Lucid Air, Tesla’nın Saltanatını Sallamaya Geliyor

1
3052

Lucid motors, 2007 yılında California’da kuruldu. Bir elektrikli otomobil şirketi olan Lucid Motors, başlarda elektrikli otomobiller için bataryalar üretse de 2016’nın Aralık ayında tamamı elektrikli olan otomobilinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu otomobile Lucid Air adını veren Amerikan şirket, 9 Eylül 2020’de üretime başlamayı hedefliyor.

Hiçbir şey sonsuza kadar kalamaz. Tesla da bu duruma bir istisna değil. Lucid Air da Tesla’nın bu saltanatını sallamaya ve hatta Tesla’nın saltanatını ele geçirmeye geliyor. 30 Haziran 2020’de Lucid Motors cephesinden yapılan açıklama, Lucid Air’in üretime girdiğinde dünyanın aerodinamik açıdan en verimli lüks otomobili olacak. Lucid Motors’un üretim faaliyetlerinin büyük bir kısmının batarya üretimiyle sağlanıyorken, Lucid Air için rekor bir sürüş menzili beklemek olağan olacaktır. Ve öyle de oldu tek şarjla 832 km yol gidebilen otomobil bu konuda Tesla’yı geride bırakmayı başardı.

Teknolojileri

İç mekân için ilk göze çarpan olay, otomobilin birden fazla dijital ekrana sahip olması olabilir. Bunlardan iki tanesi ön panelde. Diğeri ise ön panelin önünde olan ve görüntü itibariyle i-Pad’i andıran bir dokunmatik ekran. Yine son dönemin modası olan ses tanıma sistemlerine sahip bir bilgi eğlence sistemi mevcut. Ancak bu sistemin yetenekleri hakkında çok fazla ipucu henüz verilmedi. Ama bahsi geçen özelliklerden bir tanesi bile hepimizi heyecanlandırmaya yetti. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde araç, kendisini kimin kullandığını tespit edip ona göre koltuk ve ayna konumu gibi ayarlarını yapabiliyor. Ayrıca Tesla gibi bir mobil uygulamaya da sahip olacak araç uzaktan kontrol yapılmasına da imkân veriyor.

Lucid Air Bilinen Güç Değerleri

832 km’lik menzili ile şu an piyasadaki elektrikli araçlardan çok farklı bir konumda olan Lucid Air’in şarj dolum süresi ile ilgili de “Dünya’nın en hızlı şarj edilen otomobili” iddası var. 2016’daki prototipte çift motor ve 1000 beygirlik güçle tanıtılan Lucid Air’in 9 Eylül’de de yine bu değerlerle karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Hatta sıkı durun 1600 beygirlik 3 motorlu versiyonun da çıkacağı yönünde dedikodular da ortada dolaşıyor. 0’dan 100’e 2,5 saniyede çıkan bu otomobil zamanla bu süreyi daha da geliştirecektir.

Lucid Air Tasarım

Model S yüzünü ilk göstermeye başladığında oldukça karizmatik bir görünümü vardı ancak Lucid Air ondan 8 yıl sonra üretilmenin de sağladığı avantajla oldukça fütüristtik bir havaya sahip. Tesla Model S’e karşın daha iyi bir tasarıma sahip olan bu otomobilin, yöneticiler için tasarladığı özel bir paket de var. Bu pakette tamamen arka koltuktaki rahatlığa odaklanılmış ve oldukça lüks olacakmış.

Fiyat

9 Eylül’de yapılacak olan tanıtıma kadar iç tasarımı hakkında yeterli bilgiye sahip olamayacağımız bu otomobilin, 60.000 dolardan başlayan fiyatlarla piyasa çıkması bekleniyor. Ancak en dolu paketleri muhtemelen 100.000 doların üstünde olacaktır. Lucid Air’in oynadığı segmentteki diğer otomobiller olan Tesla Model S, Porsche Taycan Turbo S ve Audi E-Tron GT’ye bakıldığında rekabetçi bir fiyatla piyasaya çıktığını söyleyebiliriz.

İkinci El Otomobil İlanlarımız için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here