Dünyanın İlk Uçan Motosikleti ABD’de Sahnede

0
903
Dünyanın İlk Uçan Motosikleti ABD'de Sahnede

Dünyanın ilk uçan motosikleti ABD’de sahneye çıktı. Son zamanlarda uçan araçlar giderek yaygın hale geliyor. Bu anlamda Japon üretici Aerwins bir ilke imza attı. İlk uçan motosikletini bir otomobil fuarında tanıtan marka yüksek hızlı uçan motosikleti XTurismo ile boy gösterdi. Bu yeni araç 40 dakika boyunca havada kalma özelliğine sahip. Bunun yanı sıra aşırı hızlı yol kat edebiliyor. 

Dünyanın İlk Uçan Motosikleti Detroit Otomobil Fuarında

Dünyanın İlk Uçan Motosikleti ABD'de Sahnede

İlk uçan motosiklet ilk olarak Detroit Otomobil Fuarı’nda sahneye çıktı. Tanıtımı gerçekleşen XTurismo adlı uçan motosiklet, saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca havada 40 dakika boyunca kalabiliyor. Şu anda test aşamasında olan modelin fiyatları bir hayli yüksek. Ayrıca Ar-Ge çalışmaları da hızla sürüyor. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor. Böylece uygun fiyatlarla piyasaya girmesi beklentiler arasında.

Elektrikli Uçan Motosiklet Üzerinde Çalışmalar Sürüyor

Dünyanın İlk Uçan Motosikleti ABD'de Sahnede

Aerwins XTurismo, 3.7 metre uzunluğunda ve  2.4 metre genişliğinde. Ayrıca 1 buçuk metre yüksekliğinde ve yaklaşık olarak 300 kg ağırlığında. Dünyanın ilk uçan motosikleti gazla çalışan bir Kawasaki performans motoruna sahip. Bu sayede 228 beygirlik bir itiş gücüne sahip. Ayrıca araçta 4 adet küçük elektrikli destek rotası da mevcut. Bunların yanı sıra tamamen elektrikli versiyonu için de çalışmalar devam ediyor. Şu anda 770.000 dolar değerinde olan model 2023 yılında satışta olacak.

İlk Test Sürüşü Gerçekleşti

Dünyanın ilk uçan motosikleti test sürüşü de gerçekleşti. Motor City otomobil fuarının eş başkanı Thad Szott, ilk deneyimleyen kişi oldu. Bu deneyimi de şu sözlerle ifade etti: “Bu gerçekten inanılmaz bir deneyimdi. Elbette biraz endişeniz var ama kullanırken çok heyecanlıydım. Kelimenin tam anlamıyla tüylerim diken diken oldu ve küçük bir çocuk gibi hissettim.”

Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı Açıldı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here