1960’ların Avrupalı Araba Modelleri

0
2048

1960’ların Avrupalı Araba Modelleri… 1960’lı yıllar otomotiv endüstrisi için devrim niteliğinde olmaktadır. Bu yıllar da otomobil markaları, araçların motor performansları yerine tasarımlarını geliştirmek istemişlerdir. Böylece efsanevi araba modellerini satışa sunmayı başarmışlardır. Özellikle yılları geriye sardığımız zaman arabaların tasarımlarının ve işçiliklerinin, günümüz araba modellerine göre çok daha farklı olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca otomotiv endüstrisi, birbirinden farklı tasarım özelliklerini de modellere entegre etmiştir. Bu sayede günümüzde bile klasik olarak çok değerli olan araba modelleri, bizleri şaşırtmaya devam etmektedir. Ayrıca 1960’ların Avrupalı Araba Modelleri, zamanlarının inanılmaz ikonlarından olmaktaydı. Bu yüzden araba koleksiyoncuları ve klasik araba tutkunları, 1960’ların Avrupalı araçlarını çok yüksek değerler biçmektedir. Böylece Ferrari ve Lamborghini gibi büyük Avrupa markaları, 1960’larda olduğu kadar şimdi de dünyayı büyüleyen pahalı klasik arabalarıyla ünlü olmaktadır.

Volkswagen Karmann Ghia1960ların Avrupalı Araba Modelleri

Alman otomobil üreticisi Volkswagen birçok farklı araç modelini, otomotiv dünyasına kazandırmıştır. Ayrıca her yıl düzenli olarak satışa sunduğu yeni modeller ile araba tutkunlarını etkilemeye devam etmektedir. Bugünkü listemizde olan Volkswagen Karmann Ghia 1500, daha çok orta sınıf bir spor otomobil olan Beetle’nin altyapısına sahip bir coupe modelidir. Fakat bu araba, performans konusunda oldukça başarısız olmuştur. Otomobilin çekiciliğini artıran havalı stili tam olarak eşleşmemektedir. 53 beygir gücüne sahip olan Karmann Ghia, spor otomobil yerine klasik bir araba olarak karşımıza çıkmaktadır. Geniş burun ve üçgenimsi tasarımı ile karşımıza çıkan Volkswagen Karmann Ghia, oldukça güçlü bir tasarıma sahiptir. Ayrıca 1960’lı yıllarda üretilmesine rağmen birçok farklı özelliğe de sahiptir. Genellikle çift renk olarak satışa sunulan Karmann Ghina’lar, sahip oldukları krom kaplamalar ile de tasarımlarını daha iyi bir hale getirmektedir.

Porsche 914/41960ların Avrupalı Araba Modelleri

Öncelikle bugünkü listemizde bulunan Porsche 914/4, diğer Porsche modellerine göre çok daha farklı bir tasarıma sahiptir. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi far tasarımı, aracın sunumunu tamamen değiştirmektedir. Ayrıca Porsche 914/4, 1960’ların sonunda 1969’da piyasaya sürülmüştür. 1.7, 1.8 ve 2.0 litrelik seçenekleri mevcut olan Volkswagen’den türetilmiş bir motorlarla satılmıştır. 2.0 litrelik motorlar en çok tercih edilenlerdir. Muhteşem yol tutuşu ve olağanüstü direksiyon hakimiyeti ile 914/4 harika bir arabadır. Ayrıca 1960’ların sonunda piyasaya sürülen modellerin çoğu teknik olarak şu anda 1970 model yılı olarak satılmaktadır. Alman otomobil üreticisi Porsche, satışa sunduğu modellerinin birçoğuna farklı özellikler eklemektedir. Fakat genel olarak bütün Porsche modelleri birbirlerine benzemektedir. Özellikle yol tutuşu konusunda son derece başarılı olan Alman spor otomobil üreticisi, rakiplerinin her zaman ötesine geçmektedir.

İkinci El Porsche İlanları

Volvo P18001960ların Avrupalı Araba Modelleri

Köklü bir otomotiv tarihine sahip bir diğer model de Volvo’nun P1800’i olmaktadır. Volvo P1800 1961’de satışa sunulmuştur. Ayrıca günümüzde olduğu gibi döneminin de en güvenilir araba modellerinden biri olmaktadır. 96 beygir gücündeki motoru, aracın sürüşünü kusursuz ve akıcı yapmaktadır. Bunun en önemli sebebi, aracın hafif ve kompakt olmasıdır. Ayrıca bu model, tasarım olarak kusursuz olmaktadır. Özellikle kapı tasarımı ve üzerinde kullanılan krom parçalar, aracın albenisini arttırmaya devam etmektedir. Son olarak Volvo P1800’in sahip olduğu jant modeli, günümüzde bile popülerliğini korumaktadır.

İkinci El Volvo İlanları 

Lotus Europa

1966’da piyasaya sürülen Lotus Europa, ilk üretim ortadan motorlu spor otomobillerden biridir. 83 beygir güç üreten bir Renault motoruna sahiptir. Lotus Europa, düşük ağırlığı sayesinde sorunsuz ve dinamik sürüşe sahip olmaktadır. Ayrıca inanılmaz bir yol tutuşuna sahiptir. Yuvarlak farları, kutu gibi olan bagaj tasarımı arabayı son derece çekici kılmaktadır. Ayrıca Lotus’un motoru ortada olduğu için bagaj tasarımını da etkilemektedir.

İkinci El Lotus İlanları 

BMW 1800ti

1960’lar BMW içinde birçok açıdan önemli olmaktadır. Alman otomotiv ve motosiklet üreticisi BMW’nin en sevilen modellerinden biri 1800Ti modelidir. Alpina grubu tarafından tasarlanan bu model, 60’ların en sportif sürüş stiline sahip arabalarından biridir. 110 beygirlik gücündeki motoru, kompakt araca mükemmel bir sürüş dinamiği sunmaktadır. Fakat bu otomobilin en büyük dezavantajlı yağmurlu havalardaki başarısızlığıdır. Kolaylıkla yoldan çıkmaları ile bilinen 1800Tİ modelleri, başarısız bir yağmur performansına sahiptir. Tasarım açısından baktığımız zaman da çok başarılı olduğunu görebiliyoruz. Özellikle burun ve ızgaralığı, aracın en çekici yerlerinden bazılarıdır. Ayrıca bu arabada da bulunan krom cam çerçeveleri, modelin albenisini yükseltmektedir.

İkinci El BMW İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here