Tam Elektrikli Lexus UX 300e İnceleme

0
2359
Lexus UX 300e

Şehir içinde veya virajlı yollarda, tamamen elektrikli Lexus UX 300e lüks kompakt SUV’yi sürerken, esas olarak otomobilin düşük ağırlık merkezi ve ekstra sağlam şasisi sayesinde hem eğlenceli hem de jilet keskinliğinde yol tutuşunun keyfine varacaksınız.

Tamamen elektrikli Lexus UX 300e, ‘güç’ düğmesine bastığınız andan itibaren sizi hızlı ve yumuşak hızlanmalar ile zahmetsiz bir yolculuğa çıkarıyor. Titizlikle hazırlanmış ses geçirmez kabin, klimadan frenlemeye kadar her şeye elektriğin güç verdiği bir deneyimin merkezi olacak şekilde tasarlanmış.

Gelin birlikte Lexus UX 300e’yi daha yakından inceleyelim.

Genel Bakış

Otomobilin her yerinde ayrıntılara gösterilen özen, geleneksel bir Japon kapitone tekniği olan ‘sashiko’dan ilham alan pürüzsüz deri döşemelerle beraber karşımıza çıkıyor. Öncü pil teknolojisi ve sıfır emisyon gücü, aerodinamik bir dış tasarımın şekillendirilmiş tasarımına tamamen bağlı. En yeni Lexus Safety System+, Dinamik Radar Hız Kontrolü ve Şerit Takip Yardımı gibi özellikler de bu otomobilde standart olarak mevcut.

Yüksek Performanslı Motor / Jeneratör

Lexus UX 300e’nin yeni 150 kW elektrik motoru/jeneratörü yalnızca otomobilin ön tekerleklerine güç sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda fren yaparken veya boşta giderken elektrik üretmek için ‘rejeneratif frenleme’ tekniğini kullanıyor. Türünün en gelişmiş ve kompakt motorlarından biri olarak hem güçlü hem de inanılmaz derecede verimli.

Açılır Tavan ve Alüminyum Tavan Rayları

Elektrikli, açılır ve kayar cam açılır tavan, UX 300e kabine özgürlük, ferahlık ve ışık hissi katmış. Ayrıca masif alüminyumdan yapılmış tavan rayları, UX 300e tavan hattı boyunca sorunsuz ve kusursuz bir şekilde uzanan çekici bir şekil oluşmuş.

Lastikler

Lexus UX 300e, 17 inç alaşım jantlar, işlenmiş kaplama, 5 geniş kollu tasarım, 215/60 R17 lastiklere sahip.

Deri Koltuklar / ‘SASHIKO’ Kapitone

UX 300e’de bulunan pürüzsüz deri döşeme, dövüş sanatları üniformalarının yapımında da kullanılan geleneksel bir Japon kapitone tekniği olan ‘sashiko’dan esinlenmiştir. Kapitone deri, mükemmel hizalamada matematiksel eğriler ve geçişler oluşturan ve koltukların görünümünü iyileştiren yeni delik desenleriyle süslenmiştir.

Isıtmalı Direksiyon

Bu araç sınıfı için inanılmaz bir lüks seviyesi sunan yeni UX 300e’deki 3 kollu direksiyon LS’nin amiral gemisi sedanından alınmıştır. Ekstra sürüş konforu için kavrama profili, sürücünün avuçlarındaki basınç kaydedilerek hazırlanmış ve mükemmelleştirilmiştir.

Ekran ve Göstergeler

Lexus UX 300e kokpit kısmında, merkezi 7 inç TFT LCD ekran bulunuyor. İlk tamamen elektrikli Lexus için sportif bir görünüm, sürüş mesafesi göstergesi ve dört seviyeli yavaşlama göstergesi oluşturan dijital bir hız göstergesi yer alıyor.

Lexus Premium Navigasyon

Canlı 3D grafikler ve ‘İlgi Noktası arama’ gibi birçok haritalama seçeneği ile en yeni haritalar ‘Over The Air’ teknolojisi kullanılarak güncellenebiliyor. Ayrıca navigasyon deneyiminizi geliştirmek için çevrimiçi trafik, park arama, hava durumu tahmini, Google Arama veya Google Sokak Görünümü gibi çevrimiçi hizmetler de bulunuyor.

Dokunmatik Ped

UX 300e’nin ana ekranını orta konsola monte edilmiş bir Dokunmatik Yüzey veya sesli komutlarla kontrol edebilirsiniz. Dokunmatik Yüzey arayüzü, kaydırma, kıstırma veya dokunma gibi işlemlerle size sezgisel bir akıllı telefon hissi vermek için tasarlanmıştır.

Lexus UX 300e

 

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here