Lucid Motors kısa süre önce Beverly Hills’te ilk perakende showroom’unu açtı. Bu, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nde sürekli büyüyen ayak izinin sadece başlangıcı olsa da, gözlerini şimdiden pazarın en köklü isimlerinden bazılarına dikti. Bu ise Lucid Air ICE ‘ı bu pazara yönelik üretilecek bir araç konumuna getiriyor.

ICE (İçten Yanmalı Motor) Pazarı

Benzin, dizel, biyoyakıt ve hatta doğal gazla çalışan geleneksel motorlardır. Bunlar yoldaki araçların çoğunu oluşturuyor ve muhtemelen hepimiz onlara aşinayız. Bugünün ICE ‘leri on yıllar öncesine göre önemli ölçüde daha verimli ve daha düşük emisyonlara sahipken, bugün temel teknoloji değişiyor ve araç güç yaratmak, hareket etmek için daha fazla yakıt istiyor. Bu sebeple ICE araçlar artık piyasadaki yerlerini PHEV ve BEV gibi araçlara bırakıyorlar. Her ne kadar pazar elektrikli araçlara kaysa da ICE tarafı hala azımsanamayacak kadar fazla ve üretim devam ediyor.

Lucid Air ICE

Lucid Motors CEO’su Peter Rawlinson geçen hafta Yahoo Finance’e Lucid’in kendisini Tesla’ya rakip olarak görmediğini ve bunun yerine Mercedes-Benz’in rakibi olduğuna inandığını söyledi. Rawlinson o zamandan beri bu ifadeleri genişletti ve Lucid Air ICE pazarı için hiçbir rakibinin eşleşemeyeceği şekilde bunun için neler yaptığını açıkladı.

Lucid Motors CEO’sundan Lucid Air ICE Açıklamaları

Rawlinson, Auto News’e ” Açıkça ve utanmaz bir şekilde Mercedes-Benz’i hedefliyoruz ” dedi. Lucid Air için doğal rakip S-Serisi bir Mercedes. Air Dream Edition için, Mercedes’in AMG versiyonu’na rakipler ancak bu hedef için çok daha fazla performansa ve daha cool bir görünüme ihtiyaçları olacak.

Rawlinson’a göre, Air’in S-Serisi ve diğer rakiplerine göre açık bir avantajı, dışarıdan daha küçük ama içeriden daha büyük olmasıdır. Lucid, Air’in kompakt elektrik aktarma organı bileşenleri sayesinde alan verimliliğini optimize etmeyi başardı. Tesla ile kıyaslandığında, Lucid aynı zamanda kabinde lüks malzemelerin kullanımını vurguladı. Aynı zamanda Lucid Air ICE için uyum ve bitişi mükemmelleştirmek adına hatırı sayılır bir zaman harcandı.

Lucid Air İç Tasarımı

Guidehouse Insights’ın baş araştırma analisti Sam Abuelsamid, Air’in peşinden gittiği nişi tanımladı. Sam Abuelsamid, “Bence Air, lüks bir araca çok benziyor” dedi. “Belki bir Mercedes S-Serisi kadar gösterişli değil, ama farklı bir lüksün peşinden gidiyor, teknolojiye odaklanıp iyi bir şekilde işliyor. İnsanların bu tür bir parayı harcayacağı bir seviyeye gelebilirler mi? Göreceğiz.” eklemelerini yaptı.

Auto News ile yaptığı röportajda Rawlinson, Lucid’in diğer pek çok EV girişiminin başarısız olduğu yerlerde başarılı olacak fonu olduğunu ekledi. Geçen yıl, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Lucid’e 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Rawlinson, fonun tam olarak ne kadar yatırım yaptığına ve belki 1,3 milyar doların üzerinde olup olmadığını tartışıldığında, bunun “belki de” bundan daha fazla olduğunu öne sürdü.

İkinci el Otomobil ilanları

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here