General Motor’un elektrikli araç yönündeki ilerlemeleri, şirketin 2022 Chevrolet Bolt ve Bolt EUV’yi tanıtmasıyla birlikte hızlanıyor.

Cesur tasarımlara, uygun fiyat etiketlerine ve en az 402 km menzile sahip olan Bolt, GM’nin 2025 yılına kadar 30 yeni elektrikli araç başlatma planının bir parçası. 2022 Chevrolet Bolt ve Bolt EUV, Cadillac Lyriq veya GMC Hummer EV kadar gösterişli olmasa da, sıfır emisyonlu gelecek vadeden bir şirket için önemli rol oynarlar.

Bolt, 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana, şirketin dünya çapında 100.000’den fazla sattığı bir araç olarak mütevazı bir başarı elde etti. Daha da önemlisi, alıcıların %75’i ilk kez GM müşterisi olarak aracı satın almışlardır.

2022 Chevrolet Bolt

Chevrolet, elektrikli hatchback modele fütüristik bir makyaj yaratarak bu başarının üzerine birçoklarını inşa etmek istiyor. Makyajın bir parçası olarak, modele yeni farlar ve “yüksek göz” gündüz farları içeren tamamen yeni bir ön fasya verildi. Tasarımcılar, daha belirgin bir yapı eklerken ızgarayı da küçülterek aşağıya aldılar. Değişiklikler geriye doğru devam ediyor, daha ince reflektörlere sahip daha kıvrımlı bir arka tampon olduğu aracı tamamlıyor. Bagaj kapağı da yenidir ve daha şık arka lambaları içerir.

2022 Chevrolet Bolt ve Bolt EUV Ortak Yanları ve Farkları

Chevrolet makyajlı Bolt üzerinde çalışırken, geri bildirim almak için mevcut sahipleriyle görüştü. Birçoğu araçtan memnun olsa da, iç mekanın daha çok geliştirilmesini istediler. Eksiklikleri gidermek için, 2022 Bolt’a yeni bir direksiyon simidi, daha geleneksel bir gösterge paneli ve daha yüksek kaliteli bir şalt sistemi eklenmiştir. Model ayrıca yeni bir düğme değiştiricili ‘yüzer’ bir orta konsola sahiptir.

Kontrast dikişli ve üçgen geometrik desenli yeniden tasarlanmış koltuklar yüzeyi tamamlıyor. Sürücüler ayrıca 20.32 cm’lik bir dijital gösterge paneli ve yükseltilmiş bir 25.9 cm bilgi-eğlence sistemi bulacaklar. Bilgi-eğlence sistemi artık kablosuz Apple CarPlay ve araç içi uygulamaları destekliyor. Ayrıca Alexa, Spotify ve The Weather Channel gibi bir dizi uygulama mevcut olacak.

2022 Chevrolet Bolt EUV

Bolt EUV ile Bolt benzer bir görünüme sahipken, gövde panelleri birbirinden farklıdır. Değişiklikler arasında daha etkileyici bir ön şerit, benzersiz bir sera ve dik bir arka kısım var. Bolt EUV ayrıca tavan raylarına ve ayırt edici arka lambalara sahiptir.

Daha da önemlisi, crossover 16 cm daha uzun ve 7.4 cm uzatılmış bir dingil mesafesine sahip. Bu, 99.3 cm arka koltuk bacak mesafesi ile daha uyumlu bir kabin yaratır. Geriye kalan iç boyutlar büyük ölçüde Bolt ile aynıdır ve her ikisi de yaklaşık 1,614 litre maksimum kargo kapasitesine sahiptir. Bolt EUV müşterileri standart bir kablosuz akıllı telefon şarj cihazı ile daha donanımlıdır. Crossover ayrıca panoramik sunroof, ısıtmalı / havalandırmalı ön koltuklar ve ısıtmalı arka koltuklar gibi üst düzey seçeneklerle donatılabilir.

Seçeneklerden bahsetmişken Bolt EUV, Super Cruise yarı otonom sürüş sistemine sahip ilk Chevy ve ilk elektrikli araç olacak. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’nın 321.869 km karayolu üzerinde eller serbest sürüşe izin verir.

Sürücü destek sistemleri konusunda, her iki Bolt’da Otomatik Acil Durum Freni, Önden Çarpışma Uyarısı, Ön Yaya Freni ve Şeritten Ayrılma Uyarısı ile Şerit Tutma Yardımı ile standart olarak gelir. Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve HD Çevre Görüş sistemi gibi isteğe bağlı özelliklerle birleştirilirler.

2022 Chevrolet Bolt ve Bolt EUV Ortak Yanları ve Farkları

Her iki model de 201 hp ve 360 Nm tork üreten bir elektrik motoruna güç veren 65 kWh lityum iyon pil paketine sahiptir. Bu, hem Bolt hem de Bolt EUV’nin önden çekişli olduğu anlamına gelir ve bu EUV’nin çekiciliğini sınırlayabilir. Bataryaya geri dönersek, Bolt’un tek bir şarjla tahmini 416 km yol almasını sağlar. Bolt EUV’nin daha büyük boyutlarına ve artan ağırlığına rağmen, 402 km menzile sahip olması bekleniyor.

Şarj Özellikleri

Her iki model de 11 kW DC hızlı şarj özelliğine sahiptir ve bu, Bolt’un 30 dakikada 161 km menzile ulaşmasını sağlar. Aynı şekilde Bolt EUV, aynı zaman diliminde 153 km menzile ulaşabilir. Tabii ki, çoğu şarj evde yapılır ve 240 V’luk bir bağlantı her iki pili de yaklaşık yedi saat içinde doldurabilir. Standart bir 120 V prizle, alıcılar bir saatte yalnızca 6,4 km menzil bekleyebilirler.

Bolt EUV, araç sahiplerinin aracı 120 V veya 240 V çıkışla şarj etmek için fişleri kolayca değiştirmelerini sağlayan çift seviyeli bir şarj kablosuyla standart olarak gelir. Kablo hatchback’te isteğe bağlı olacak, ancak ne kadara mal olacağı konusunda bir bilgi yok.

Diğer Yükseltme ve Özellikler

İlginç bir şekilde, Chevrolet, bir 2022 Bolt veya Bolt EUV satın alan veya kiralayan herhangi birinin konutuna Seviye 2 ücretini eklemenin “standart kurulum” maliyetini karşılayacak. Detaylar sınırlıdır, ancak müşterilerin paradan tasarruf etmesini sağlayan ve araçlarını 7,2 kW’a kadar şarj etmelerini sağlayan güzel bir bonus.

2022 Chevrolet Bolt ve Bolt EUV Ortak Yanları ve Farkları

Chevrolet yetkilileri, 2022 Bolt’un aslında selefinden daha iyi bir donanıma sahip olduğundan aracın fiyatının doğal olarak yükseldiklerini belirtti. Aynı şekilde, 2022 Bolt EUV, standart Bolt’tan daha geniş bir şey arayan insanlar için uygun fiyatlı bir yükseltme yapar.

Chevrolet ayrıca özel arma, benzersiz tekerlekler ve panoramik sunroof içeren bir Bolt EUV Launch Edition da sunacak. Diğer öne çıkan özellikler arasında aydınlatmalı bir şarj portu ve Super Cruise yarı otonom sürüş sistemi yer alıyor.

İkinci El Chevrolet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here