Otomotiv görsel ikizi olan 10 otomobili serimizin ikincisini sizler için derledik. Taklit, iltifatın en içten şeklidir, değil mi? Durum buysa, çok sayıda taklitçi otomotiv tasarımcısı olmalı, çünkü tamamen farklı modellerle geçici bir benzerlikten fazlasını paylaşan uzun bir araba listesi çıkarmayı başardık. Lafı fazla uzatmadan, kazara veya kasıtlı olarak birbirine çok benzeyen 10 araba, kamyon ve SUV modellerine göz atalım.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil Listesi II;

1969 Ford Mustang ve 1973 Celica Fastback

Toyota’nın ilk Celica’sı, platformunu ana akım sedanla paylaşan ve onu bir tür Japon midilli arabası yapan şık bir coupe idi. Ayrıca standart coupe, dört farlı bir ön uç tasarımına ve çamurlukların sivri ön kenarını kısmen saran bir tampona sahipti. Tek başına alınan bu yön, biraz yakınsak evrim olan 1970 Ford Torino’ya benziyor. 1973 geri tepme Celica piyasaya çıktığında Mustang’den ilham aldığını inkar etmek zordu. C sütunu panjurlarından arka lambalardaki dikey elemanlara ve genişleyen arka kısımlara kadar, bunun her yerinde Mustang fastback yazılı.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II

Chrysler PT Cruiser ve Chevrolet HHR

Bu arabaların birbirine benzemesi o kadar şaşırılan bir durum değil. Ancak HHR açıkça aynı retro tema göz önünde bulundurularak tasarlandı. Bryan Nesbitt, ilham almak için 30’ların sonlarındaki arabalardan çizim yaparak şaşırtıcı derecede başarılı PT Cruiser’ı kaleme alarak her ikisini de tasarladı. GM’ye taşındıktan sonra Nesbitt, HHR’nin ilham perisi olarak 40’ların sonu/50’lerin başı Suburban’a bakarak iki kez benzer tasarımı sağlamaya çalıştı.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II

Toyota FJ40 ve Nissan Patrol

Toyota daha çok bir Jeep CJ’ye benziyor, Nissan Patrol ise biraz erken Land Rover’a benziyor. Ancak ikisi de hala birbirine çok benziyor. Muhtemelen bu tartışmaya çok daha fazla 4×4 ekleyebiliriz. Ayrıca çoğu, oluşumlarını orijinal İkinci Dünya Savaşı jeep tasarımına borçludur.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil IIOtomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II

1. Nesil Chevy S10 ve 1. Nesil Dodge Dakota

Bu, önceki iki SUV’a benzer bir şekilde oynuyor. Baskın stil trendinin kutu gibi olduğu bir zamanda bir kabin ve yatak tasarlamanın pek çok yolu var. Ancak buradaki fark, Dakota’nın daha büyük olmasıydı. Bu yüzden ikisi arasındaki ayrımı en azından yakından yapabiliyoruz.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II

International Harvester Scout 80/800 ve ilk Nesil Ford Bronco

2021 Bronco tanıtımına kadar geçen haftalarda ve aylarda Ford, tekrar tekrar (ve yanlış bir şekilde) 1966 modeli olarak piyasaya sürülen ilk nesil Bronco’dan ilk SUV olarak bahsetti. Beş yıl önce çıkış yapan International Scout, aynı boşluğu doldurdu ve oldukça benzer görünüyordu. Genişlikleri aynıydı ve Scout genel olarak 10 cm kadar daha uzundu. İzciler, ilk denemede arka tekerleğin açılmasını bile sağladı, kesmeye gerek yok.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil II

1955 Chrysler 300 ve 1956+ Volvo Amazon

Chrysler, Chrysler 300’ün zarif stiliyle başarılı bir performans sergiledi. Marka mükemmel bir şekilde bölünmüş ızgaraya sahip lüks bir coupe’ye sportif bir görünüm kazandırdı. Volvo’nun yaklaşımı doğal olarak biraz daha pratikti. Ancak benzer ızgara işlemi hala muhteşem görünüyor. Bu bizim favori klasik İsveçlilerimizden biri.

1968–1972 Corvette ve 1968–1973 Opel GT

Bu tasarımların her ikisi de Pontiac XP-833’ten ödünç alındı ancak şikayet etmiyoruz. Corvette’in savrulan çamurlukları, 427 büyük blok ve LT1 350 ile birlikte gelen havalandırmalı kaputla güzel bir şekilde eşleşiyor. Ayrıca Opel’in çok fazla karikatürize görünmeden bu kadar stili bu kadar küçük bir pakete sığdırabilmesi takdire şayan. İki benzer model arasında biz favorimizi seçtik. Farları açmak için Opel’deki kolu çekmenin verdiği memnuniyete rağmen Corvette’yi seçiyoruz.

Dino 246 GT ve Puma GTE

Dino’nun arkadan motorlu bir araba olmasına ve Puma’nın VW motorunun arkada olmasına rağmen, bu arabaların her ikisi de tünelli farlara ve benzer bir sera şekline sahip.

1968-1976 Ferrari 365 GTC/4 ve Chevy Monza

Bir başka Ferrari benzeri, bu daha çok uzatılmış. Chevrolet’in Monza fastback’i, H-body Vega’nın çağdaş bir güncellemesiydi. Monza, küçük motor bölmesine bazı küçük blok V-8’ler yerleştirmiştir. Buna rağmen, performans söz konusu olduğunda bu ikisinin pek benzerliği yok. Ancak fastback Monza, serada 365 GTC/4 şeklinden daha fazla ipucuna sahip.

Maserati Khamsin ve Bitter CD

Düşük hacimli Avrupa tasarımı ve mevcut bir Amerikan itme çubuğu V-8’in güzel eşleşmesini takdir ediyoruz. Coupe Diplomat’ı temel alan bu sportif Bitter, Chevy 327 V-8 gücünü sundu. Ancak çekici Maserati Khamsin’e çok benzediğini düşünüyoruz. Maserati’nin ayırt edici şeffaf arka panelinden yoksundur. Ancak aksi takdirde bu ikisini karıştırmak kolay olurdu.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here