Lüks Ve Konforun Sembolü: Mercedes SL Grand Touring

Mercedes SL üstü açık, iki koltuklu grand touring ‘dir. Model, 60 yıldan fazla bir süredir piyasadadır. Altıncı nesil, önceki nesillerin açık bir evrimidir, çünkü sade bir halde lüks bir otomobil sunarken, en iyi modelleri bile kıskandırıcı bir şekilde hızlıdır.

İlk SL, tavandan menteşelenen ve yukarı doğru açılan akıllı kapılara sahip iki koltuklu bir coupe olan 300SL Gullwing (w198) idi . W198, 1954’ten 1957’ye kadar, katlanır kumaş tavanı olan 300SL Roadster’in yerine geçince inşa edildi. Çıkarılabilir sert tavanı sayesinde meraklıları tarafından Pagoda olarak anılan W113 SL, 1963 yılında geldi ve 1971 yılına kadar üretime devam etti. Onun yerini kumaş tavana dönen ve neredeyse 20 yıl üretimde kalan R107 aldı. 1990’da R129 ile değiştirildi. Bu model , 2002’de R230 ile değiştirilmesine kadar on yıldan fazla sürdü. SL , SLK’dan katlanır hard- top’u tanıtarak gelişti ve resmi AMG modelleri de seriye katıldı.

Mercedes sl grand touring

Mercedes SL Motor seçenekleri, performans ve sürüş

SL 500’deki büyük V8 benzinli motor inanılmaz derecede hızlıdır. 0-100 km / s’den 4,3 saniyede hızlanır ve elektronik olarak sınırlı 155 mil / saat azami hıza ulaşır. Mercedes-AMG  SL 63 veya SL 65 modellerini tercih edersniz hızlanma süper otomobil seviyelerine ulaşıyor. Çift turboşarjlı SL 400 modelinin yerini aldığı, 2014 ortasına kadar bu seride atmosferik bir SL 350 sunuldu. Altı silindirli güç aktarım mekanizmasına rağmen bir SL’den beklediğiniz zahmetsiz performansı sunmaktadır.

Mercedes sl grand touring

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Yıllar geçtikçe, SL tasarımı yeniden icat edilmek yerine gelişti. 2016 sürümü, orijinaline sadık kalan daha yumuşak bir tasarıma sahiptir. Uzun kaput ve küçük kabin, geleneksel roadster’ı taklit ediyor ve son makyajdan öncekinden çok daha tehditkar görünüyor.

Yeni alaşımlı jant tasarımlarının yanı sıra daha belirgin ön ve arka tamponlara sahip en yeni arabada çok daha agresif bir ön uç var. Mercedes-AMG modelleri ayrıca kanatlarda benzersiz ‘Bi-turbo’ amblemlerine sahiptir.

Mercedes sl grand touring

Kabinde, Stuttgart üreticisi, ihtişam hissi yaratmak için ince deri, metal kaplama ve havadan ilham alan enstrümanları zevkli bir şekilde harmanlayarak mirasına sadık kalıyor. Artık Apple CarPlay  teknolojisini de içeriyor ve hareket halindeyken akıllı telefon entegrasyonunu kolaylaştırıyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here