Audi A6 Avant E-Tron Tanıtıldı

0
2801
A6 AVANT E-TRON

Audi, elektrikli geleceğinde ilk sıraları kolay kolay terk etmeyecek gibi gözüküyor… A6 logosunu taşıyan konsept otomobil, markanın üst sınıftaki konumuna vurgu yapıyor. Bu aile, markayı 1968 yılından bu yana dünyanın en yüksek hacimli segmentlerinden birinde temsil etmekte. Ürün kapsamında 1977 yılından bu zamana kadar, station wagon otomobillerin duyguları harekete geçiren çok daha çekici bir yorumu olan Avant modeller de bulunmakta. Audi A6 Avant E-Tron tanıtıldı!

2026 Yılından İtibaren Tamamen Elektrikli Araç Üretecek!

Alman otomobil üreticisi Audi, sıfır karbon emisyonu hedefinin parçası olacak. 2026 yılından sonra yeni, dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracak. Ve tamamen elektrikli araçlar üretecek.

Bundan dolayı elektrikli tanıtımlarına hızla devam eden Audi’den göze hitap eden, şık tasarımlı konsept geldi. Audi, A6 Avant E-tron’un üretime yakın denilebilecek bir konseptini tanıttı. A6 Avant  Audi’nin önderliğinde geliştirilen yenilikçi PPE platformuna dayanan bir elektrikli güç-aktarma sistemine sahiptir.  Bu şık konsepte baktığımızda, 2024’te çıkacak olan elektrikli A6’nın bir vagon çeşidini anımsatıyor. Ve ilk A6 E-tron konseptinde görülen tasarım ve teknolojinin birçoğuna da sahip. Ancak uzun tavanı, onu gözümüze daha çekici yapıyor.

Audi A6 Avant E-TronBu model adından da anlayabileceğimiz üzere bir konsept otomobil. Ayrıca 270 kW’a kadar hızlı şarj özelliğine sahip olduğu söyleniyor. Buna bağlı olarak, A6 Avant E-tron’un, modeline ve sürüş sistemine bağlı. Buna bağlı olarak 700 kilometreye kadar menzil değerinden bahsediliyor.

PPE araçlarının batarya boyutu ve dingil mesafesi ölçeklenebilmekte. Bu da farklı segmentlerde kullanım olanakları sağlamakta. Audi, elektrikli A6 konsepti %5’ten %80’lik şarj doluluk oranına 25 dakika gibi çok kısa bir sürede ulaşıyor. Sadece 10 dakikalık bir şarj ile de aracın 300 km’lik menzil elde edebilecek. Bu konseptin teknik özelliklerine baktığımızda ise 470 beygir güç, 800 Nm tork ve 4 saniye gibi kısa bir sürede 0-100 km/s hızlanma süresine sahip. Ve 4 tekerden çekiş sistemine de sahip olduğunu görüyoruz.

A6 Avant E-Tron A6’dan Farklı!

Audi’den yapılan açıklamalara göre, bu konsepti A6’dan farklı olarak tasarladılar. Arka kısmını bir sedan gibi değil de hatchback olacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca A6 Avant E-tron’un boyutları ise 4.96 metre uzunluğunda, 1.96 metre genişliğinde ve 1.44 metre yüksekliğinde. Hava sürtünme katsayısının ise 0.22 Cd olarak oldukça başarılı bir değerde olduğunu biliyoruz.

Audi A6 E-Tron adlı bu konsept otomobili için ilginç ve dikkat çekici bir özellik de düşünmüş. Araçtaki matrix LED ve OLED aydınlatma teknolojisi de birçok eğlenceli parti hilesi sunmakta. Aynı zamanda firma, aracın LED matrix farlarının ayrıca bir projeksiyon da olmasını istemiş. Audi, aracı bir şarj olması için duvara doğru park edildiğinde, yolcuların içeride oynarken projeksiyon farlar ile duvarda bir video oyunu gibi gösterebileceğini bile söylüyor.  Ayrıca gövdenin yan tarafındaki projektörler, yolcuları aracın yanında yere atılan mesajlarla selamlıyor. Aynı zamanda yaklaşan bisikletlilere aracın içerisinden birinin kapıyı açmak üzere olduğuna dair uyarı sembolü verebiliyor.

AUDİ A6 AVANT E-TRON Digital Matrix LED ve dijital OLED teknolojisine sahip farlar ve arka lambalar minimum yüzey alanına sahip. Buna bağlı olarak, maksimum parlaklık ve daha çeşitli özelliklere de sahip olmayı mümkün kılıyor. Aynı zamanda kişiselleştirilebilir ışık imzaları sunmakta.

A6 E-Tron, geçen yıl gelen Sportback gövdeli A6 ile benzer yönler taşıyor. Yani benzer bir kapalı ızgara ve arka ışık çubuğuna sahip. Aynı zamanda büyük tekerleklere, kısa çıkıntılara ve düzgün köşeli kemerlere sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca Audi, bagaj alanı için herhangi bir bilgi paylaşmadı. Ancak Avant’ın boyutlarına baktığımız zaman depolamada bir numara olacağından şüphemiz yok.

Aracın tasarımını görüntüler detaylı olarak gösteriyor. Fakat konsept, üretim tasarımının yaklaşık yüzde 95’ini temsil etmekte.

Sıfır km Audi A6 Avant fiyat listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here