Tüketici testi BMW i3

1
1523

Yıllardır BMW modellerini büyük hacimli ve performanslı halleriyle tanıdık. Marka şimdilerde ise alternatif yakıtlı otomobillerle kullanıcıları etkilemenin peşinde. Bunu da “i” serisi olarak
sunduğu i3 ile yapmayı planlıyor. Daha önce tüketici testi köşemizde Mitsubishi i-Miev test
konuğumuz oldu. BMW i3’ü ise bir kadın gözüyle Cansu KARA inceliyor! Cansu KARA
BMW i3’ten elektrik alabilecek mi?

 BMW i3’ü çalıştığını bir benzinli veya dizel motorlu araçlar gibi anlamıyorsunuz. Sürüşü keyifli, yol tutuşu güzel ve en önemlisi hızlanması fazlasıyla tatminkar. Otomatik vites standart bir otomobile göre çok daha seri. 0’dan 100 km/s hıza 7.2 saniye gibi kısa bir sürede ulaşması gerçekten şaşırtıcıydı. Ayağımızı gazdan çektiğimiz anda frene basmadan aracın kendisini yavaşlatması çok iyi. Bu sayede sistem elektrik enerjisinin bir kısmını geri kazanıyor. Özellikle iç tasarımı çok güzel bir otomobil. Döşemeleri, direksiyon simidi ve konsolu çok iyi tasarlanmış. Aracın dışı görünüşü ise içi kadar cezbedici olmasa da değişik ve güzel bir tasarım olmuş, özellikle yuvarlak hatlar ayrı bir güzellik katmış. Otomobilin kapılarının açılış tarzı ise oldukça ilginç, fakat ön kapı açılmadan arka kapının açılamaması ve arka kapının açılış şekli özellikle dar yerlerde park edildiğinde sorun yaratabilir. Aracın anahtar tasarımı güzel ancak anahtarın arka tarafında elektronik bir gösterge olsa ve burada da ne kadar şarjı kaldığını gösteren bir bölüm olsa daha güzel olabilirdi. En büyük dezavantajı şu an için ülkemizde İstanbul dışında pek şarj istasyonunun olmaması. Türkiye genelinde şarj noktası sorunu çözülürse oldukça tasarruflu ve keyifli bir araç.

1 YORUM

  1. Deneyim paylaşarak konuyu daha anlaşılır hâle getirmek isterim. Aracın anahtar tasarımında yer almadığı bildirilen “şarj düzeyini izleyebildiğimiz gösterge” iOS cihazlarda bir App yüklemesiyle cep telefonu üzerinden sahip olunabilen bir güzel özelliktir. İşbu App ile ayrıca aracı sürüş öncesinde 10-15 dakika boyunca klimatize etmek, ve dahi kapı ve pencerelerin kilitli/kapalı olup olmadığını kontrol etmek de mümkün. Örneğin geniş bir otopark alanında uzaktan cep telefonu marifetiyle otomobilin kornasını bir kez çaldırarak veya farlarını yakmasını sağlayıp yer tespiti yapmak da olanaklı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here