Lucid Motors 24 Milyar Dolar Değerine Ulaştı. Anlaşma için aylardır çalışılıyordu ve şimdi nihayet gerçekleşecek. Lucid Motors, Özel Amaçlı Satın Alma Şirketi (SPAC) olarak da bilinen bir açık-çek şirketiyle birleşerek Lucid Motors 24 Milyar Dolar değerinde bir işlem gerçekleştirmeyi kabul etti. Ocak ayında, Lucid Motors’un yaklaşık 15 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyordu. Yeni anlaşmada her biri 15 dolardan teklif edilen hisseler görülecek.

Başlangıçta Düşünüldüğünden Çok Daha Fazlası

Finansçı Michael Klein liderliğindeki Lucid Motors, yakın zamanda büyüyen EV pazarında daha iyi rekabet edebilecek bir konumda olacak. Bu anlaşma aynı zamanda araçlarını pazara sunmaya ve Arizona’daki fabrikasını genişletmeye yatırılacak olan yaklaşık 4,4 milyar $ nakit yaratacak. Lucid Air tamamen elektrikli sedan geçen Kasım ayında tanıtıldı ve bir de SUV hazırlanıyor.

Lucid Motors, SPAC yöntemiyle halka açılan tek EV otomobil üreticisi değil; Faraday Future, Nikola ve Fisker de aynısını yaptı ve daha fazlasının takip etmesi bekleniyor. Bu tür ters  birleşme işe yarıyor çünkü SPAC’ler, özel şirketlerle birleşmek için yalnızca halka arz yoluyla yeterli sermaye sağlamak için var. Buna karşılık, bu şirketler kamu piyasasını kullanarak likidite elde edebilirler.

Örneğin Tesla, 2010 yılında geleneksel halka arz yöntemini izledi. Lucid, diğerlerinin aksine büyük bir başarı şansına sahip. Suudi Arabistan’ın bağımsız servet fonu tarafından destekleniyor ve bazı üst düzey finansal danışmanlarla yakın bir şekilde çalışıyor.

Lucid Büyümeye Devam Edecek Gibi Görünüyor

Lucid Motors 24 Milyar Dolar değere ulaşarak kendisini kanıtladı. Her şey plana uygun giderse, Lucid anlaşmasının bu çeyrekte bir ara sonuçlandırılması bekleniyor. Lucid’in piyasa değerinin Tesla’nın yaklaşık 690 milyar dolarlık değerinin sadece bir kısmı olduğunu unutmayın. Ancak, henüz tek bir araç satmamış lüks bir elektrikli araç üreticisi için oldukça iyi bir miktar.

Lucid CEO’su Peter Rawlinson, şirketinin bir Tesla rakibi olmadığını, çünkü araçlarının kitlesel pazara hitap etmediğini belirtti. Çok daha ayrıcalıklı özel kitleye hitap ediyorlar ve sonunda Rolls-Royce ve Bentley gibileriyle rekabet ettiklerini görürsek şaşırmayacağız. Lucid şu anda ABD’de 2.000 kişiyi istihdam ediyor ve gelecek yılın sonuna kadar 1.000 çalışan daha eklemeyi hedefliyor. Bunlar oldukça iyi sayılar.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here