2020 Lexus UX, yarı kompakt bir lüks SUV‘dur. 2019’da tanıtılan UX, kompakt boyutları, teknoloji yüklü iç mekanı ve göz alıcı tarzıyla kentsel çekiciliği hedefliyor. İyi niyetli bir SUV’den daha hafif kaldırılmış bir hatchback olan UX, bir benzinli FWD aktarma organı veya hibrit bir AWD kurulumu ile mevcuttur.

2020 için Android Auto tüm süslemelerde standart hale geldi. Kör nokta izlemeli arka çapraz trafik uyarısı kullanılabilir hale gelir. Lexus’un Enform bağlantı hizmetleri için deneme süreleri güncellenmiştir.

2020 Lexus UX Genel Bakış

Bir crossoverın sunduğu pratiklik inkar edilemez, ancak daha büyük her zaman daha iyi değildir. Özellikle yoğun kentsel alanlarda yaşayanlar için zordur. Ayrıca crossover, dış boyutlar en aza indirirken iç kullanılabilirliği en üst düzeye çıkarmaktır. Lexus UX bunu ele almayı hedefliyor ancak başarılı olması şart değil.

2020 Lexus UX Genel Bakış: Kokpit Görünümü

Küçük SUV’larla karşılaştırıldığında, UX’in kompakt boyutları kesinlikle park etmeyi ve manevra yapmayı kolaylaştırır. Bununla birlikte, UX bir SUV olarak kabul edilemez; oturma pozisyonu biraz yükseltilmiş ancak görünümü daha çok uzun bir hatchback’e benziyor. Sürücü ve ön yolcu yeterli alana sahip olmalıdır, ancak ikinci sıra alanı çok sınırlıdır. Ve birçok hatchback’in aksine, bu o kadar da pratik değil. Eğimli kargo kapısı penceresi, uzun eşyaları içine sığdırmanın zor olduğu anlamına gelir ve hibrit versiyonda, zaten küçük olan kargo alanı elektrikli bileşenlerle daha da küçültülür.

Hibrit versiyon oldukça verimli, ancak mevcut aktarma organları sebebiyle UX daha yavaştır. Ağır hızlanma talepleri şiddetli titreşimlerle karşılanır ve CVT pegging devri redline yakınına gelir. Yol tutuşu günlük sürüşte yeterince doğrudur, ancak hibrit rejeneratif ve sürtünmeli frenleme arasında sarsıcı bir şekilde geçiş yaparak sert sürüş kalitesini birleştirir.

2020 Lexus UX Genel Bakış: Koltuklar

En azından iç mekan, geniş olmasa da çekici ve kaliteli bir his verir. Eşsiz malzeme seçimleri ve hoş döşeme rengi seçenekleri alışılmadık bir ortam sağlar. Kablosuz olarak çalıştırılan aydınlatmalı havalandırma delikleri, önemsiz de olsa fütüristik bir ayrıntıdır. Dijital aksesuar boldur, ancak Lexus’un dokunmatik yüzey kontrollü bilgi-eğlence sistemi üzerinde daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Dokunmatik yüzey aşırı hassas ve menülerin düzeni mantıksız.

Rakip otomobil üreticilerinden ve hatta Lexus içinden gelen benzer büyüklükte veya daha büyük tekliflerle, UX her yönde rekabetle karşı karşıya. Bu araçlar genellikle güç, pratiklik ve kullanım kolaylığı açısından UX’in sahip olmadığı özelliklerden daha fazlasına sahiptir. UX’in küçük boyutu, kaliteli iç mekanı ve mevcut hibrit yakıt ekonomisi sebebiyle seçmek yeterli bir neden olabilir.

Performans ve Yakıt Ekonomisi

Lexus UX, bir FWD benzinli aktarma organı veya bir AWD hibrit aktarma organı ile mevcuttur. UX 200 ve varyantlarında bulunan FWD kurulumu, 169 hp ve 151 lb-ft torkunu 10 simüle vitesli bir CVT aracılığıyla gönderen 2.0 litrelik bir I-4 motoru içerir.

UX 250h hibrit modelleri, kaputunun altında bu 2.0 litrelik motorun bir varyantını kullanıyor, ancak hibrit bir AWD kurulumu için arka aksa bir elektrik motoru ekliyor. Toplam sistem beygir gücü 181’e yükseldi ve testlerde, 8.1 saniyede 0-100 kmh süre ölçüldü. Yakıt ekonomisi EPA tarafından 41/38 mpg olarak derecelendirilmiştir. Bir eklenti olmasa da, UX 250h hibrid, tamamen elektrikli modda kısa mesafeler kat edebilir.

İkinci El Lexus İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here