Dünyanın En Ünlü Otomobil Markaları ve Hikayeleri-1

1
3047
dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları
dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları

Hepimiz dünyanın en ünlü otomobil markaları tarafından üretilen araçlardan birine olmak istiyoruz. Ancak çok azımız isimlerinin anlamını ve temsilini biliyoruz. Aston Hill Kurucularının yaşadıkları Aston Hill’den geldiğini biliyor muydunuz? Ünlü otomobil markalarının kökenlerini bilmek çok ilginç ve ona neden belirli bir isim verdiğimizi anlamamıza yardımcı oluyor. Burada, otomotivde tanınmış 15 ünlü otomobil markasını listeleyeceğiz. Markaların kökenleri, bu şirketlere adlarını nasıl aldıkları konusunda daha iyi bir fikir veriyor.

Dünyanın En Ünlü Otomobil Markaları Nasıl Ortaya Çıktı?

  • Aston Martin

aston-martin-logo-dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları
aston-martin-logo-dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları

Aston Martin adı, kurucuları Lionel Martin ve yaşadığı Aston Hill’den geliyor. London Club adını 1914’te aldı. Lionel lüks, zarafet ve performans konusunda tutkuluydu. Bu, üç temel parametrenin mükemmelliğine ek bir destek ekledi: ikonik marka, Hollywood ünlüleri ve filmleriyle anılıyor.

  • Audi

audi-logo-dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları
audi-logo-dünyanın-en-ünlü-otomobil-markaları

August Hornch & C, Alman mühendis August Horsch tarafından kuruldu. 1904 Motor Wagonwork A.G. Ortaklar arasındaki yanlış anlaşılmalar nedeniyle Horch şirketten ayrıldı ve 1909’da August Horch Automobileworks GmbH adlı kendi şirketi kurdu. İsim yeni ismin açıklanmasına adanmış bir toplantıda oğlu, Almanca’da “dinlemek” anlamına gelen Latince “avi” kelimesini önerdi. Audi ise zamanla ortaya çıktı.

  • BMW

bmw
bmw

Dünyanın en ünlü otomobil markaları arasında olan BMW, üç Alman şirketinin birleşmesinden sonra 1912’de faaliyete geçti. Şirketin adı Beershek Motor Work AG’dir. Birinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesinden sonra, tam teşekküllü bir otomobil şirketi haline geldi ve ilk olarak araçları Dixie’yi Austin Motor Company’nin lisansı altında piyasaya sürdü.

  • Cadillac

cadillac-logo-dünyanın-en-ünlü
cadillac-logo-dünyanın-en-ünlü

Cadillac, adını 1701’de Michigan, Detroit’i kuran ve Sierre de Cadillac’ın adını veren büyük Fransız kaşif Antoine Lomet de la Motte’den almıştır. Cadillac, Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen otomotiv markalarından biridir. 1902 yılında kurulan, lüks otomobil üreticisi olarak bilinir. Ancak şirket 1909’da General Motors tarafından satın alındı.

  • Chevrolet

chevrolet-logo
chevrolet-logo

Chevy olarak da bilinen Chevrolet, 1911’de Louis Chevrolet ve William Durant tarafından Detroit’in Chevrolet Motor Şirketi olarak kuruldu. Louis Chevrolet, İsviçreli bir yarış pilotu ve araba mühendisidir. Chevrolet Ford, “her çanta ve hedef için bir çanta” mottosuyla motor sporlarını geride bıraktı.

  • Ferrari

ferrai-logo
ferrai-logo

Herkes Ferrari‘yi güzel ve atmosferik olarak bir spor otomobil olarak görmek ister. Ferrari, adını 1924’te Alto’nun resmi sürücüsü olan İtalyan kurucusu Enzo Ferrari’den aldı. 1939’da kendi işini kurmak için Enzo yarışmayı bıraktı. Bir yılda 815cc 3 silindirli Spyder 815’i üretti ve 1947’de ilk Grand Prix’sini kazandı. Bugün Ferrari ticari araçlarının tasarımı, kalitesi, stili ve lüksü Formula 1 arabalarına kıyasla aynıdır.

  • Ford

ford-logo
ford-logo

Henry Ford, Ford Motors’u 1903’te Michigan, Detroit’te kurdu. Ford, ilk Cadillac işini bıraktı ve 28.000 $ ‘lık yatırımla otomobil işine başladı. Mobil montaj hatlarını tanıtarak otomobil üretimini büyük ölçüde geliştirdi. Maliyetleri düşürerek ve Amerikan orta sınıfını daha ucuz bir araba haline getirerek bu avantajı sağladı. Ünlü 1908 üretim otomobili Model T, geçtiğimiz 20 yıl içinde milyonlara satıldı. Ford daha sonra Volvo, Trawler ve FPV dahil olmak üzere birkaç şirket satın aldı.

İkinci El Araba Modelleri

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here