Lucid Air Sapphire: Dünyanın En Güçlü Sedanı Tanıtıldı

0
2580
Lucid Air Sapphire modeli tanıtıldı

Lucid Air Sapphire tanımı Monterey Otomobil Haftası’nda gerçekleştirildi. 2007 yılında Bernard Tse ve Sam Weng tarafından Atieva adı altında kurulan ve Lucid Air modelinin üreticisi olan Lucid Motors, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir elektrikli otomobil üreticisidir. Şirket özellikle son yıllarda elektrikli modelleri ile oldukça ön plana çıkmayı başarmıştır. Başarılarıyla öne çıkan şirket, geçtiğimiz günlerde dünyanın en güçlü sedanı Lucid Air Sapphire modelini tanıttı. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

3 Motorlu Lucid Air Sapphire

Lucid, geçtiğimiz günlerde amiral gemisi Lucid Air lüks sedanının yeni üç motorlu varyantını tanıttı. Lucid Air Sapphire, Lucid’in yeni Sapphire performans alt markasının ilk modeli. Ayrıca model 1.200 beygir gücüne sahip. Bu da onu dünyanın en güçlü üretim sedanı yapıyor. Diğer yandan ise araçta 895 kilowatt güç üretebilen 3 farklı elektrikli motor bulunuyor. Bu özelliklerin ardından ise aracın, Tesla Model S Plaid’i kendine rakip olarak aldığı anlaşılıyor.

Lucid Air Sapphire, ikisi arkada ve biri önde olmak üzere üç motordan oluşan bir güç aktarma organı kullanıyor ve 1.200 beygir güce sahip olabiliyor. Buna göre ise araç, 0’dan 100 km hıza iki saniyenin altında ulaşabiliyor. Bu ise aracın 0’dan 160 km hıza dört saniyeden daha kısa bir sürede ulaşabileceğini gösteriyor. Bu inanılmaz hız ise aracın 400 metrelik mesafeyi 9 saniyenin altında bitirmesi için yeterli. Aracın maksimum hızının ise 321 km/h’nin üzerinde olacağı söylenmekte. Bu istatistikler ile araç kesinlikle bir süper otomobil ve dünyanın en güçlüsü.

Bugünden İtibaren Ön Siparişler Alınacak

Lucid Air Sapphire’nin bu güç ile baş etmesi kolay olmayacak. Bunun için araçta ekstra bir dizi özellik mevcut. Araç hızlandığında  çevik bir yol tutuşu sağlamak için, üç motor dönüşlerini daha yumuşak hale getirecek tork vektörleme yetenekleriyle üretildi. Ayrıca dış kısımdaki daha geniş gövde, Lucid Air Sapphire’in otomobil üreticisinin kendi Aero Sapphire tekerleklerine özel Michelin lastikleriyle uyum sağlamasına izin verecek. Bu sayede ise araç, asfalt ile daha fazla temas sağlayacak. Diğer yandan ise kilitlenme önleyici frenleme ve hidrolik direksiyonun yanı sıra daha sert burçlar ve süspansiyon sistemi gibi bir dizi özellikten de özel ayar bekleyebiliriz.

Lucid Air Sapphire için bugünden itibaren premium EV ön siparişleri başlayacak. Aracın etiket fiyatı ise 249.000 USD’den başlayacak.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here