Otomotiv görsel ikizi olan 10 otomobili sizler için derledik. Bu ikiz arabaların çoğu, onlarca yıl, dönemlere ve kıtalara göre ayrılmıştı. Diğer birçokları ise dönem içinde birbirleriyle doğrudan rakip arabalardı. Bazı görsel ikiz eşleşmeleri birbirine diğerlerinden daha çok benziyordu. Hatta bazı küçük özellikler dışında bunları ayırt etmek çok zordu. Şimdi gelelim ayırt edilemeyen 10 görsel ikiz otomobile.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil;

Lotus Elan ve Mazda Miata (NA)

Şimdiye kadar yapılmış en büyük İngiliz roadster’ın Mazda Miata olduğu söylendi. Ancak durum öyle değil, Miata Japonya’dan geliyor. Ancak birkaç tasarım öğesinden fazlasını paylaştığı uzun bir MG, Triumph, Austin-Healey ve evet, Lotus droptop serisinin manevi halefiydi.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

İlk Nesil Ford Thunderbird ve Auto Union 1000 SP

Bu ikisi birbirine o kadar çok benziyor ki Auto Union’ın ilhamını inkar etmek zor. Ön kısımda pek çok benzerlik var. Ancak yuvarlak arka lambalar ve eğimli kanatlar, 1000 SP tasarımcılarının stüdyo duvarlarına hangi aracı tutturdukları konusunda hiçbir şüphe bırakmıyor.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

1942–48 Ford ve Volvo PV444/PV544

Bu çift de başka görsel ikizlere bir öneri. Bu iki arabanın arka tavan hatları ve ızgaralarının esasen yatay yönelimi benzerdir. Farklı kıtalarda ortaya çıkmasına rağmen, bu Ford Coupe ve Volvo PV444, aynı on yılda doğdu. Bu nedenle benzer bir tasarım dilini paylaşmaları çok şaşırtıcı değil.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil  Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

BMW E24 6 Serisi ve 10. Nesil Ford Thunderbird

Bu karşılaştırmanın aklımıza ilk gelen olmadığını kabul edeceğiz. Ancak bu Topluluk önerisinin kesinlikle haklı yönleri var. Thunderbird’ün çeyrek penceresinin şekline ve Hofmeister kıvrımına dikkat edin.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil  Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

Ferrari 275 GTS ve Fiat 124 Spider

Bu İtalyan droptop’ların ikisi de Pininfarina’nın tasarım stüdyosunun ürünleriydi. Bu yüzden doğal olarak bazı aile benzerlikleri var. Bununla birlikte, Fiat’ın farları ızgara açıklığına göre daha alçaktır ve gövdeye Ferrari’ninkinden daha fazla tünel açılmıştır.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil  Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

Rover P5 ve Chrysler 300

Bu ikisi birbirine yakın bile değil, ancak Chrysler arkadan çekişlidir. V-8 motorlu sedanlara dönüşü planlarken İngiliz spor sedan bir ilham kaynağı olarak gösterildi. Rover’ın yüksek kemer çizgisi ve belirgin ızgarası, Chrysler’in karamsar sedanına güzel bir şekilde taşındı.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil  Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

Chevrolet Corvair ve NSU Prinz

Chevrolet, hava soğutmalı, arkadan motorlu ekonomik bir otomobil yaratmak için VW’nin oyun kitabından bir sayfa aldı. Ancak Corvair aynı zamanda kendi başına devrim niteliğindeydi. Daha soğumadan önce düz altı güç ve turboşarj ile övünüyordu. Ardından, Type 34 Karmann Ghia’daki VW ve BMW’nin 2 Serisi dahil olmak üzere birçok üreticinin taklitlerini ateşleyen tasarım var.

Belki de en yakın benzerliğin NSU Prinz 1000’den geldiğini düşünüyoruz. Corvair’in belirgin bel çizgisi, dörtlü farlarla birlikte orada. Ancak Prinz’in hangi yöne gittiğini söylemeyi zorlaştıran bir tür ön/arka simetriye sahip. İki görsel araba karşı karşıya ve ayırt edilemez. Bir üstü açılır arabaya bakarken arabanın yönünü ayırt etmek çok daha kolay.

Otomotiv Görsel İkizi Olan 10 Otomobil 

Infiniti G35 ve Nissan Altima Coupe

Bu öneri, Vellum Venom sütununu yazan, şirket içi otomobil tasarımı olan Sajeev Mehta’dan geliyor. Bu iki araç aynı ana şirketten geliyor, bu yüzden bazı Infiniti serilerinin Nissan’a damladığını görmek şaşırtıcı değil. Ancak Infiniti arkadan çekişliyken Nissan önden çekişli, yani burada 350Z’den bahsetmiyoruz.

Topluluk üyelerimizden biri ayrıca Nissan coupe’nin arka bölümünün Bentley Continental GT’ninkilere benzediğini öne sürdü. Her ikisi de oldukça büyük çeyrek panellere sahip olduğu için orada da bazı benzerlikler görebiliriz.

Lotus Evora ve Ferrari 296 GTB

Maranello’nun en yeni ortadan motorlu spor arabası kesinlikle Ferrari’dir. Ortadan motorlu İngiliz makinesinin panjurlarıyla zıtlık oluşturan tünelli bir arka aydınlatmaya ve ayrıca uzatılmış, daha yalın bir duruşa sahiptir. Yine de, Ferrari’nin serasının temel şekli, onu gördüğümüz anda Lotus’u düşünmemize neden oldu.

1953 Ford Sedan ve 1953-54 Hudson Jet

Bu harika öneri de görsel ikiz otomobillerden ve Hudson’ın kompakt Jet ve Jet-Liner’ı şekillendirirken Ford’un tasarımını düşünmesi tamamen mümkün görünüyor. 1952 Ford da benzerdi ve Hudson’ın kompakt otomobilini tasarlarken elindeki referans olması daha muhtemeldi. Ancak 1953 için değişen Ford’daki ayrıntılar, özellikle ızgara, üretim spesifikasyonu 1953 Jet’tekilere daha da yakın. Öne eğimli arka tekerlek yuvası kaplaması da göz ardı edilemeyecek kadar benzer.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here