Ön Camlar Kriterlere Uygun Değilse TÜVTÜRK’ten Geçemezsiniz!

1
9542

2017 Ön Cam Muayenesi Neye Göre Yapılacak?

TÜVTÜRK Oto Cam Konusunda Uyardı: Ön camları trafik güvenliğine uygun olmayan araçlar muayeneden geçemez! 

Trafikte güvenli bir biçimde ilerlemek, hem kendi hem de diğer sürücü ve yolcuların can güvenliğine tehlikeye atmamak üzere her araç sahibinin aracının yetercince güvenli olup olmadığını sorgulaması, günüllü olarak muayeneleri sağlaması gerekir. Ancak ülkemizde maalesef bu gibi kontroller, sadece yasal zorunluluk olarak görülüyor hatta bu zorunlulukları da delmenin çeşitli yolları aranıyor. TÜVTÜRK, bu yıl yayınladığı bir bildiride artık, araç sahiplerinin ön cam konusunda daha titiz davranmaları geketiğinin altını çizdi. Peki ön cam konusunda hangi standartlara göre muayene yapılacak?

 

TÜVTÜRK Ön Cam Muayenesi Kriterleri 

1. Ön cam bütünlüğünü bozan her şey kriter dışı kabul edilecek.

2. Ön cam bütünlüğünü bozan etiket, resim, çıkartma, yazı, boya vs. varsa mutlaka silinmeli. Aksi halde araç, 2017 TÜVTÜRK muayenesinden geçemeyecek. 

3. Sürücünün görüş alanındaki cam hasarları tamir edilmeden onay verilmeyecek.

4. Sürücünün görüş alanındaki çizik, leke, kırıklar tamir edilmeden onay verilmeyecek.

5. Küçük taş izleri ise hafif kusur olarak değerlendirilecek. Böyle kusurlar varsa araç, muayeneden geçebilecek. 

 

Ön Cam Neden Önemli?

Aracı kullanan kişi yani sürücü için ön cam çok önemlidir. Otomobil tarihine bakıldığında araçlara cam koyma uygulamasının 1920’lerin sonlarında başladığı görülür. İlk oto camlarının amacı, yoldan sıçrayan taş, çakıl, toz gibi maddelerin sürücüye zarar vermesini önlemekti. Ayrıca yağmurlu havalarda da daha net bir görüş sunacağı düşünülüyordu. Zamanla oto camları geliştirildi, aracın tamamına uygulandı, silecekler, buğu önleyiciler eklendi. 

 

Oto camları, güvenli bir sürüş için ve konforlu bir yolculuk için hayati önem taşır. Araç ön camı ise trafikte güvenli araç kullanmak konusunda sanıldığından çok daha önemli bir yere sahiptir. Oto camda leke, kir, toz, kırık, çatlak, boya, etiket, yazı, renk farklılığı gibi olmaması gereken detaylar varsa bunlar, sürücünün görüş açısını bozar, net bir görüşe engel olurlar. Bu durumda kaza yapma olasılığı artar. 

 

Güvenli, sağlıklı ve keyifli bir sürüş deneyimi için oto camlarınızın temiz, hasarsız olmasına özen gösterin. 

1 YORUM

  1. Arabam 9 yıldır aynı istasyonda hiç sorunsuz geçerken bu gün ön camda hiç bir leke dahi yokken neymiş efendim bu cam da onay yok diye ağır kusurlu git tüm değiştir dediler değiştirirken görenler hayretle kaldılar zulüm değilde ne bu yazıklar olsun Bee kırşehir

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here