Hyundai Ioniq SEVEN Concept EV SUV… Yaklaşan Ioniq SEVEN konseptinin daha fazla detayına ve iç tanıtımlarına bir göz atalım.

Hyundai, 17 Kasım’da Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yeni bir konsept elektrikli otomobilin örtüsünü kaldıracak. Resmi lansman öncesinde Hyundai, Seven Concept adlı konsept otomobili bir dizi görüntüyle tanıttı. Tamamen elektrikli bir SUV olan Hyundai Seven Concept, muhtemelen yedi kişinin oturabileceği üç sıralı bir araç olacak. Her durumda, bu araç, Ioniq ailesindeki Ioniq 5 ve Ioniq 6’dan sonra en yeni elektrikli araç olan Hyundai’nin Ioniq 7’sinin sadece bir habercisidir.

Hyundai, yaklaşmakta olan büyük elektrikli crossover SUV’si Ioniq 7’nin bir başka teaser’ını yayınladı. Daha önce, pilli elektrikli modelin ön aydınlatmasının ve genel şeklinin bazı ayrıntılarını ortaya çıkaran biraz belirsiz bir profil görmüştük. Elimizdeki çekimler hala teaser ve temsil ettiği araç hala bir konsept ama genel olarak daha iyi odaklanıyor.

Hyundai Ioniq SEVEN Concept EV SUV

Koreli firmanın Hyundai Seven Concept hakkında paylaştığı teaser çok açıklayıcı değil. Ancak tasarımının minimalist ve fütürist olacağını gösteren bazı önemli detayları ortaya koyuyor. Aracın ön tarafının sadece bir kısmı ortaya çıktı.

Hyundai Ioniq SEVEN Concept EV SUV

Hyundai konsepte, Ioniq 7 üretiminin ön izlemesini yapan SEVEN adını veriyor. Çarpıcı ön aydınlatma düzeninin Parametrik Pikseller olarak bilindiğini görüyoruz. Ayrıca konseptin salon benzeri iç tasarımının sürdürülebilir, çevre dostu malzemelerine odaklanacağını artık biliyoruz.

Gerçekten de, tanıtım fotoğraflarından iç mekan, bir araç iç mekanından çok modern bir bilimkurgu şov setine benziyor. Hatta bu setten fırlamış bir salona veya üst düzey bir otele benziyor. Ayrıca burada vahşi konseptlerin üretime geçme şansının yüzde olarak düşük olduğunu biliyoruz. Ancak en iyi konsept otomobillerinin ön plana çıkması ve ilham vermesi gerekiyor ve bunu bitmiş sayıyor. Öndeki bloklu, çok elemanlı ışıklara daha net bir bakış, beklentileri daha da artırıyor. Hyundai Ioniq SEVEN konsepti, Kasım ayı ortasında AutoMobility LA otomobil fuarında tanıtılacak.

Hyundai Ioniq SEVEN Concept EV SUV

Koreli markanın Hyundai Ioniq 7’yi önümüzdeki yıl içinde tamamen tanıtmasını bekliyoruz. Ancak marka bu konuda çok az görüntü ve bilgi paylaştı. Büyük elektrikli SUV Hyundai Ioniq 7’nin çoğunu, hatta çoğunu görmedik. Bununla birlikte, az da olsa gördüklerimizi beğendik. Ayrıca tasarımı daha küçük Ioniq 5′ den çok farklı görünüyor. Birçok otomobil üreticisi, bireysel modellere uyacak şekilde büyütülmüş veya küçültülmüş genel bir marka tasarımı benimsiyor. Ayrıca bu sorun değil, giriş seviyesi modelleri genellikle süslüdür. Bu arzu edilen modellerle ilişkilendirmeye yardımcı olan görsel bir bağlantı geliştirmenin güçlü bir yoludur. Ancak Hyundai markası Ioniq EV serisi ile hem stil hem de modellerinin birbiriyle ilişkisi açısından kendi yolunu çiziyor.

Şu anda satışta olan Hyundai modellerinin büyük çoğunluğunda, bu makineleri hemen Hyundai modelleri olarak belirlemek için yeterli estetik ortaklık var. Bu yüzden şema çalışıyor. Ancak pilli elektrikli araçları (BEV’ler) ve yakıt hücreli elektrikli araçları (FCEV’ler) farklı bir hikaye ve model serisidir. Otomobil üreticisi, mevcut ve gelecekteki Ioniq modellerinin ne kadar stil farklılığı kazandığını deniyor.

Hyundai Ioniq SEVEN (7) veya Hyundai Ioniq 5

Gördüğümüz kadarıyla Ioniq 7, Ioniq 5 kalıbına hemen hemen uyuyor. Ancak bu daha küçük olanın büyütülmüş versiyonu olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Birincisi, tam genişlikteki üst ışık çubuğu, Ioniq 5’in ince yatay sahte ızgarasına işaret ediyor. Aynı zamanda, Ioniq 7, Ioniq 5’in dörtlü farlarını kopyalamaktan büyük ölçüde kaçınır. Hyundai Ioniq 7’nin alt lambaları (bunların ön farlar mı yoksa lambalar mı olduğu net değil) noktalı öğelerle süslenmiş bloklu bir kanca şeklini benimsiyor. Ioniq 5’te böyle veya buna benzer bir yapı yok. Ve Ioniq 7’nin kaputu daha yuvarlak görünüyor. Ayrıca tavan çizgisi de keskin, düz bir Kammback’te, belki de yükseğe monte edilmiş arka lambalarla sona eriyor gibi görünüyor.

Hyundai Ioniq SEVEN Concept EV SUV

Kendi sınıfındaki diğer Hyundai modelleri gibi, Ioniq 7 de benzer boyuttaki segment arkadaşlarıyla bazı geniş benzerliklere sahip. Bu benzerlikler yatay ızgara, bloklu şekil, kaputun yuvarlak ön kenarı benimseyecek. Tabii ki, yayınlanan bu görüntülerden Ioniq 7’nin dış kısmının çoğu görünmedi. Umarım, yakında bu elektrikli aracın ayrıntılarını daha fazla görebileceğiz.

İkinci El Hyundai Ioniq Otomobil İlanları

Hyundai, Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV Özelliklerini Onayladı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here