Dodge Elektrikli Charger mı Yapıyor? Dodge Charger öldü; ancak şimdi Elektrikli Charger yolda. Dodge, mevcut Charger’ı yalnızca iki yıl daha inşa edecek. 2024 yılına kadar Dodge, mevcut tüm arabalarını yepyeni bir seriyle değiştirecek. Bu, elektrikli bir Charger alabileceğimiz anlamına mı geliyor?

Stellantis EV Day 2021: Dodge eMuscle’ın Geleceği

Dodge, dünyanın dördüncü en büyük otomobil üreticisi olan Stellantis’teki on dört markadan biridir. Kasım 2021’in başlarında, Stellantis ilk EV Gününü düzenledi. Dünyanın dört bir yanındaki markaları verimli, elektrikli, geleceğe yönelik filolar için planlar sundu. Stellantis kurumsal, tüm araçlarını dört platformda birleştirmek için bir plan sundu. Dört platformu da akülü elektrikli araçlar olarak sunacak. Birincisi, verimli şehir mobilitesi için tasarlanmış “STLA Small”. İkincisi “STLA Medium”dur ve birden fazla markanın premium araçları için tasarlanmıştır. Üçüncüsü “STLA Large” ve tüm AWD performansını ve American Muscle araçlarını içerecek. Nihai, yetenek ve pratiklik sunan tam çerçeve araçlar için tasarlanmış “STLA çerçeve” dir.

Dodge’un sunumu sırasında, marka CEO’su Tim Kuniskis eMuscle’ı satma sözünü iki katına çıkardı. Dodge’un gelecekteki akülü elektrikli araçlarını, performans odaklı olacaklarında ısrar ederek diğer EV’lerden farklılaştırdı. Ayrıca onları bir “devrim” olarak değil, Dodge’un bir “evrimi” olarak gördüğünü söyledi.

Yeni LB boyutlu (Challenger) ve LF boyutlu (Charger) Dodge modelleri, STLA Large mimarisini kullanacak. Bu mimari, hem Giulia’yı hem de Stelvio’yu destekleyen Alfa Romeo’nun “Giorgio” platformunun üzerine inşa edilecek. Bu mimari, içten yanmalı hafif hibrit motorlarını (Ram’ın eTorque’una benzer) kullanacak. Ayrıca plug-in hibritleri (Jeep’in 4xe’sine benzer) ve akülü elektrikli güç aktarma organlarını (Tesla’ya benzer) destekleyecek. Ayrıca araçlarını RWD ve AWD olarak da sunulacak. Peki Dodge hangi konfigürasyonları oluşturacak? Dahası bunlardan herhangi birinin adı Charger olacak mı?

Mevcut Üç Dodge İptal Edildi, Ufukta Üç Yeni Dodge Var

EV Günü sunumundan bu yana Kuniskis, MotorTrend’e ufukta üç yeni aracı olduğunu söyledi. Henüz hiçbirini açıklamadı. Ancak mevcut tüm Dodge araçlarını iptal ettiği için bu yeni araçlar markanın geleceği için kritik öneme sahip.

Çalışmalardaki bir araç bir plug-in hibrit olacak. Bu, Jeep Wrangler 4xe’ye çok benzeyen bir aktarma organına sahip olacak. Ayrıca benzinli bir motora, bir elektrik motoruna, rejeneratif frenlemeye ve gece boyunca şarj edebileceğiniz büyük bir pil takımına sahip olacak. Yeni Jeep tam şarj olduğunda 40 km’lik tam elektrikli menzile sahip. Ayrıca daha uzun yolculuklarda benzinli motorunu çalıştırabilir. Dodge plug-in hybrid, 4xe’ye çok benzer veya aynı temel prensibi kullanan tamamen farklı bir araç olabilir.

Dodge’un zaten alay ettiği başka bir araç bir eMuscle arabası. En hızlı içten yanmalı Dodge arabaları bile drag yarışlarında akülü elektrikli süper arabalara yeniliyor. Dodge’un karşılık verme zamanı geldi. Geçen kış şirket, yeni bir güçlü arabanın ana hatlarını takdim etti. Ardından elektrikli olduğunu kabul etti ve “performans bize bunu yaptırdı” diye şaka yaptı. Bu araba uzun ve alçaktır ve eski “fratzog” Dodge logosunu taşır. Kuniskis, bu arabayı 2022’nin ikinci çeyreğine kadar tanıtacağına söz verdi.

Kuniskis üçüncü araç hakkında sessiz kalıyor. Tek söylediği, Dodge markası için “çok, çok, çok, önemli bir araba” olacağı. 2021’in sonunda dünyaya göstereceğine söz veriyor, bu yüzden sıkı durun.

Yeni Charger: 1999 Charger R/T Concept’i mi Temel Alıyor?

Bu gizemli yeni Dodge’lardan herhangi biri Charger isim levhasını takacak mı? Elbette Dodge’ın bu ismi tamamen kaldırması ihtimali var. Ancak masada bırakılamayacak kadar tanınabilir bir isim gibi görünüyor. Dahası, Charger kelimesi aynı zamanda EV çağrışımlarına da sahiptir. Kuniskis, “Bir şarj cihazı, bir Charger’ı daha hızlı hale getirebiliyorsa, biz varız” bile dedi. Ama yaklaşan araçlardan hangisi Dodge Charger olacak?

Dodge Elektrikli Charger mı Yapıyor?

Dodge Charger’ın yeni nesli ilk olarak Las Vegas’ta 2015 yılındaki bir etkinlikte bayilere gösterildi. Katılımcılar, bu yeni Charger’ın kendilerine neredeyse unutulmuş bir konsept otomobili hatırlattığını söyledi. O araba 1999 Charger R/T. Yeniden dirilen Charger 2005 yılında dünyayı sarsmadan önce, 1999 konsepti kendi sıçramasını yaptı. Alçak, şık tasarımı, neredeyse dört kapılı bir Viper gibi görünmesini sağladı. Bu, Dodge’un taktığı eMuscle arabası olabilir mi?

Yeni Charger nasıl görünürse görünsün STLA Large şasisini kullanacağını biliyoruz. Bu önemlidir, çünkü bu şasi içten yanmalı tabanlı eTorque aktarma organlarını, takılabilir hibrit aktarma organlarını ve akülü elektrikli aktarma organlarını destekleyecektir. Dodge, tüm bu aktarma organlarını bir sonraki Charger’da sunacak mı? Sadece zaman gösterecek.

İkinci El Dodge Charger İlanları

Son Safkan Amerikan Arabası: Dodge Viper!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here