınan prim daha az olacaktır. Bu şekilde, müşteri adil bir fiyat alır ve uzun vadede sadık olma olasılığı daha yüksektir. Gezinmesi kolay web siteleri ve mobil uygulamalar ile kasko poliçesi satın almak son derece kolaylaştı ve yenilemek daha kolay hale geldi.

Araba Sigortasının Geleceği

Bir segment olarak araba sigortasının geleceği, sigorta sağlayıcıları ve müşteriler arasında gerçekleşen konuşmaların kapsamına bağlı olacaktır. Bu konuşmalar, müşteri davranışlarıyla ilgili bilgiler verecektir. Sigortalama, indirimler ve fiyatlandırma daha müşteri odaklı hale gelecek. Dijital yenilikler, müşterileri ve sigorta sağlayıcılarını birbirine yaklaştıracak ve daha verimli bir araba sigortası endüstrisine yol açacaktır.

En Uygun Sigorta Teklifleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here