Rolls Royce Ghost 1 Eylül’de Kamuflajından Kurtuluyor

0
1102
rolls royce ghost

Rolls Royce Ghost, 1 Eylül’de sahneye çıkmaya hazırlanıyor. İlk tanıtımının yapıldığı Temmuz ayından bu yana, Ghost ile ilgili birçok tanıtım videosu gördük. Ancak her şeyin netleşeceği tüm merakların giderileceği tarih 1 Eylül.

rolls royce ghost

Son tanıtım videosu 29 Ağustos’ta yayınlandı. İsmine yakışır bir şekilde zekice tasarlanmış bir animasyonla Rolls Royce Ghost’un silüeti hakkında büyük ipuçları verildi. İşte o tanıtım videosu;

Bu videodan da anladığımız üzere Ghost’un dış tasarımında kayda değer bir değişim olmamış. Ancak önceki videolarda paylaşılan bazı özelliklere bakmamız gerekirse;

Ghost ile Uzaklara Bir Bakış

Yeni Rolls Royce, geleneksel ışık kaynaklarının 10 katı kadar yoğunlukta olan farlarıyla 600 metreye kadar görsel mesafe sunuyor. Bu değer sıradan LED farların yaklaşık 2 katı.

Yıldızların Altında Bir Sürüş Keyfi

Iluminated Fascia sistemi sayesinde yeni Rolls Royce amblemi, 850 yıldızın parlaklığıyla aracın ön panelini adeta canlandırıyor. Ustaca bir işçilik ile hazırlanmış bu sistem için çalışmalar 2 yıl sürmüş olsa da kesinlikle buna değmiş gibi görünüyor. Lüksün ve şatafatın sembolü haline gelen Rolls Royce, ayrıca Ghost modelinin ismini ve çevresini aydınlatmak için de 152 LED kullanmış.

Rolls Royce Ses Yalıtımını Abartmış

Her şeyin olduğu gibi ses yalıtımının da fazlası zararmış. 6,75 litrelik V12 motorun sesi kabine ulaşmasın diye aracın tavanın tutun da kapılarına kadar birçok yerlerine ekstra yalıtım malzemeleri eklenmiş ve bu malzemeler araca ekstra 100 kg’lık bir ağırlık katmış. Alüminyumdan yapılmış şasinin dışında yeni Rolls Royce Ghost’un lastikleri de özel bir akustik izolasyon köpüğü ile kaplanmış. Son durumda araç kabini rahatsız edici bir derecede sessiz olmuş. Bu sebepten mühendisler aracın içindeki bu sessizliği bozmak için Ghost’un içine “fısıltı” ismi verdikleri belirli bir sesi verecekler.

Rolls Royce’un CEO’su Torsten Muller Otvos ise yeni Ghost’u, “Rolls Royce’un bugüne kadarki en saf ifadesi.” cümlesiyle özetledi.

1 Eylül’de tanıtımı gerçekleşecek olan Rolls Royce Ghost için yaptığımız önceki haberi bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz. Ayrıca, tanıtım yapıldıktan sonra Ghost’un tüm özelliklerini yine blog sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Bizi takip etmeye devam edin.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görüntülemek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here