Lexus, ilk benzinli-elektrikli modelini 2005 yılında piyasaya sürdü ve amiral gemisi LS, bu yenilikçi motoru alan ilk limuzindir. Yakın zamanda yapılan bir makyaj ile dört kapılı geniş modelin taze görünmesini sağlandı.

Lüks bir şekilde tasarlanmış olan Lexus LS ‘de, iki dingil mesafesi ve iki motor seçeneğiyle mevcuttur; 4,6 litrelik V8 LS 460 veya bir elektrik motoru ve pillerle eşleştirilmiş 5.0 litrelik bir V8 olan LS 600h ‘dür. Hibrit, tek başına elektrik gücüyle de çalışabilir. Ancak çoğu zaman elektrik motoru motora yardımcı olur ve güç, bir CVT otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe de gider.

LS 460, arkadan çekişlidir ve geleneksel bir sekiz vitesli otomatik şanzıman kullanır. İç mekan fısıltı kadar sessiz olduğundan ve havalı süspansiyon yoldaki her darbeyi emdiğinden, otoyolda seyir mükemmeldir. Şehiriçinde de Lexus son derece sessizdir. Elektrikli masaj koltuklarında arkada iki kişi için bolca yer ve yolcuları oyalamak için bir arka eğlence sistemi bulunmaktadır. İç mekan oldukça rahattır.

Ls motor seçenekleri, performans ve sürüş

Ls

Lexus LS, otoyolda, tüm engelleri tam bir izolasyonla emer. Harika bir şekilde pürüzsüz bir makinedir. Ancak, küçük çukurlarla başa çıkmakta zorlanıyor. Yine de, güncellenmiş Uyarlanabilir Değişken Süspansiyon sistemi ile bu biraz iyileştirildi. Diğer olumsuzluklar arasında frenler ve cansız direksiyon yer alıyor.

Hızlanma her iki modelde de etkileyici bir şekilde hızlıdır; 0-62mph hibridde 6,1 saniye ve 460’da 5,7 saniye sürer. Ancak LS’in, tüm gücünü kullansanız bile çok sessizdir. Bununla birlikte, süspansiyon, oldukça rahatsız edici olabilen yükler altında yoğun bir şekilde çalışır.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Ls

Geçtiğimiz yılın sonlarında yapılan stil değişiklikleri ile, Lexus’un sembolik ön ızgarası ve göz alıcı LED gündüz farları eklerken, büyük arka lambalara inceltilmiş bir görünüm kazandırıldı. Daha şık Mercedes’in yanına park edildiğinde biraz yumuşak görünüyor, ancak dar panel boşlukları ve parlak kaplamasıyla son derece iyi inşa edilmişdir.

Rakip Mercedes S-Serisi’nin iç mekanı kadar modern görünmüyor. Ancak kristal netliğinde kadranlardan ve düzenli bir düzenden yararlanıyorsunuz. Gösterge paneline, motorun çeşitli hibrit modları için döner kontrolün önüne monte edilmişdir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here