Dodge Charger Ve Challenger 3 Yeni Modelle Gelecek

0
5768

Dodge Charger ve Dodge Challenger modelleri aslında Holywood filmleri ile aklımıza kazınmış sportif ve havalı birer performans araçları. Araçların üreticisi FCA 3 tane yeni modelle geleceğini resmen duyurdu.

Dodge Charger

Dodge Charger ve Dodge Challanger

2008’de tanıtılan mevcut kasa Dodge Charger ve Dodge Challenger, Amerikan pazarındaki en eski yeni arabalardan biri olma özelliğini taşıyor. Ancak bu çok sevilen model emekli olmaya da hiç hazır değil. Zaten araçın üretim kanadında yer alan Kanada işçi sendikası Unifor tarafından yayınlanan belgeler de en az 2023 yılına kadar üretimin devam edeceğini doğruluyor. Daha da mükemmeli ise şirket önümüzdeki yıllarda otomobilin birkaç yeni versiyonunu piyasaya süreceğini resmen duyurdu.

Dodge Charger

FCA Ve Dodge

Dodge markasının sahibi konumunda olan, Fiat-Chrysler Otomobil Grub(FCA), Kanadalı işçilerinin çoğunu temsil eden sendika Unifor ile üç yıllık yeni bir anlaşma imzaladı. Ülkede 2.000 yeni istihdam imkanı yaratırken yerel operasyonlarına da 1.2 milyar ABD Doları enjekte etme sözü verdi. Bu paranın bir kısmı Toronto’nun eteklerinde bulunan Brampton Assembly fabrikasına tahsis edilecek ve burada Dodge’s Charger ve Challenger modellerinin üç yeni çeşidini inşa etmek için kullanılacak.

Ancak istatistiki verilerine bakınca da bu kararın oldukça normal hatta atılması gereken bir karar olduğu gözüküyor. 2019 yılında Amerika Birleşik Devleteri’nde 60.997 Dodge Challenger satıldı. Dodge Charger ise satış rakamlarında hem Ford Mustang’i hem de Chevrolet Camaro’yu solladı. Dodge Charger satışları bir önceki yıla göre %21 artarak 96,935 rakamına ulaştı. Bu artışa ve ilgiye de FCA firmasının tepkisiz kalması pek mümkün olamazdı.

Dodge

Amerika Birleşik Devletleri’nin simgesi halini almış ve halkı tarafından da tutulan bir firma Dodge. 1914 yılında Horace Dodge ve John Dodge tarafından kurulan Dodge, kurulmadan önce ise bisiklet ve kuzineli soba üretimi yapan yerel bir firmaydı. Öyle bir başarı yakaladılar ki kurulduktan 2 yıl sonra yani ABD’nin en çok satan otomobil markası olmayı başardılar. Bu başarılarıyla büyük firmaların gıpta damarını kabartan Dodge kardeşlerin başarısı satın alma girişimlerini beraberinde getirdi. Ve 1928 yılında Chrysler A.Ş tarafından satın alındı. Günümüzde de binek otomobil, kamyon, SUV ve minivan türü araçlar üretmeye devam etmektedir.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here