Yeniden Üretilmesi Beklenen Dodge Ram Dakota İptal Edildi. Yeniden doğmuş Ford Ranger’ın gelişinden bu yana, oradan buradan raporlar geliyor. Ram ayrıca orta ölçekli kamyon segmentine yeniden girmeyi planlıyor. Dodge Ram Dakota, yaklaşık 25 yıllık bir üretim çalışmasının ardından 2011 yılında durdurulmuştu. Şu anda resmi kamyon markası olan Ram, aksiyon ve kâr ortamına katılmak istiyor.

Dodge Ram Dakota

Stellantis’in Aklında Başka Planlar Mı Var?

Jeep Gladiator resmiyette orta boy olarak sınıflandırılmıştır. Ancak stili herkese göre değildir. Daha geleneksel bir tasarım önerisi, Ram’ın çekiciliğini artıracak gibi görünüyor. Sizce de öyle olmaz mı? GM Authority şu anda “Stellantis içerisindeki kaynaklardan” Dakota projesinin iptal edildiğini belirtiyor. Başka hiçbir ayrıntı verilmedi. Bu nedenle tam olarak nedeni bu mu ona şüpheyle yaklaşılıyor. Bu konunun açıklığa kavuşması için Stellantis açıklama yapacaktır.

Stellantis, Fiat Chrysler Automobiles ve PSA Groupe arasında birleşme olan dünyanın en yeni ve dördüncü en büyük otomobil üreticisidir. Şirketlerin birleşmesi geçen ay tamamlandı . O zamandan beri CEO Carlos Tavares, yaklaşan tüm ürün planlamalarını ince eleyip sık dokuyarak yeniden kontrol ediyor.

Carlos Tavares maliyet düşürme konusunda bir üne sahip. Eğer otomobil üreticisinin daha geleneksel tarzda orta boy bir kamyon olmadan idare edebileceği belirlenirse, öyle olması uygun olabilir. Ancak Gladyatör hiçbir yere gitmiyor ve yalnızca önemi artabilir. Bunu zaman gösterecek. Kamyonlar ve SUV’lar önemli bir kâr payı oluştursa da, Stellantis’in özellikle GM ve Ford’un EV ile ilgili büyük duyurularını takiben elektrikli araç planlarını hızlandırması gerekiyor.

Yeni bir Dakota için bildirilen orijinal plan oldukça basitti: Gladyatör platformunu ve güç aktarım mekanizmasını kullanmak. Yani 3.6 litrelik doğal havalandırmalı bir V6 ve sekiz ileri otomatik şanzıman. Arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli opsiyonel olacak ve 3.0 litrelik V6 dizel de mümkün olabilirdi. Dakota programını iptal etme kararı verdiyse de, piyasada hala çok sayıda mükemmel orta boy kamyon var. Ranger ve Gladiator’a ek olarak Chevrolet Colorado ve GMC Canyon ikizleri, Toyota Tacoma ve yakın zamanda ortaya çıkan tamamen yeni Nissan Frontier var.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here