Bir station otomobilin pratikliğini bir SUV’nin sağlam görünümü ile karıştırdığı için ilk crossover diyebiliriz. İlk Outback 1994’te geldi ve Subaru’nun Mk2 kasa Legacy Wagon’un yerine gelen bir geliştirmesiydi. O zamandan beri Subaru, Legacy station’ın yüksek şasili bir versiyonunu üretti.

Kaputun altında yatay olarak zıt boxer motorlar bulunurken, dört tekerlekten çekiş sistemi, yalnızca güç gönderen bazı rakiplerde görülen reaktif 4WD sistemleri yerine her zaman dört tekerleğe güç gönderen kalıcı bir sistemdir.  Ve Outback, yükseltilmiş süspansiyon, tamponlar için siyah plastik kaplama ve kapı eşikleri ve tıknaz tavan rayları dahil olmak üzere arazi aracı stil ipuçlarını alıyor.

outback

Outback motor seçenekleri, performans ve sürüş

Önceki modelin titreyen sürüşünü iyileştirmek için süspansiyonu sertleştirmek ve sönümlemek için değişiklikler uygulandı. Tüm Subaru’larda olduğu gibi, Outback, sürekli değişken bir şanzıman aracılığıyla sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine güç gönderen, markanın ticari markası düz dört ‘boxer’ motorlarla donatılmıştır. Lineartronic olarak adlandırılan bu araç, direksiyon simidine monteli kanatlar kullanılarak erişilen yedi ‘sanal’ orana sahiptir.

outback

Her iki motor da özellikle güçlü bir performansa sahip değil, ancak en iyi paketi sunan 148bhp 2.0-litre dizeldir. Düşük devirlerden itibaren mevcut olan 350 Nm tork sayesinde, 173 beygirlik 2.5 litrelik benzinden sert hızlanma altında bir şekilde daha sessizdir ve daha güçlüdür. Benzinli motor en iyi ihtimalle 235 Nm üretir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

outback

Subaru Outback’in geliştirilmiş stili ve daha lüks kabin ambiyansı, kapsamlı teknik özelliklerle destekleniyor. Beklediğiniz gibi, Outback, gövde kaplaması ve yükseltilmiş sürüş yüksekliği dahil olmak üzere pek çok sert görünümlü eklentiye sahiptir.  Daha şık tasarım ipuçları ile harmanlamasa bile, bol miktarda arazi varlığına sahiptir.

Bu en son sürüm, 4×4 özelliklerini güçlendirmek için tamponların ve yan marşpiyelerin altında bol miktarda koyu plastik gövde kaplamasına sahiptir. Farlar keskin, ilginç LED ışıklı tasarıma sahip ve büyük, aralıklı ızgara, Outback’in kalın çizgileriyle çalışıyor.

Subaru’nun tasarımcıları görünümü iyileştirmek için otomobilin şeklini geliştirmeye çalıştılar ve cesur raylarla tamamlanan tavan çizgisi arkaya doğru güzel bir şekilde kavisli, yanlarda arka lambalara giden güçlü bir kıvrım var.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here