BMW 1 Milyon Aracını Geri Çağırdı!

0
983
BMW araçlarını geri çağırdı

BMW Araçlarını Geri Çağırdı!

Alman otomobil devi olan BMW, öncelikli olarak ABD özelinde fakat dünyadaki tüm müşterilerini ilgilendirme ihtimali olan bir açıklama yaptı. Şirketin yaptığı açıklamalara göre, şirket ABD’de satılan 900 binden fazla otomobili geri çağırdı. BMW, araçlarını geri çağırdı.

Alınan bu kararın nedeni, motor aksamında yer alan pozitif karter havalandırma valfi (PCV) ısıtıcısının kısa devre yapabilecek olması. Aksi taktirde kontrol edilmezse, motor yangınlarının oluşabileceğini söylüyor. BMW tarafından yapılan açıklamalarda yangına yol açabilecek sorunun başlıca nedeni, parçayı üreten tedarikçi şirket. Yani şirkete göre bu parça, olması gerektiği gibi üretilmedi.

Eğer aracınız 2006-2013 yılları arasında üretilmişse dikkat etmeniz gerekiyor.

Geri Çağırılan Araçlar

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre motorda yangına sebep olabilecek parça, 2006 ila 2013 model arasındaki araçlarda kullanıldı. Bu parça 1 serisi, 3 serisi, 5 serisi, X3, X5 ve Z4 modelleri de dahil olmak üzere çok sayıda aracı kapsamaktadır. Yani BMW’ye göre kontrol edilmesi gereken araçların sadece yüzde 1’lik kısmında sorun tespit edilecek. Ve gerekli düzeltmeleri yapacaklar.

Yapılan açıklamalara göre, geri çağırmanın ABD’de 917 bin 106, Kanada’da 98 bin ve Güney Kore’de 18 bin aracı kapsamaktadır.

Geçmişe dönecek olursak, bu parça BMW’ye geçtiğimiz yıllarda da sorun çıkarmıştı. Zira şirket 2017 ve 2019’da aynı parça ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Yani o dönemde de araçlarını kontrol etmek için geri çağırmıştı. Bu durumda aynı parça, birkaç yıllık süreçte yine sorun çıkarmış gibi görünüyor. Düzeltilen birçok araç şu anda geliştirilmekte olan yeni bir düzeltmeye ihtiyaç duyacak. Ve yeterli parça envanterinin 2022 ortasına kadar beklendiğini de açıklamalarına ekledi. Ek olarak, daha önce geri çağrılan bazı araçlar, geliştirilmiş PCV valf ısıtıcısı tasarımıyla üretildi. Bu yüzden yeni geri çağırma kapsamına girmemektedir.

Şirketin dünyanın dört bir yanında üretim tesisi bulunduğunu düşünmekteyiz. Bundan dolayı Türkiye’deki müşterilerin bu sorundan etkilenmesi düşük gibi gözüküyor. Fakat yine de tedbiri elden bırakmamak gerek. Yetkili servisle görüşerek, en doğru sonuca ulaşabilirsiniz.

BMW şimdilik bu sorundan kaynaklı herhangi bir can ya da mal kaybı olmadığını belirtiyor. Bayiler 25 Nisan itibariyle bu soruna sahip olan araç sahiplerini bilgilendirmeye başlayacak. Kısa süre içerisinde de ücretsiz bir şekilde sorunlu parçaları değiştirecekler.

BMW 1 SERİSİ

BMW 1 Serisi Beyaz HATCHBACK

Eskisinden çok daha güçlü ve akıllı olan seri, ayrıca sportif ve şehirli bir tarz sahibi. BMW 1 Serisi’nin her bir detayı özenle tasarlandı. Bundan dolayı sahip olduğu akıllı teknolojiler ve özel güvenlik sistemleriyle kullanıcılarının ihtiyaçlarını da karşılamakta. Modern tasarım dili, daha ilk bakışta fark edilmesini sağlamaktadır. Aynı şekilde, modern bir havaya sahip iç tasarım için de geçerlidir.  Marka, bu modelinden genç, havalı ve şehirli olarak bahsetmektedir.

BMW 1 Serisi fiyat listesi

BMW X3 SERİSİ

BMW X3 SERİSİ

Bu model, 2003 yılında orta boy SAV segmentinin öncüsü olan otomobildi. 2003 yılından bu yana BMW iki model jenerasyonu ile 1.5 milyondan fazla X3 sattı. Yeni BMW X3, her türlü zorlu arazi koşuluna meydan okumakta. Sınıfında ilk kez kullanılan yarı otonom sürüş, harekete duyarlı komut ve yenilenen xDrive gibi sistemlere sahip. BMW X3 heyecan verici özellikleriyle sizlere benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Bu başarı hikayesinde daha da çarpıcı ve dinamik tasarım dili, güçlü ve verimli güç aktarım sistemleri ve lüks özellikleri ile yepyeni bir sayfa açıyor. Başarılı X ailesinin tüm üyeleri gibi, yeni model her tip yüzeyde sınırsız günlük kullanım kolaylıkları ve sürüş kalitesi sunuyor.

BMW X3 Serisi fiyat listesi

BMW Z4

BMW Z4

Bu model sürüş keyfinde sınır tanımıyor. Bu roadster üstü açık, sportif ve hiçbir şeyden ödün vermiyor. Yani güçlü sürüş dinamikleri ve ilerici tasarımıyla aradığınız özgürlüğün tam olarak karşılığı.

Üstü açık sürüş keyfi sırasında şahit olduğunuz her manzara bütün detaylarıyla adeta nefesinizi kesiyor. Ayrıca dış tasarım BMW Z4 Roadster’ın bireysel tasarımını açık, modern ve en saf haliyle gözler önüne seriyor.

Bu modelin şık tavanı maksimum 50 km/sa hızda açılır ve kapanır. Bu sayede açık havada heyecan verici bir sürüş deneyimine her an hazırdır.

Sıfır km BMW Z4 fiyat listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here