Geely Preface Sedan Devlere Meydan Okuyor

0
2575

Volvo Geely ortaklığı kazandırmaya devam ediyor. Preface Sedan ise bu ortaklığın en güncel meyvesi. 2019 yılının Nisan ayında Geely’in konsept otomobili olarak hayatımıza giren Geely Preface Sedan, 2020’nin dördündü çeyreğinde konsept otomobil olmaktan çıkıp seri üretime geçecek.

geely preface sedan konsept
Geely Preface Sedan Konsept
Geely, Finish Him!

Yeni yeni ismi yaygınlaşan marka, olası büyük sansasyonlar yaratma potansiyeline sahip. Hatta Çinli üretici, otomobilinin bir dağ yolunda BMW M4, Mercedes Benz AMG C63 ve Porsche Panamera ile yarıştırdığı bir video paylaştı. Tıpkı Cem Yılmaz’ın “GITT” ile yaptığı Opet reklamını andıran bu videoda, 4 Alman otomobiline karşı daha geriden başlayan Geely Preface, bir süre sonra tüm otomobilleri geride bırakmayı başardı.

Geely Preface Sedan Tasarım

Şimdilik sadece dış cephesine ait fotoğraflarını görmekle yetindiğimiz Preface’in iç tasarımını görmemiz de an meselesi. Otomobilin dış tasarımı, konsept modeline göre tabi ki biraz değişime uğradı. Bunun en temel sebebi de muhtemelen homologasyon testleridir. Çünkü bir aracı konsept olmaktan çıkartıp seri üretime geçiyorsanız, trafiğe çıkartabilmek için de bazı standartları sağlayabilmeniz gerekiyor. Konsept modeline göre ilk görüşte dikiz aynaları ve kapılarının tasarımları göze çarparken, sportif havasından hiçbir ödün verilmediği de anlaşılıyor. Volvo’nun mevcut sedanlarını andıran dış tasarım ana hatlarıyla bu şekildeyken iç tasarımda herhangi bir değişik olup olmadığı da hala merak konusu. Ancak Geely cephesinden yapılan açıklamalar, konsept olarak tasarlanan modeldeki koruyabilecekleri tüm özellikleri korudukları yönünde oldu. Geely’in Shangai’daki Tasarım Başkan Yardımcısı’nın söylemi de bu modelin, müşteri kitlesi oluşturmak adına üretildiğini gösteriyor. Dolayısıyla Geely markası bu aralar müşterisinin elini sıcak sudan soğuk suya koymayacak gibi.

geely preface sedan
Geely Preface Sedan

Preface Sedan, Volvo S60’tan bir tık daha büyük olsa da Volvo S60 üretiminde de kullanılan CMA platformu temel alınarak üretiliyor.

2,0 litrelik benzinli bir motor ve hibrit seçenekleriyle piyasaya çıkması beklenen Preface Sedan, Volvo ve Geely iş birliğinin ilk ürünü değil. Geely Xing Yue, geçtiğimiz yıl şarj edilebilir bir Coupe SUV olarak piyasaya çıkmıştı. Bu otomobil piyasaya üç farklı motor seçeneğiyle çıkmıştı (Klasik içten yanmalı, mild hybrid (yarı hibrit) ve şarj edilebilir hibrit.).

Sonuç olarak, Geely yakın gelecekte en büyük otomotiv markalarına kafa tutarak, adını dünya devlerinin arasına yazdırmaya hazırlanıyor.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here