Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Lexus IS350F Sport

0
985

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Lexus IS350F Sport… Bildiğimiz üzere Lexus, en başarılı Japon otomotiv üreticilerinden biridir. Fakat ülkemizde bir türlü başarılı araç satışlarını yakalayamamaktadır. Bunun en önemli sebebi ise araçlarının fiyatlandırma politikaları olmaktadır. Bugünkü konuğumuz olan Lexus IS350F Sport, son derece başarılı spor araba modellerinden biri olmaktadır. Fakat maalesef ki ülkemizde satışa sunulmamaktadır. 2013 yılından beri birçok ülkede satışa sunulan Lexus IS350F Sport, birçok özelliği ile otomobil tutkunlarını etkilemeyi başarmaktadır.

2000’den 2010 yılına kadar Alman otomobil üreticileri oldukça popüler olmuşlardır. Fakat Lexus gibi markaların premium spor otomobil üretmesi, araba pazarını ve kullanıcıları etkilemiştir. 2010’dan sonra Acura, Jaguar, Infiniti ve Alfa Romeo gibi şirketler kendilerini değiştirmeye başlamışlardır. “Yeniden doğuş” olarak adlandırabileceğimiz bu olay, bilindik ve popüler otomotiv üreticilerini etkilemiştir. Birçok şirket daha fazla rekabetçi araba modeli alternatifleri sunmaya başlamıştır. Örnek olarak XE SV, Q50 Red Sport 400 ve Giulia Quadrifoglio modellerini verebiliriz. Bunların tümü Alman rekabetine uygun alternatifler olarak kabul edilmektedir. Şaşırtıcı bir şekilde Lexus’ta bu markalardan biri olmaktadır. Ayrıca insanların bakış açısını başarılı bir şekilde değiştirmeyi başarmıştır. Bu değişimin temel taşlarından olan ve yeni değişimin devam etmesine yardımcı olan model IS350 F Sport olmaktadır.

Hızlı ve ŞıkTürkiyede Satılmayan Arabalar: Lexus IS350F Sport

Tarihsel olarak, Lexus’un arabalarının birçoğu oldukça hızlıydı. Fakat genellikle iddia ettikleri kadar hızlı olduklarına sizi ikna edecek estetikten yoksundurlar. Neyse ki, 2013 yılından beri Lexus IS’nin tasarımı kademeli olarak geleneksel bir spor arabaya dönüştürülmüştür. Dış tasarımın gerçek bir spor araba tasarımına benzetilmesi, aracın motor kısmını da etkilemektedir. Kaputun altında, Toyota’nın sahip olduğu şirketin ürettiği  311 beygir gücündeki V6 motoru yatmaktadır. Ayrıca arkadan çekişli bir otomobil olan lexus IS, 8 vitesli bir otomatik şanzımana sahiptir. Böylece bu otomobilin 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması sadece 5,7 saniye olmaktadır.

Konfor ve Dinamizm Türkiyede Satılmayan Arabalar: Lexus IS350F Sport

Konfor ve dinamik sürüş kelimeleri genellikle aynı cümlede geçemezler. Bunun en önemli sebebi; anlamlarının birbirlerinin zıtları olmasıdır. Fakat Lexus IS’nin süspansiyonlarına baktığımız zaman son derece dinamik sürüşü ve konforu, sürücüye ulaştırdığını görebiliyoruz. Ayrıca aracın sürüş seçenekleri, rakip modellere göre daha hisli olmaktadır. Örnek olarak sürüş seçeneğinizi sportif moda aldığınız zaman aracın tarzının değiştiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bir dizi sürüş modu sayesinde (özellikle spor +) ve uyarlanabilir değişken süspansiyonu sayesinde Lexus, çoğu virajlı yolda keyifli bir sürüş hissiyatı sunmaktadır.

Teknolojiye Ayak Uydurması

Herhangi bir modern Japon otomobili gibi Lexus da onlarca harika teknolojik özelliğe sahiptir. Bunların başında, ön panelin ortasındaki devasa 10,3 inçlik ekran gelmektedir. Ayrıca aracın eğlence sistemine tipik Apple CarPlay/Android Auto bağlantısının yanı sıra Bluetooth ve navigasyon dahildir.Diğer püf noktaları arasında yerleşik Wi-Fi, ekranı sıkıştırma ve yakınlaştırma yeteneği (GPS navigasyonu için) ve 1.800 watt’lık Mark Levinson Premium Surround Ses Sistemi yer almaktadır. Tuhaf bir şekilde, Lexus bu özelliklerden bazılarının sürüş sırasında dikkatinizi dağıtabileceğini fark etmiştir. Bu yüzden olası bir kazayı önlemek için tasarlanmış bir dizi güvenlik sistemiyle donatılmıştır. Bu özelliklerden bazıları; yaya algılama , dinamik radar hız kontrolü, yol işareti yardımı, şerit izleme yardımı ve direksiyon destekli şeritten ayrılma uyarısı olmaktadır.

Normal Bir Alman Sedanına Gerçekten Uygun Bir Alternatif mi?

“Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Lexus IS350F Sport” adlı içeriğimizin son noktası da rakip modellerle karşılaştırılmasıdır. Genel olarak Alman otomobil üreticileri Sedan modeller konusunda oldukça başarılıdır. Fakat Lexus, Alman sedan arabalarından daha özel ve ilgi çekici otomobil modelleri üretmektedir. Örnek olarak BMW’nin 5 serisi ile Lexus’un IS modelini kıyaslayacak olursak Alman otomobili, rakibine göre daha fazla avantajlı olmaktadır. Fakat Lexus’un bütün araba modelleri, rakip markalara göre daha nadir ve özel olmaktadır. Bu yüzden sıradanlaşmaktan kaçıyorsanız Lexus’un araba modelleri en iyi tercihiniz olabilir. Fakat ikinci el piyasalarını ve işletim maliyetlerini göz önüne alırsak Alman arabaları her zaman daha avantajlı olmaktadır. Özellikle Lexus’un ülkemizde aktif olarak rol oynayamaması, markanın modelleri için büyük sorunlar yaratmaktadır. Bu sorunlardan biri de örnekte olduğu gibi birçok modelin ülkemizde satılmaması gibidir. Ayrıca ikinci el satış konusunda rakip markalara göre her zaman daha yavaş olmaktadır. Çok fazla bilinmemesi ve insanların sahip olmaktan korkması, Lexus’un en büyük dezavantajlarından olmaktadır.

İkinci El Lexus Modelleri ve İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here