BMW X7 İncelemesi

0
2793

BMW’nin ilk X5 ile SUV dünyasına adım atması üzerinden çok zaman geçti. Bu modelin başarısı BMW’nin farklı boyutlarda da SUV’ler hazırlamasına yol açtı fakat BMW hiç bir zaman boyutları büyük ve kar oranı yüksek Range Rover bölgesine girememişti. Devasa otomobil furyasının en son ürünlerinden biri olan ve Bavyera’dan çıkan BMW X7 İncelemesi ile karşınızdayız. Yaklaşık 5.2 m uzunluğa ve 2.48 ton ağırlığa sahip BMW X7 lüksü ve sürüş keyfini vaat ediyor.

Aracın İngiltere fiyatları 75.000 sterlin seviyelerinden başlıyor ve BMW İngiltere pazarında X5’in onda biri seviyesinde satış rakamı hedefliyor.

Araç boyutlarına bakıldığında aslında o kadar da devasa değil. 5.2 metre uzunluğunda olan araç Range Rover Vogue ile Mercedes GLS boyutları arasında konumlandırılmış. Standart 7 serisiyle aynı uzunluğa sahip olan araç devasa ızgaralarıyla dikkat çekiyor.

X7 7 serisindeki CLAR mimarisini paylaşır ve alüminyum ve çeliği kullanır. 7 serisinin iletim tünelleri ve dirsek yaylarında karbon fiber kullanırken X7’de bunlar yoktur. Bunun sebebi ise 7 serisi Almanya’da üretilirken X7’nin Strasburg fabrikasında yapılıyor oluşudur.

Donanım seçenekleri bakımından X7 oldukça zengindir. 21 inç alaşım jantlar, ayarlanabilir süspansiyon, açılabilen panoramik tavan, soft-close kapılar ve 7.nesil iDrive bilgi ekranı öne çıkan donanımları diyebiliriz. Dokunmatik ekrana ve mimiklerinizle kontrol edebildiğiniz sisteme sahip olan iDrive bu nesilde oldukça kullanışlı.

Ayrıca kabinin içinde kullanılan kaliteli deriler ve iki adet 12.3 inç boyuta sahip ekranlar aracın görüntüsünü zengin ve kaliteli hale getirmiştir.

BMW X7 için bir çok motor seçeneği sunuluyor

Araç İngiltere’de satışa sunulurken üç farklı motor seçeneğine sahipti fakat bunlardan iki tanesi değiştirildi. Teste konu olan araç ise 3.0 litre hacimli 329 HP gücündeki xDrive40i modeli. Ayrıca bu aracın bir de dizel seçeneği sunuluyor.

Aracın en üst motor seçeneği ise 523HP güce sahip olan ve 0-100 hızlanmasını 4,7 saniyede tamamlayabilen M50i seçeneği. Aracın kütlesi göze alındığında inanılmaz etkileyici bir rakam.

Sürüş Hissiyatı

Araç tasarlanırken BMW 7 serisinden daha iyi bir konfora sahip olması hedeflendi ve havalı süspansiyonları sayesinde bunu başarmış gibi gözüküyor. Süspansiyon hareketleri bir yatağa benzer şekilde gerçekleşiyor fakat asla sallanıyormuşsunuz gibi hissettirmiyor.

Aracın koltukları ise oldukça rahat ve yalıtım konusunda başarılı diyebiliriz. Bowers and Wilkins imzalı bir ses sistemi aracın içini adeta gürültü engelleyici bir kulaklığa dönüştürüyor.

Aracın oldukça iyi bir performans sunduğunu söylemek de mümkün. Giriş modeli olan xDrive40i modeli bile asla güçsüz hissettirmiyor. 1500RPM devrinde maksimum torkuna ulaşması ise düşük hızlarda aracı oldukça keyifli hale getiriyor. Aynı zamanda lüks sınıfına uygun şekilde aracın egzozları sessizleştirilmiş.

BMW X7 yol tutuşunda da iddialı

Aracın şasi ayarlamalarının bir kısmı Nürburgring’de yapıldı. Görünüşe göre araç mühendisleri kullanıcılara iyi bir yol tutuşu sunmak için dört çeker sistemini tercih etti. Araç virajlarda ve otoyollarda oldukça iyi performans sundu.

İçi yeteri kadar geniş mi?

Araç standart olarak 7 koltukla geliyor ve en arka koltuklara ön koltuklar yatırılarak ulaşılıyor. Bu biraz can sıkıcı bir durum olsa da en arka sıradaki koltuklara iki yetişkin insan sığabiliyor.

Tabii ki en arka sıra koltuklar açık olduğunda aracın bagajı VW Golf gibi bir hatchback araç kadar küçük oluyor. Ancak ikinci ve üçüncü sıradaki koltuklar elektrikli olarak indirilebiliyor ve iki sıra indiğinde 2120 litre bagaja sahip oluyorsunuz.

Son olarak devasa böbrekleri sebebiyle ilk görücüye çıktığında çok fazla eleştiri alan BMW X7, kullanıcılarına lüksü sürüş keyfini ve yedi koltuklu bir yaşam alanını sunuyor. Benzer fiyattaki rakiplerine göre eşsiz bir araç olduğunu söylemek ise mümkün.

BMW SUV modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here