2022 Lucid Air Grand Touring; etkileyici lüks sedan… Temel amacına göre değerlendirilse bile, Lucid Air elektrikli lüks otomobili mutlak bir başarıdır. Yeni 2022 Lucid Air Grand Touring gibi bir arabayı fazla düşünmek kolaydır. Çığır açan minyatür motorları en güçlü konfigürasyonlarında 1.111 hp için iyidir. Air’e 837 km’ye kadar sürüş menzili ve piyasadaki en hızlı şarjı sağlar. Bunları gerçekleyen pil teknolojisi ve olağanüstü stili arasında, Tamamen elektrikli Air ile paketten çıkarılacak çok şey var. Peki ya 2022 Lucid Air’i en temel amacına geri döndürürsek? Yukarıdakilerin hepsini ve Air’in Tesla’nın otomotiv lüks alanındaki üstünlüğüne sunduğu açık ve mevcut meydan okumayı göz ardı ederek, Air sadece bir araba olarak nasıl? Şaşırtıcı derecede iyi, ortaya çıkıyor.

Lucid Air’i İyi Yapan Nedir?

Bunu basit tutmaya çalıştığımız için burada diğer taraflara fazla girmeyeceğiz. Ancak Lucid’in bir şirket olarak büyüleyici hikayesinin, Air’in ve organizasyonu neyin harekete geçirdiğinin derin bir dalışını yapmak isterseniz, kontrol edin. Air Dream R, Lucid’in yeni arabası için sunduğu en üst düzey iki versiyondan biridir

Diğer bir araç ise, en üst düzey Dream sürümünden bir kademe aşağıda olan 2022 Lucid Air Air Grand Touring. Air Grand Touring, Air’in spor modu olan Sprint’te 800 beygir gücü ve 1200 Nm torku bir araya getirir. Ayrıca her iki aksta da birer tane olmak üzere iki elektrikli motor tarafından desteklenmektedir. Varsayılan Swift sürüş ayarında, Air Grand Touring daha mütevazı bir 536 beygir gücü ve 875 Nm düşürürken, daha yumuşak Pürüzsüz ayarında tork 841 Nm’ye biraz daha düşer. Motoru desteklemek, 350 kWh’ye kadar en yüksek hızlarda hızlı şarj edebilen 113 kWh’lik bir pildir. Ayrıca bu da onu pazarın hüküm süren şarj hızı şampiyonu yapar. Lucid, DC hızlı şarj cihazlarının yetenekleri yakalanırsa Air’in bu hızı ikiye katlayabileceğini vaat ediyor. EPA dereceli menzil, 21 inç tekerlek donanımlı Air Grand Touring aracında etkileyici bir 755 km’dir. Ancak menzil, isteğe bağlı 19 inç jantlarda 830 km kadardır.

2022 Lucid Air Grand Touring: Etkileyici Lüks Sedan

Lucid Air Sürüşü

Air’in daha güçlü bir versiyonunun var olduğu gerçeğini akılda tutalım. 2022 Lucid Air Grand Touring, şimdiye kadarki en hızlı sedanlar arasındadır. Özel bir kalkış-kontrol işlevi olmasa bile 0’dan 96.5 km / saat’e sadece 3,0 saniyede çıkar. Tesla Model S Plaid gibi bir şeyden beklenen şekilde daha yavaş olsa da 2,07 saniyede 96.5 km’ye çıkar. Lucid, Audi RS E-Tron GT’nin hızlanmasından sadece 0,1 saniye daha yavaştır. Ayrıca rakip Mercedes EQS’den 0,75 saniye daha hızlıdır.

Kağıt üzerinde Model S Plaid ve Lucid Air gibi bir şeyin hızlanması arasında bir uçurum var gibi görünse de, güvenilir dyno’nun böyle bir farkı ortaya çıkaracağından şüpheliyiz. Sürükleme yarışında saniyenin onda dokuzu önemlidir. Ancak Air Grand Touring’in sizi rutin olarak peluş koltuklarına, nispeten dar lastiklerine (verimlilik ve menzil açısından seçilmiş) sıkıca sabitleyeceği gerçek dünyada nispeten önemsizdir. Ve hala etkileyici kavrama seviyeleri sunuyor.

2022 Lucid Air Grand Touring: Etkileyici Lüks Sedan

Air frenler ve lüks bir araba için de iyi idare eder. Daha geniş lastikler Air’in daha fazla yol tutuşu sağlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca direksiyon hafif ve iletişimseldir ve Air’in sürüşü, kötü kaldırımlar üzerinde dahi iyidir.

2022 Lucid Air Grand Touring İç Mekanı

İç tasarım, herhangi bir lüks otomobilin varlık nedenidir. 2022 Lucid Air Grand Touring bu konuda da öne çıkıyor. Air, Mercedes S-Sınıfı alan seviyelerini E-Sınıfı boyutlu bir pakete sığdıran bir paketleme harikasıdır. Ön ve arka koltuklar esnek ve rahattır ve dört yetişkin yetişkin için idealdir. Ancak beş yetişkin yolcu için bile bolca alana sahiptir.

Dış tasarımın temiz, klasik çizgileri Air’in kabinine iyi bir şekilde yansıyor. Birçok EV startup’ı Tesla’nın soğuk ekran plakalarını kopyalama ihtiyacı hissetse de, Air’in kabini dikkat çekici derecede organik. Elbette ekranlar var, ancak bunlar, ön panele gelişigüzel bir şekilde sıralanmak yerine düşünceli bir şekilde entegre edilmiş durumda. Bizim favorimiz kavisli gösterge paneli ekranıdır. Ancak orta konsoldaki çok amaçlı gizlenebilir ekran da zarif bir dokunuş. Test aracımızdaki birkaç üretim öncesi parça dışında, uyum, bitiş ve yapım kalitesi sınıf için eşit veya daha iyi.

2022 Lucid Air Grand Touring: Etkileyici Lüks Sedan

Lucid Air Fiyatı

Lucid, gelecek yılın sonlarında bir dizi daha uygun fiyatlı Air elektrikli otomobili piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu nedenle şimdilik en ucuz model, 139.000 dolardan başlayan 2022 Air Grand Touring. 95.000$’dan başlayan fiyatlarla Air Touring’in 2022 baharında satışa çıkması bekleniyor. Onu 2022’nin sonlarında 77.400$’lık Air Pure takip edecek. Daha yüksek özellikli Air Dream Edition 169.000$’dan başlıyor. Ancak şimdilik mevcut sadece rezervasyon sahiplerine.

2022 Lucid Air pahalı olabilir, ancak lüks bir sedan için buna değer. Air, yalnızca son hafızadaki en çekici Amerikan lüks otomobili değil. Aynı zamanda lüks bir sedanın nasıl olması gerektiğine dair etkileyici bir yeniden düşünmedir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here