Aquaplaning Intelligent System (AIS) İle Kızaklamaya Son. Yağmurlu havalarda otomobil kullanmak çoğu sürücü için korkutucu bir durum olmasının yanında yeni ehliyet almış sürücüler için çok daha korkutucu bir durumdur. Yüksek hızlarda su birikintisinden geçtiğimiz durumlarda tekerlekler ile yol bağlantısı büyük ölçüde kesilir ve araç hakimiyetini kaybederiz. Bu da kaza yapma ihtimalimizi büyük bir ölçüde artırır. İstemediğimiz bu durumlar Aquaplaning Intelligent System (AIS) İle azalmaya başlayacak gibi görünüyor.

Italdesign’ı en iyi Nissan GT-R Nismo’ya dayanan 710 beygir gücünde bir güzellik olan muhteşem Nissan GT-R50 gibi otomobiller üzerindeki çalışmalarıyla tanıyoruz. Şirket, otomotiv sanatının tasarımında uzmanlaşmıştır. Ancak şimdi otomobillerimizin ıslak ve kaygan sürüş koşullarını ele alma biçiminde devrim yaratabilecek yeni teknolojiyle otomotiv güvenliği dünyasına adım atmıştır.

Yağmurlu bölgelerde yaşayanların çoğu, aracın ince bir su tabakası üzerinde sürdüğü ve sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesine neden olan suda kızaklama yaşamıştır. Italdesign, suda kızaklamaya kesin olarak son vermek için teknoloji devleri Bosch ve Easyrain ile birlikte çalıştı.

Artık Yağmurlu Havalar Kabus Olmaktan Çıkıyor

Yeni teknolojiye Aquaplaning Intelligent System (AIS) adı verilmiştir ve bu sistemin çalışma şekli göründüğünden çok daha soğutuculudur: sensörler ve yazılımlar aracın suda kızağa başladığı anı algılar ve kontrolü yeniden ele geçirmek için tekerleklerin önünde bir jet su spreyi ile karşı saldırıya geçiyor.

İtalya’nın Vizzola kentindeki Pirelli test sahasında gerçek dünya testleri yapılmaktadır. Yan yana karşılaştırma fotoğrafları, bir Audi A6’nın AIS sistemi devre dışı bırakıldığında 100km / saatin biraz altında 7 mm suya çarptıktan sonra kontrolü kaybettiğini gösteriyor. Sistem açıkken işler oldukça kontrollü görünüyor.

Şu anda yeni teknolojinin arkasındaki ekip, düz bir çizgide% 35 ve virajlarda% 30’luk bir iyileşme olduğunu bildirdi. Fena bir sonuç değil. Easyrain CEO’su Geovani Blandina, “Bilimsel bir konseptten otomotiv prototipine geçtik ve bu sistemin performansı beklediğimizden daha yüksek. Artık sistemin yakında üretime geçeceğinden eminiz” diyor.

Yeni teknolojinin piyasaya ne zaman çıkacağı ve hangi markaların yeni teknolojiyi benimseyeceği konusunda hiçbir bilgi yok. Ancak makul bir fiyatla daha güvenli sürüş haline getirebilirse, o zaman hemen yakalayacağı kesindir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here