Otomotiv görsel ikizi olan 10 otomobili serimizin üçüncüsünü sizler için derledik. Taklit, iltifatın en içten şeklidir, değil mi? Durum buysa, çok sayıda taklitçi otomotiv tasarımcısı olmalı. Çünkü tamamen farklı modellerle geçici bir benzerlikten fazlasını paylaşan uzun bir araba listesi çıkarmayı başardık. Lafı fazla uzatmadan, kazara veya kasıtlı olarak birbirine çok benzeyen 10 araba, kamyon ve SUV modellerine göz atalım.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III

1972-1976 Ferrari 365 2+2 ve 1979 Bitter SC

Bir Opel tabanlı Bitter olan SC, üretimi sona eren sade Ferrari’ye oldukça benziyor. Ayrıca bu araca benzer bir büyük touring coupe yapmak için Opel Senatör’ün temelini kullandı.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III

1989 Daihatsu Rocky ve 1989 Suzuki Sidekick

Bu iki Japon mini aracının her ikisi de 1989’da piyasaya sürüldü. Ayrıca kendilerini farklılaştıran benzersiz özelliklere, yani çamurluk genişleticilerine ve ızgaralarına sahiptir. Buna rağmen her ikisinde de çıkarılabilir hardtop veya tente ve C- sütunlar hemen hemen aynıdır.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III

1975 AMC Pacer ve 1977 Porsche 928

Oranlar yanlış, hemen kabul ediyoruz. Ancak, etrafı saran çeyrek pencerelerle benzerlikleri göz ardı edemezsiniz. Porsche tasarımcısı Tony Lapine, sözde Pacer’ın tasarımından etkilenmişti. Ancak ortaya çıkan tasarıma baktığımızda Porsche’nin B sütununa ve arka cam kaplamasına ilham verdi.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III

1966 AMC Marlin ve 1966 Dodge Charger

Her ikisi de hızlı arka tavan hatlarına sahip büyük coupe modelleridir. Charger’ın AMC Marlin’i ortaya çıkaran 1963 Rambler Tarpon konseptinden ilham almadığını iddia etmek zor olurdu. Ayrıca AMC başlangıçta bir Barracuda rakibini hedefliyordu. Ancak Marlin bir beden daha büyüktü ve Charger da ondan daha büyüktü. Marlin’in incelen tavan hatları arkadan bakıldığında bize Chrysler Crossfire’ı hatırlatıyor. Ancak yine de Mopar’ın daha iyi bir çatı profili çıkardığını iddia edebiliriz.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil III

Mitsubishi Starion/Chrysler Conquest ve Mazda RX-7

Japon otomobil üreticileri arasında spor kompakt pazarında, 80’ler ve 90’lar boyunca sergi salonlarını turboşarjlı coupe’lerle dolduran oldukça büyük bir rekabet vardı. Ayrıca Mazda’nın çağın çabası, ikinci nesil RX-7, ince kutu alevli çamurluklarının kanıtladığı gibi, Porsche 944’ten ilham aldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde Chrysler Conquest olarak bilinen Mitsubishi Starion’un geniş gövdeli versiyonundaki işaret fişekleri daha az incelikliydi. İki araba da benzer bir genel şekle sahip ve her ikisi de açılır benzer farlara sahiptir. Hatta bu benzerlik özellikle RX-7’nin burnunun tam karşısında uzanan isteğe bağlı siyah yatay kaplamasını giydiği zaman daha güçlü. C sütunu ise ikisini hızla ayırt eder.

1971-1972 Chevy K5 Blazer ve 1972-1973 Jeep Komando

Jeepster Komando, Jeep’in bir Scout/Bronco otomobilini temel almasından oluşuyordu. Gerilmiş fiberglas üst kısmı olan bir CJ gibi göründüğünü söylersek doğru olurdu. Ancak iki otomobilde hala harika görünüyor. 1972’de işleri sarsmak için Jeep, Jeepster adını kullanmayı tercih etti. Komando, tam genişlikte bir ön ızgaraya ve kaportadan ileriye doğru yeni bir sac levhaya sahip oldu. Ancak ızgara biraz Chevrolet kamyonunun 1971 ve 1972’deki “yumurta kasası” tasarımına benziyor.

Kia Optima ve Kia Stinger

Bu iki sedan eski Audi tasarımcısı Peter Schreyer tarafından kaleme alındı. Dış tasarım çerçevesinde çok farklı görünseler de, görsel ikizler hakkında konuşurken normalde aile benzerliğini görmezden geliriz. Ayrıca Optima bir FWD aile nakliye aracıdır ve Stinger bir RWD spor sedandır. Ancak profilleri ve C sütunları oldukça benzer. Bu yüzden sokakta bir tane gördüğünüzde kafanızın karışması konusunda kendinizi kötü hissetmeyin.

1997 Porsche Boxster ve 2000 Toyota MR2

Buğulu gözleri ve belirgin yan hava girişleriyle, bu iki orta motor açılır tavanı, özellikle hızlı bir bakışta sıklıkla birbiriyle karıştırılır. İçeriden öğrenilenler gerçeği: her ikisi de yukarıdan aşağıya tam olarak aynı miktarda boşluk payına sahip!

Üçüncü Nesil Chevrolet Cavalier ve 2004 Pontiac GTO

Hagerty ekibinin bazı üyeleri 2004-2006 Pontiac GTO’ya yönelik eleştirileri savunmakta gecikmedi. İtiraz edenler, GTO gibi bir kaslı arabanın cesur ve küstah görünmesi gerektiğini söyler. Biz orijinal kas arabalarının, büyük bir V-8 aracılığıyla bir performans artışı sağlanan gündelik sedanların sadece iki kapılı versiyonları olduğunu karşılıyoruz. Bu bakımdan GTO, kas araba şablonuna iyi uyuyor. Ancak, büyük boy bir Cavalier’e de benzediğini inkar edemeyiz.

Hummer H1 ve Toyota Mega Cruiser

Toyota kendi kendine bir versiyonunu yapana kadar, Hummer H1 gibi yolda hiçbir otomobil yoktu. Daha fazlasını söylememize gerek var mı?

İkinci El Otomobil İlanları

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here