2022 Nissan Frontier orta boy kamyon sınıfında, şimdi eski modelden 12.7 cm daha uzun. Nissan, alıcılara yeni Frontier’ı çok fazla büyütmek istemediğini ve orta büyüklükteki pikap için tam doğru bir boyutu ve uzunluğu bulmaya odaklandıklarını söyledi.

Bununla birlikte, şasi 2022 için baştan aşağı yeniden tasarlanmış ve toplam uzunluk artırılmış olsa da, dingil mesafesi eski modelle aynı. Güç, tanıdık bir motordan sağlanıyor. Nissan, MY2020 için 3.8 litrelik V6’yı piyasaya sürdüğünde aynı motorun diğer modellerde de kullanılacağını bildirmişti. Motor 310 hp ve 380 Nm tork üretiyor. Bu, Chevy Colorado’dan (isteğe bağlı V6 ile) kolayca daha fazla güç ve tork sağlar. Ford Ranger EcoBoost ise daha az güç ama daha fazla tork yapar.

Frontier’ın V6’sı 9 vitesli bir otomatiğe bağlanmıştır. EPA numaraları henüz hazır olmasa da, Nissan ekonomi rakamlarının eski modelin 18/24/20 mpg’sinden daha iyi olmasa da benzer olacağını söylüyor.

2022 Nissan Frontier Tasarımı

Yeni görünüm, olabildiğince sert ve yuvarlanacak şekilde tasarlandı. Tasarım ipuçlarının çoğu 80’ler ve 90’lardan Nissan Hardbody kamyonundan ilham aldı. Kamyon, arazi kabiliyeti ile ünlüydü ve Nissan tam da bu kabiliyeti ve sağlamlığı örnek alıyor. Şirket, kamyonun tasarımını, jointery gibi birbirine uyması gereken parçalarla “birbirine kenetlenen” olarak tanımlıyor. Nissan ayrıca Frontier’ı daha yetenekli ve konforlu hale getirmek için çalıştı. Bu, Zero Gravity koltuklarını mümkün olduğunca uzun yolculuklar yapmak için kullandığı anlamına geliyor.

2022 Nissan Frontier Tasarımı

9 ileri otomatik de devreye giriyor. Daha geniş vites seçenekleri, hem alçaktan aşağı inişi daha da iyileştirir hem de karayolu yolculuklarını daha az yorucu hale getirir. Bu arada, daha büyük ön ve arka dengeleme çubukları, kamyonun da o kadar yana yatıp yuvarlanmayacağı anlamına gelmelidir. Daha az konfor ve daha fazla yetenek odaklı şeylere gelince, 2022 Frontier hem arkadan hem de dört tekerlekten çekişli olarak sunuluyor. Yokuş Kalkış Yardımı ve Yokuş İniş Kontrolü standarttır, ancak birkaç seçenek kutusunu işaretlemeye istekliyseniz, daha fazlasına sahip olabilirsiniz.

PRO-4X donanımını tercih ederseniz, Frontier’in tüm değerli iç kısımlarını arazi sürüşü sırasında korumak için elektronik kilit farkları, Bilstein arazi şokları ve alt gövde koruma plakaları da alırsınız. Frontier ön tarafta, çift tüplü şoklara ve içi boş stabilizatör çubuklarına sahip bağımsız çift salıncaklı süspansiyonu kullanıyor. Arkada, sağlam bir aks ile aşırı sarkan çok yapraklı yaylar mevcut.

2022 Nissan Frontier Tasarımı

Tüm bunlar, 4WD S triminde 635 kg yük için iyi olduğu ve 2,944 kg ağırlığa kadar çekebileceği anlamına gelir. Çekme kancası isteğe bağlı olsa da römork sallanma kontrolü tüm trimlerde de standarttır.

İki yatak seçeneğiyle King ve Crew Cab gövde stilleri

Frontier, King veya Crew kabininde sunulur ve tercih ettiğiniz döşemeye bağlı olarak yatak 152,4 cm veya 182,88 cm uzunluğunda gelir. Çerçeve, daha fazla güç için her iki durumda da tamamen kutulanmıştır. Bu arada, fark edeceğiniz en son özellik, Apple CarPlay ve Android Auto ile standart olarak gelen yeni bir 22.86 cm dokunmatik ekrandır. 17.78 cm’lik bir gösterge paneli, sürücüye ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri verir.

2022 Nissan Frontier Orta Boy Kamyon Şimdi Daha Büyük

Sağ kolunuzun altında yaklaşık 3.78 litrelik depo var. Bu, rekabetin neredeyse iki katı. Nissan, kabinden olabildiğince fazla depolama alanı elde etmek için büyük çaba sarf etti ve arka kapılara 5,7 litre ve ön kapılara da 6,5 litre depolama alanı ekledi.

Güvenlik

Frontier ayrıca Nissan’ın en son güvenlik teknolojisi ile yüklendi. 360 derecelik bir kamera, dar yollarda gezinmenize yardımcı olurken, Güvenlik Kalkanı 360, otoyollarda gezinmenize yardımcı olur. Otomatik acil frenleme, yaya algılama, kör nokta uyarısı ve daha fazlası ile kamyon, güvenlik odaklı olanlar arasında popüler olmalıdır.

Fiyatlandırma henüz açıklanmadı, ancak EPA yakıt ekonomisi derecelendirmeleri gibi, Frontier’in satışa çıkma tarihine yakın açıklanması bekleniyor.

İkinci El Nissan İlanları

İkinci El Arazi, SUV, Pick-up İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here