İçten Yanmalı Dodge Charger Son Zamanlarını Yaşıyor! Resmi olarak: Dodge araba markası, ünlü Charger modelini iptal ediyor ve üretimini durduruyor. Dodge, kısa vade de önümüzdeki 24 ay boyunca bu uzun soluklu güçlü arabayı üretmeye devam edecek. Ancak 2024’e kadar otomobil üreticisi, Dodge Charger’ın mevcut reenkarnasyonunu sonsuza kadar sonlandıracak.

Dodge, 2024’ten İtibaren Charger’ı Üretmeyecek; İçten Yanmalı Dodge Charger Son Zamanlarını Yaşıyor!

Dodge Charger uzun yılardır ön planda olan ve yaşayan bir efsanedir. 1966 yılında Dodge, orta boy, iki kapılı bir kas arabası olarak ilk Dodge Charger’ı tanıtmıştı. Zaman içerisinde değişimlerle mevcut büyük blok HEMI motorları ve kendine özgü bir “coke bottle” yeniden şekillendirdi. Bu sayede, görünüm Charger’ı bir Amerikan simgesi haline getirdi. Klasik Charger, The Dukes of Hazzard ve The Fast and the Furious’ta bile rol aldı.

İçten Yanmalı Dodge Charger Son Zamanlarını Yaşıyor!
2022 Charger SRT Hellcat Redeye | Dodge

Ardından 2006 model yılı için Dodge, Charger isim levhasını yeniden canlandırdı. Retro tarzdaki dört kapılı sedan kaçak bir başarıydı. Dodge, yalnızca 2006’da 114.201 Charger sattı. Dahası, satışlar on yıldan fazla bir süredir güçlü kaldı. Aynı şekilde araçta bu sürede canlı ve istenen modeller arasında kaldı. Bugün Charger, mevcut en son tam boyutlu V8 spor salonlarından biridir.

Ama her güzel şeyin bir sonu gelmelidir, diğer her modelin sonun gelmesi gerektiği gibi. Örneğin Dodge, Durango SUV’u kaldırdıktan sonra, Charger hayranları favori kas arabaları hakkında endişelenmeye başladı. Ardından Dodge CEO’su Tim Kuniskis, araba basınları ile görüştü. O görüşmede Kuniskis söylentileri büyük oranda doğruladı. CEO Kuniskis, Dodge’un önümüzdeki iki yıl boyunca Charger aracını üretmeye devam edeceğini söyledi. Ancak mevcut, içten yanmalı Dodge Charger şasisinin üretimine 2024 yılına kadar devam edilecek. Ve bu yıldan sonra marka üretime son verecek.

Dodge Charger’ın Sağır Edici Sesi: Direct Connection’ın Dönüşü

Dodge Charger’ın gidişi o kadar sessiz olmayacak. Markanın CEO’su Tim Kuniskis, “24 aydır canavarı besliyoruz” dedi. Sonuç olarak, 2022 ve 2023 yılı için birçok tarihi özel sürüm Dodge Charger bekleyebilirsiniz. Markanın bu yıllarda yaratıcı olacağına ve birbirinden güçlü modeller ortaya çıkaracağına eminiz.

Dodge, benzeri görülmemiş seçenek kombinasyonlarının kilidini açtı. Ve ardından bu yılki SRT Hellcat geniş gövdeli “jailbreak” ile benzersiz bir Charger oluşturmaya başladı bile. Ayrıca, Hellcat rozeti 2023’te kullanımdan kaldırılmadan önce rekorları kıran, kaldırımları cezalandıran süper şarjlı SRT süper otomobilin bir seviyesini daha görmek bizi şaşırtmayacak.

2022 Charger SRT Hellcat Redeye | Dodge
2022 Charger SRT Hellcat Redeye | Dodge

Dodge, bayilerinde bulunan performans parçalarının cephaneliğini de genişletecek. Bu amaçla üretici, Dodge Power Broker tarafından belirlenen Doğrudan Bağlantı hızı ekipmanını kurmak için lisanslı bayilerin sayısını da artıracaktır.

Dodge’un Elektrikli Geleceği: ‘Asla Kaldırma’ Planında Özetlenen EV’ler ve Hibritler

Kuniskis, Dodge’un en meşhur üç modelini de iptal ettiğini açıklayarak sektörü sarstı. Ama gerçek şu ki, marka ya elektrikli araç sektörüne uyum sağlamalı. Ya da sektörde başarısızlığı kabul ederek üretimi sonlandırmalıdır. Dodge’un ana şirketi Fiat Chrysler Automotive farklı stratejiler denedi. Hatta yakın zamanda dünyanın dördüncü en büyük otomobil üreticisi olan Stellantis’i oluşturmak için Peugeot ile birleşti. Yeni yönetim, her bir otomobil üreticisine 21. yüzyıl için daha iyi araba üreteceğini kanıtlamaları için on yıl verdi. Stellantis grubu 14 markasıyla ilerlemeye devam ediyor. Ancak buradaki bazı şirketler büyük olasılıkla tasfiye edilecek.

Dodge, iki yıllık “Asla Kaldırma” planıyla geleceğe odaklanıyor ve ileri bakıyor. Plan ise devrim niteliğindeki üç yeni aracı içeriyor.

Dodge, pille çalışan bir kas arabasıyla çoktan dalga geçti. Üretici, “performans bunu yapmamızı sağladı” diyerek, bu e-kas prototipini 2022’nin ikinci çeyreğine kadar açıklayacağına söz verdi. Ayrıca Kuniskis, bir Dodge plug-in hibrit üzerinde çalıştığını kabul ediyor. Son olarak, 2021’in sonunda tanıtacağı “çok, çok, çok, önemli bir araba” olan üçüncü bir aracı var.

Bu yeni araçlardan herhangi biri tanıdık bir “Charger” rozeti takacak mı? Bunu sadece zaman gösterecek. Charger isim plakası bir EV’ye dönüşmeye hazır görünüyor. Ancak, tamamen içten yanmalı son Dodge Charger’ın 2023’te fabrikadan çıkacağını biliyoruz. Sonra, Dodge’ın Challenger’ı nasıl iptal ettiğini okuyun.

İkinci El Dodge Charger İlanları

Son Safkan Amerikan Arabası: Dodge Viper!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here