Yeni Lexus UX 300e, üreticisi tarafından güncellenerek kompakt bir SUV haline geldi. 2 yıl önce tanıtılan model, çok kapsamlı güncellemelerin ardından tamamen yeni hali ile karşımıza çıktı. Bir çok yenilik ile tekrardan piyasaya çıkacak model, 2023’ün ikinci çeyreğinde Türkiye pazarındaki yerini alacak. Dediğimiz gibi modelde bir çok yenilik mevcut. Fakat en büyük yenilik olarak kesinlikle yeni batarya sistemini söyleyebiliriz. Yeni model, yeni bataryası sayesinde eskiye göre tam %40 daha fazla menzile sahip. Modelin yeni menzili ise 450 km civarında. 72.8 kWh’lik batarya güncellemesinin yanında modelin gövdesinde ve şasisinde de birçok değişiklik mevcut. Tüm bu güncellemeleri ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Yeni Lexus UX 300e Elektrik Desteğiyle Donatıldı

Yeni Lexus UX 300e, iki yıllık bir sürenin ardından tamamen yenilenerek tekrar karşımıza çıktı. Modelde yapılan yenilemelerin ardından yeni Lexus 300e, tek bir şarjla 450 km’lik bir menzil sunuyor. Ayrıca model,  150 KW (204 PS) güç ve 300 Nm tork değerlerine sahip olarak karşımıza gelecek. Modelin ağırlığı ise tam olarak 1.900 kg. Diğer yandan modelde, sürüş deneyimini çok daha ileriye taşımak adına direksiyon ve süspansiyon sisteminde elektrik desteğinden faydalanılmış. Ayrıca gövde rijitliği de arttırılan model, tabanında bulunan bataryalarının sağladığı düşük ağırlık merkezi ile çok daha keyifli bir sürüş sunuyor. Bununla beraber modelin ses yalıtımındaki değişiklikler ile yeni Lexus UX 300e artık daha sessiz olacak.

Halihazırda zaten modelde bulunan multimedya sisteminin ekranı ise yeni Lexus UX 300e modelinde sürücüye çok daha yakın olacak. Ekranın sürücüye daha yakın olarak konumlandırılması ise şahsen söylemek gerekirse oldukça faydalı bir durum denilebilir. Ayrıca ekranın 8 inç veya 12.3 inç olarak tercihe bağlı farklı versiyonları da bulunmakta. Bu dokunmatik ekranların yüksek çözünürlüklü hali ise kesinlikle çok dikkat çekiyor.

Satılık Tüm Lexus SUV Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here