Dodge Challenger SRT Demon İnceleme!

0
5140
Dodge-Challenger-SRT-Demon

ABD kökenli bir otomobil markası olan Dodge 1914’ten bu yana otomobil üreticisi. Markanın tamamen Drag yarışlarını baz alarak tasarladığı Demon modeli ise tam bir canavar! Gerçekten Dodge Demon için bir araba demek yetersiz kalıyor.

Dodge Challenger SRT Demon piyasaya gelene kadar uzun bir süre boyunca, 707 beygir güçteki Dodge Challenger SRT Hellcat’in büyük motorlu ve performansı yüksek Amerikan arabaları içerisinde liderliğini koruyacağı düşünülüyordu. Ancak böyle düşünenler ne yazık ki yanıldı. Dünyanın en hızlı seri üretim arabası Dodge Challenger SRT Demon ile tanışın!

Dodge Challenger SRT Demon

Dodge Challenger SRT Demon Özellikleri

Dodge Demon’un kaputunun altında selefi Hellcat gibi 6.2 litre hacimli sekiz silindirli Hemi motor mevcut. Ancak selefinden farklı olarak Demon’un motorunu daha güçlü bir hale getirmek için daha güçlü bir supercharger ve ekstra donanım kullanılmış. Bu sayede de Demon, Hellcat’te göre 133 beygir daha fazla güç üretiyor! Peki bu ne demek? Toplamda 840 beygirlik güç demek! Aynı zamanda otomobil 1044 nm tork üretiyor.

Dodge Challenger SRT Demon sahip olduğu güçler ile 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 2.3 saniyede gerçekleştiriyor. Sizin de anladığınız gibi bu olağanüstü bir performans! Daha güzel açıklayacak olursak; araç dururken gaza sonuna kadar bastığınızda ön tekerler yaklaşık bir metre havada giderek muhteşem ötesi bir gösteri yapabilirsiniz. Şimdi sıkı durun! Demon’un ulaşabildiği maksimum hız 354 km/s.

Canavar diye adlandırdığımız bu otomobilde fabrika çıkışlı olarak drag lastikleri bulunuyor. Yani fabrika çıkışlı olarak ön kaldırabilen bir otomobil. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Demon, baştan sonra drag yarışları için tasarlanmış bir otomobil.

Dodge Challenger SRT Demon iç mekan

Dodge Demon İç Mekanı

Dodge Challenger SRT Demon, selefi SRT Hellcat’te bulunun bütün özelliklere sahip. Aynı zamanda aracın içinde şeytan logosu ve Demon yazısı da birçok noktada vurgulanmış. Bir diğer yandan daha koltuğa oturmadan bile görülen şeytan figürü, cesaretsiz insanları bile tereddütte bırakacak bir detay diyebiliriz.

Canavar görünümlü otomobilin iç mekanına baktığımızda kokpitinin ortasında 8.4 inçlik Uconnect alt yapılı multimedya sistemi ile karşılaşıyoruz. Bu kokpit bize, aracın hem eğlence sisteminin kullanımını hem de diğer birçok performans verilerini aktarıyor.

Eğlenceden bahsetmişken Demon’un Harman Kardon ses sisteminden bahsetmezsek olmaz. Otomobilde, 19 hoparlörlü 900 watt rms çıkış gücüne sahip Harman Kardon ses sistemi bulunuyor.

Dodge Challenger SRT Demon

İlklerin Arabası: Dodge Demon!

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 840 beygir ve 1044 nm tork üreten bu canavar otomobil, bir çok Drag yarış pistinden yasaklandı. 0-100 km/s hızlanması 2.3 saniye olan Demon, 1/4 mil Drag yarışlarındaki en hızlı seri üretim araba olmayı başardı. Böylece ilklerin arabası ünvanını aldı.

2.El Dodge Challanger İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here