2023 Smart Electric Crossover

0
1450
Smart electric crossover

Smart Electric Crossover’ı tanıttı.

Smart, kısa bir zaman önce EQ ForFour aracını üretmişti. Marka durmaya hiç niyetli değil gibi gözüküyor. Münih’teki IAA MOBILITY’deki Smart Consept #1 ön izlemesi, Smart’ın tamamen elektrikli otomobillerindeki ilk üretim modeli hakkında açıkça bir fikir veriyor. SUV konseptli araç, Smart’ı hızlı büyüyen küçük ve kompakt otomobil segmentine ulaştırıyor.

Smart konsept’te, Daimler ve Geely gücü marka için yeni bir yöne doğru gidiyor.

Yaklaşık MINI Countryman kadar büyük olan Smart’ın ilk Crossover modeli, markanın yeni yüzü olacak. Aynı zamanda bu model Çin-Alman ortak çalışmasının ilk ürünü olma gururu yaşıyor. Ayrıca Daimler mimarisine bağlı olmayan ilk Smart olacak. Araç, Geely’nin elektrikli Sürdürülebilir Deneyim Mimarisini kullanarak meydana gelecek. Çinli otomobil üreticisi üretim tarafından sorumlu olurken, Daimler ise tasarım kısmından sorumlu olacak.

Concept #1’in genel görünümü, önceki Smart’lardan çok daha farklı. Genel profile baktığımızda, platformdaki bir EV’nin genel özellikleri belli. Kısa ön ve arka çıkıntılara sahipken, çerçevesiz kapılar ve karartılmış A sütunları ‘yüzer tavan’ etkisi sağlamakta.

Smart Electric Crossover Dış Tasarım

Smart electric crossover dış tasarım

Parlak beyaza boyanmış Smart Concept #1, ilk bakıldığında smart olarak tanınabilir. Ancak aynı zamanda ilerici tasarımı, markanın dönüşümünün etkileyici bir ifadesidir. Dengeli oranlar, ön ve arkadaki kısa çıkıntılar ve muhteşem bir tasarım dili var. Bu da SUV konsept aracını ortaya çıkarıyor. Dikkat çeken tasarım özelliklerinden biri de çarpıcı bir ışık halkasına sahip geniş cam tavandır. Ön cama ve çerçevesiz kapıların pencere yüzeylerine kesintisiz bir geçiş bulunmakta. Bu da tavanın gövdenin üzerinde yüzüyormuş gibi görünmesini sağlamakta. Ayrıca bu görsel, hafifliğe heyecan verici bir karşıtlık içinde bulunmakta. Aynı zamanda alt gövde bölgesinde antrasit ve siyah renkte dikkat çeken tasarım kısımları var. Bu da spor arazi aracının sağlamlığına vurgu yapıyor. Bu, eşsiz tasarımıyla ayırt edici 21 inç jantlarla daha çok vurgulanır.

Smart, arkadan menteşeli arka kapılar da dahil olmak üzere kapıların gizlendiğini söylüyor. Ayrıca bunun sadece “hafif öğeler” tarafından ortaya çıkarıldığını söylüyor. Aynı zamanda  Smart Concept #1’in arka kapıları arkadan menteşelidir. Ve ön kapılardan ters yöne doğru açılmaktadır. Bu kapı konsepti, araca binmeyi ve arabadan inmeyi kolaylaştırmaktadır. Ayrıca, B sütununun olmaması, kapılar açıkken iç mekanın dikkat çekici bir şekilde görülmesini kolaylaştırır. Aynı zamanda, LED ön farlar ve arka lambalar, Smart Concept #1’in eşsiz görünümüne önemli bir katkı sağlıyor. Aracın ön ızgarası, ayrı ayrı aydınlatılabilen küçük üçgenlere bölünmüştür. Bu da aracın müzik ritmiyle aynı zamanda gerçekleştirebileceği bir ‘ışık gösterisinin’ parçasıdır.

Smart Electric Crossover İç Tasarım

Smart electric crossover iç tasarım

Smart Concept #1’in içi, aracın köşelerinden uzak bir yere yerleştirilmiş tekerlekleri sayesinde son derece geniştir. Dört koltuklu çalışmanın daha yüksek segmentlerdeki araçlarla eşit bacak ve dirsek mesafesinde olduğu anlamına geliyor. Bu durum da bol miktarda depolama alanı demektir. Panoramik cam tavandan içeri süzülen ışık, kişisel alan duygusunu daha da geliştirir. Ayrıca iç mekanın salon benzeri havasına önemli ölçüde katkı sağlar.

Smart Concept #1’in iç tasarımındaki dikkat çeken özelliklerden biri de orta konsoldur. Ön koltuklar arasında eşsiz gösterge paneli tasarımıyla kusursuz bir şekilde dizayn edilmiştir.  Ayrıca, 12,8 inç ekrana sahip 3D dokunmatik ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi bulunmaktadır.

Yeni Akıllı Nesil

Yeni nesil akıllı modeller, üst seviyede dinamik yol tutuşu ve pasif güvenlik sunacak. Ayrıca, birden fazla avantajı da var. Bunlar arasında uzun pil ömrü ve hızlı şarj fonksiyonları bulunmakta. Bunların yanı sıra araç yazılımı için çok çeşitli bulut tabanlı kablosuz güncellemeler de bulunmaktadır. Ayrıca, son seviyede yenilikçi sürücü yardım sistemleri yer alıyor.

Konfor ve güvenliği artırmaya yönelik işlevler buna paralel olarak fazladır. Örneğin, elektrikli SUV için park asistanı ve acil şerit asistanı gibi modern özellikler de sunulacak. Yardımcı sistemler açısından, yeni akıllı nesil, önde gelen elektrikli araçlardan biri olacak.

İlk kez Smart Concept #1’de gösterilen kontrol ara yüzünün eşsiz tasarımı ayrıca kullanıcı dostudur. Bir AI avatarı, kullanıcının menüler ve işlevler arasında gezinmesine yardımcı olur. Bu sanal arkadaş, yapay zeka sayesinde daimi olarak kullanıcının davranışlarını öğrenir. Böylece sürekli artarak sürücünün kişisel tercihlerine uyum sağlayabilir.

Smart, geleceğin iş ortaklarını destekleyerek onların mümkün olan en iyi satış ve satış sonrası hizmet deneyimi sağlayacak. Son olarak satışların 2022’nin sonlarında Çin’de ve 2023’ün başlarında Avrupa’da başlaması bekleniyor..

2.el elektrikli araç fiyatları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here