Formula 1 Macaristan GP ikinci antrenman seansı sonuçlandı. Sabah 12:30’da yapılan ilk antrenmandan sonra pilotlar bir kez daha piste çıktı. Genel anlamda oldukça sakin geçen antrenmanı ilk sırada bitiren isim Valtteri Bottas oldu. İşte Formula 1 Macaristan GP ikinci antrenman sonuçları:

İkinci Antrenman Özeti

Günün son antrenmanı saat 16:00’da, 34 derecelik hava sıcaklığında başladı. İlk antrenmanda koltuğunu Robert Kubica’ya bırakan Raikkonen, bu kez koltuğunun başındaydı. Hatta piste ilk çıkan isim de Fin pilot oldu. Onu Ferrari’den Carlos Sainz takip etti. Pek çok isim pitte vakit geçirmeden piste çıktılar. İlk antrenman seansında olduğu gibi start antrenmanı yaparak piste çıkan isimleri de gördük. Lastik tercihlerinde ise orta hamur yoğunluktaydı. Sert lastik tercih eden sadece Sainz ve Norris oldu. Yuki Tsunoda ise ilk antrenman seansında attığı spin sonrası duvara çarparak aracına hasar vermişti. Japon pilot aracındaki onarım çalışmaları nedeniyle seansın ancak kısmında piste çıktı ve 3 tur tamamlayabildi. Formula 1 Macaristan GP İkinci Antrenman Sonuçları 2

İlk 5 dakika geçildiğinde atılan turlarda en hızlı isimler sırasıyla; Valtteri Bottas, Fernando Alonso, Lance Stroll, Esteban Ocon ve Charles Leclerc şeklindeydi. Bu isimlerden sonra turlayan Hamilton ikinci sırayı aldı. Piste geç çıkan Verstappen ise attığı turla ikinci sırayı Hamilton’dan aldı. Ancak Bottas’ın da 0.205 saniye gerisinde kaldı. İlk 15 dakika tamamlanmadan, önce Verstappen ardından Bottas tur zamanlarını geliştirdi. Seansın 15.dakikasında ise Lewis Hamilton ilk sırayı aldı.

Hızlı Turlar Başladı

Seansın 20.dakikası itibariyle pilotlar yavaş yavaş yumuşak lastiklere geçiş yaptı. Böylece daha düşün tur süreleri görmeye başladık. Yumuşak lastiklerle ilk tur Sebastian Vettel’den geldi. Alman pilot derecesiyle ikinci sıraya yükseldi. Ardından Lance Stroll dördüncü sırayı aldı. Bitime 33 dakika kala önce Gasly ilk sırayı aldı. Ancak 2 sektörde en hızlı tur zamanı ile gelen Bottas 1:17.012’lik derecesiyle ilk sıraya Gasly’nin 1.1 saniye önünde yerleşti. Takım arkadaşı Hamilton ise 0.027 saniye ile Bottas’ın gerisinde kaldı. Ardından, iki antrenman seansında da kuvvetli gözüken, Alpine pilotlarından Esteban Ocon; attığı tur ile Bottas’ın 0.747 saniye arkasında kalsa da üçüncü sıraya yerleşti. Bitime 29 dakika kala turunu tamamlayan Verstappen ise ancak üçüncü sıraya yükselebildi.

Bu andan sonra atılan turlarda kayda değer bir gelişim kaydedebilen herhangi bir isim olmadı. Kalan dakikalarda pilotlar, çoğunlukla yumuşak lastikler olmak üzere, kullanılmış lastiklerle yarış tempolarını ölçmek için turladılar. Bu turlar esnasında Hamilton ve Norris’in bazı hatalarla pist dışına taştığını gördük. Ancak ciddi anlamda önemli bir gelişme yaşanmadı.Lando Norris Kontra

Böylece Mercedes pilotu Valtteri Bottas, uzun bir aranın ardından antrenman seansının en hızlı ismi oldu. Onu takım arkadaşı Hamilton takip etti. İlk antrenmanı birinci tamamlayan, Max Verstappen bu kez üçüncü sıra ile yetindi. Ocon dördüncü olurken; Perez, ilk üç sıradaki isimlerle arasında ciddi bir zaman farkı olsa da beşinci sırayı aldı.

İkinci Antrenman Sonuçları:Formula 1 Macaristan GP İkinci Antrenman Sonuçları

Formula 1 Macaristan GP Yarış Saat Kaçta?

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here