Yenilenen Lexus UX 2023 Artık Daha Teknolojik

0
2120
Lexus UX 2023, beyaz renk, önden görünüm

Lexus UX 2023 yenilenen tasarımıyla sahneye çıktı. Japon otomobil üreticisi Toyota‘nın lüks araçlar üreten markası Lexus, sevilen modeli UX’i yeniledi. Yeni modele dıştan bakıldığında, eskiye oranla çok büyük değişiklikler görünmüyor. Ancak görünüşe aldanmamak gerek. Çünkü bu crossover model artık çok daha teknolojik bir altyapıya sahip. 

Sportif Dış Tasarım

Lexus UX 2023, beyaz renk, önden görünüm

Lexus UX 2023 siyah ve beyazın keskin hatlarla birleşiminden oluşuyor. Aracın sportif tavrı tavandan ızgaraya kadar belli ton geçişleri ile sağlanıyor. L şeklinde bir ön ızgarayla markanın imzasını taşıyan UX’in sis farlarında da L şeklini görmek mümkün. Ayrıca lüks araç koyu metalik renginde 18 inçlik jantlarıyla da dinamizmini bir kez daha gösteriyor.

Lexus UX 2023 İç Mekan

Lexus UX 2023, iç mekan

İç mekan dışarıdaki kadar keskin dokunuşları içermiyor. Aksine rahatlığın ön plana çıktığı bir ortam hakim. Isıtmalı ön koltuklarında, ön ve arka kısımlar için ayrı klima kontrolüyle konfor vaat ediyor. Arka görüş kamerası ve acil durum asistanı sayesinde araç tehlikeli durumlarda hızlı hareket etmeye yardımcı oluyor. Çevrimiçi navigasyon sistemi sayesinde trafik sıkışıklığını aşarak en hızlı rotayla yolculuk deneyimini sağlıyor. Ayrıca adaptif hız kontrolü sayesinde en keskin virajlardan bile çekinmeye gerek yok. Çünkü araç otomatik olarak viraja uygun bir hıza düşüyor.

Lexus UX Toyota’nın yeni nesil bilgi eğlence sistemi anlayışına uygun bir multimedya ekranına sahip. Yüksek çözünürlüklü bu 12 inçlik dokunmatik ekran üzerinden kablosuz güncellemeler kontrol edilebiliyor. Ayrıca bu ekran aracın diğer teknolojik cihazlarla uyumunu gözler önüne seriyor. Bu yeni multimedya ekranı sayesinde araç artık çok daha teknolojik. Araçta artık daha fazla USB girişi yer alıyor. Bu sayede daha fazla cihaz araca bağlanabiliyor. Bununla birlikte tüm akıllı telefonlarla da uyumlu çalışabiliyor. Ayrıca kendi sanal asistanı olan Lexus UX 2023’ten yardım almak için  “Hey Lexus” diye seslenmek yeterli.

Lexus UX 2023 Teknik Özellikler

Lexus UX 2023, beyaz renk, önden görünüm

Lexus’un en küçük crossover modeli olan UX 2023 hibrit bir yapıya sahip. Araç 2.0 litrelik benzinli motoruyla birlikte çalışan elektrikli motoru sayesinde 184 beygir gücünde. Sürüş keyfini üst düzeye çıkaran UX, gelişmiş bir süspansiyon sistemine sahip.

Sıfır KM Lexus Modelleri

İkinci El Lexus Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here