2023 Nissan Sakura Tanıtıldı!

0
2051
Nissan Sakura

Japon bir otomobil şirketi olan Nissan, “Sakura” adını verdiği tam elektrikli mini otomobilini tanıttı. Otomobilin tanıtımı Japonya’da yapıldı. Nissan Sakura, piyasadaki araçlara kıyasla oldukça küçük. Yani bu mini otomobil, piyasadaki en küçük arabalardan bir tanesi olma özelliği de taşıyor. Şimdi Sakura’nın tasarımını ve özelliklerini inceleyelim.

Nissan Sakura Tasarımı  

Nissan Sakura tasarımı

Nissan Sakura, 3,4 metre uzunluğa, 1,5 metre genişliğe ve 1,6 metre yüksekliğe sahiptir. Aracın ağırlığı ise sadece 1070 kilogramdır. Ayrıca modelin bagaj kapasitesi ise 107 litre olarak açıklandı. Sakura, dört kişilik bir alana sahiptir. Böylece bu modelin şehir içi ve kısa mesafeler için uygun bir araç olduğunu görüyoruz.

Genel tasarıma baktığımızda kutu benzeri bir yapı ile karşılaşıyoruz. Arabanın arkası dikey bir tasarım yapısına sahip. Aracın tasarım detaylarına devam edecek olursak, konsepte büyük ölçüde bağlı kalan mini otomobilde panjurun yerini alan siyah panel bulunuyor. Ayrıca, siyah paneli çevreleyen ince LED aydınlatmalar ile dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda arka kısımda dik bir yapıyla karşılaşıyoruz. Geniş bir arka cama sahip olan modelin hemen altında da LED stop lambaları bulunuyor. Ön kısımda ise arka taraftaki dik yapının aksine biraz daha kavisli bir yapı görünüyor. Öne doğru eğim alan tasarımda ızgara alanının yerini kapalı bir ön görünüm alıyor. Ayrıca Sakura’nın tekerlerinin de oldukça küçük olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Nissan Sakura iç tasarım

Nissan Sakura’nın iç tasarımına baktığım zaman oldukça modern bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Araçta, 7 inçlik dijital gösterge paneli ve 9 inçlik bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Ayrıca navigasyon ve otomatik klima gibi donanımlara da sahip. Aynı zamanda  ProPILOT Park (otomatik park) gibi sürücü yardımcı sistemleri de bulunuyor.

Nissan Sakura Özellikleri

Nissan Sakura

Tamamen elektrik enerjisiyle çalışan Nissan Sakura, 47 kW’lık elektrik motora sahip. Motor, 63 güç beygir güç ve 195 Nm tork değeri üretebilmektedir. Ayrıca araç, normal bir prizde şarj etmek 8 saat sürmektedir. Fakat, hızlı şarj ile 40 dakika gibi bir sürede yüzde 80 doluluk oranına sahip oluyor. Aracın menzili ise 180 km olarak açıklandı. Son olarak aracın maksimum hızı ise 130 km’dir. Tam bir şehir içi için kullanıma uygun bir araç diyebiliriz.

Nissan Sakura Fiyatı 

Nissan Sakura şimdilik sadece Japonya’da satışa çıkacak. Fiyatı ise 14 bin dolardan başlıyor. Aracın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Sıfır km Nissan Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here