Renault 4, Eski İkonik Model Geri Dönüyor!

0
1403
Renault 4

Bilindiği üzere Renault Ocak 2021’de elektrikli Renault 5 modelini tanıtarak modeli hayata tekrar döndürmüştü. Bu tanıtımın asıl amacı da gelecekteki Renault modellerinin ön izlemesini yapmaktı.  Şimdi ise marka, tedavülden kaldırdığı başka bir modelini daha hayata döndürüyor. Bu model 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Renault 4. Aracın tanıtımı 17 Ekim’de başlamış olan Paris Otomobil Fuarında Fransız otomobil üreticisi tarafından olacak. Modelin tam adı Renault 4Ever Trophy olarak geçmekte. Adın anlamı ise Fas’a kadar uzanmakta. Firma bu adla Fas Çölündeki 4L Trophy yardım miltingine gönderme yapmak istemiş.

Renault 4

Elektrikli Motora Sahip İkonik Model

Renault 4Ever Trophy, tıpkı Renault 5 gibi elektrikli motora sahip. Bahsedilen bu motor yaklaşık olarak 137 PS güç üretiyor. Bu motor aracın ön tarafında yer almakta. Bununla beraber araç 0’dan 100’e dokuz saniyeden kısa bir sürede çıkabiliyor.  Araç Renault’un subcompact sınıfında yer alan SUV’si Captur ile pazarda aynı konumda olacak. Ayrıca aracın üretiminin 2025 yılında yapılması planlanıyor.

Renault 4

Renault 4Ever Trophy’nin aksları arasında ise 42 kWh’lik bir batarya paketi var. Bu da araca 402 km civarında menzil sağlamakta. Aracın üretim modeli ise konsept modelinden farklı olacak. Bunun nedeni araçta bulunan bazı özelliklerin sadece konsept model için tanıtılmasından kaynaklı. Bundan dolayı üretim modelinde karbon fiber tavan rafları, güçlendirilmiş gövde altı kaplamaları ve tekerlerde bazı hava kompresörlerine yer verilmeyecek.

Crossover Renault 4

Elektrikli araç

Aracın üretimi B segment elektrikli araçlar için geliştirilen CMF-BEV platformu üzerinde gerçekleşti. Ayrıca araç 4160 mm uzunluğa, 1950 mm genişliğe, 1900 mm yüksekliğe ve 2670 mm aks mesafesi ölçülerine sahip.

Elektrikli araç

Tasarıma bakıldığında ise modern çizgiler ve hatlar aracın crossover olarak tasarlandığını bize gösteriyor. Tabii bunun dışında araç yüksekliği ile de göze çarpıyor. Aracın yerden yüksekliği 20 cm. Bunun dışında araç 255/55R19 lastiklerle çevrili 19 inç jantlara sahip. Araç bu görüntüsüyle arazi koşullarına hazır gibi duruyor. Ayrıca araçta eski ikonik modeline gönderme yapacak özellikler de bulunmakta. Bu özelliklerin arasında ön tarafta aydınlatılmış logo ve matrix LED farları içerisine alan çerçeve, arkadaki dikey stoplar ve yan taraftaki kelebek camın şekli yer almakta.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here