2018 Model BMW M5 Çok Şaşırttı!

1
6835

Ağustos’un ilk haftası, otomobil piyasası, BMW M5 2018’in çıkış haberleri ile çalkalandı. Marka hazırladığı tanıtım fragmanı ile BMW tutkunlarını epey heyecanlandırmıştı. Elbette bundan sonra hemen yeni BMW M5 fiyatı, teknik özelliklerinin detayları merak edilmeye başlandı.

Eğer gerçek bir BMW tutkunuysanız yeni M5 her detayı ile merakınızı cez ediyor olmalı. Hemen söyleyelim, yakında arabam.com BMW Test İçerikleri kategorisinde Yeni M5 test sürüşünü bulabileceksiniz. Bu arada gerçek BMW tutkunları için Otomobille Yaşam kategorisinde çok özel içerikler paylaşıyoruz. Gelelim, 2018 model M5’e…

2018 Model BMW M5 

Frankfurt Otomobil Fuarında resmen göreceğimiz son model BMW M5 için 22 Ağustos’ta marka özel bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte aracın tüm detayları, BMW tutkunlarıyla paylaşıldı.

Yeni BMW m5 Motor Özellikleri

4.4 litrelik sekiz silindirli motor BMW M5’in motoru hakkında söylenecek ilk şey. 2018 model BMW M5 motoru 600 beygir güç ve 700nM torka sahip. Bir önceki BMW M5’te 575 beygir güç, 750 tork söz konusuydu. Yeni M5, sıfırdan 100km’e hıza 3.4 saniyede ulaşıyor. Yeni M5, maksimum hız değeri 250 km/h ancak bu sınır 305 km/h şeklinde arttırılabiliyor.

Yeni M5 Şanzıman Özellikleri Nasıl?

Araçta 8 ileri M steptronik şanzıman uygulanmış. M5 şanzıman seçenekleri ise efficient, sport ve sport plus modlarıyla sunuluyor. 2018 BMW M5’in en önemli farkı ise bu aracın ilk defa 2018 yılında 4 tekerden çekişli olarak üretilmiş olması.

Karbon Seramik Fren Sistemi

Yeni BMW M5’te performans konusu biraz daha güçlü bir hale gelmiş. İyi bir performans için en önemli unsurlardan biri, aracın hafifliğidir. Bu amaçla son model M5’te karbon seramik fren sistemi opsiyonu kullanıcıya sunuluyor. Bu sistem, aracın bir miktar daha hafiflemesini sağlayarak performansı arttırıyor. Peki, karbon seramik fren sistemi aracı ne kadar hafifletiyor, diyorsanız: 23kg değerinde bir ağırlık kazancı sunuyor. Bu arada, yeni M5, eskisine göre 90 kg daha hafif.

2018 BMW M5 Tasarım Detayları

Yeni M5’in tasarımında ilk dikkat çeken detay, çok büyük bir değişimin olmadığı. Zira, marka bu konuda her zamanki gibi biraz katı. BMW, tarzını bozmuyor. Krom detayların verdiği hoş ışıltılı böbrek ızgara, çok büyük hava girişleri ve gerçekten havalı bir tampon görünümü hemen fark ediliyor.

Yeni BMW M5’in arka kısmında dörtlü egzoz çıkışı aracı güçlü gösteriyor.

Araçta jant seçeneği kullanıcıya sunuluyor. 19 inç jant standart pakette bulunurken 20 inç opsiyonu var.

BMW’nin performans odaklı araçlarından biri olarak tanınan BMW M5 ilanları için arabam.com ikinci el BMW filtrelemesini yapabilirsiniz. Ayrıca yeni M5 için sıfır km ilanlarını inceleyebilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here