Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller

0
1826
dunyanın en uzun arabasi

Birçok insan için araba sadece bir yerden bir yere gitmek için kullanılan bir makinedir. Ancak bazı insanlar için durum böyle değil. Bazı insanlar arabalara karşı aşırı meraklıdır. İşte tüm bu merak yüzünden araba ile ilgili birçok dünya rekoru kırılmıştır. Dünya rekorunu elinde tutan otomobiller listemizde farklı farklı alanlarda kırılmış rekorları görebilirsiniz. Dünyanın en küçük arabasından en büyük arabasına en pahalı arabasından en güçlü arabasına kadar birçok farklı alanda kırılmış rekorları yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

Dunyanın En Küçük Arabası

1- Dünyanın En Küçük Arabası “Dinky”

2018 yılında ABD’nin Phoenix eyaletinde yaşayan bir adam bir rekora imzaya atmaya karar verdi. Austin Coulson adındaki bu adam yapılabilecek en küçük arabayı yapmaya başladı. Araç sadece 63.5 cm yüksekliğindeydi. Aracın boyu ise ortalama 65.5 cm ‘idi. Ancak araç dışarıdan bakıldığında çok ilgi çekici durmamaktadır. Fakat Austin Coulson kırılması zor bir rekora imza atmış oldu.

Küçük boyutları yüzünden dünyanın en küçük arabası Dinky 25 km/sa ‘den fazla hız yapamıyordu. Ancak yakıt tüketimi konusunda oldukça elverişliydi. Üstelik Austin Coulson bu arabayı tamamen hurda parçalardan yaptı. Şanzıman motor ve diğer aksanları bir araya getirerek istediğini elde etmiş oldu. Üstelik arabada far, arka lambalar, dönüş sinyalleri ve emniyet kemeri bile vardı.

Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller Dünyanın En Büyük Arabası

2- En Büyük Araba “Dodge Power Wagon”

Bazı insanlar hayatının büyük bir bölümünü arabalara ayırmaktadır. Bütün araçlar hakkında bilgi edinmek ve kendi özel koleksiyonunu oluşturmak bu insanlar için vazgeçilemez bir hobidir. İşte bu yüzden dünyadaki bazı milyarderlerin devasa arabalara karşı özel bir ilgisi vardır. Canavar boyutlarda olarak adlandırılan bu araçlar oldukça geniştir. Peki çok uzak mesafelerden bile kolayca ayırt edilebilen bu araçların en büyüğü hangisidir?

İçerisinde merkezi soğutmalı yatak odaları hatta banyosu bile bulunan bu aracın oldukça güzel bir salonu bile bulunmaktadır. Ayrıca arabanın arkasında çok güzel bir avlu bulunmaktadır. Bu kadar fazla özelliğe sahip olduğu için bu araca bir araba mı yoksa yaşanılacak bir ev mi diye karar vermek çok zor. Yalnızca bir farı 1000 pound olan bu aracı yapmak ise oldukça maliyetli olmuş. Araç o kadar büyüktür ki genellikle petrol tankeri ile taşınmaktadır. Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller listemizde bulunan Dodge Power Wagon oldukça uzun süre kırılmayacak bir rekoru taşımaya devam edecek gibi gözüküyor.

Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller En pahalı Araba

3- En Pahalı Satılan Araba

Yapılan resmi haberlere göre dünya üzerinde şu ana kadar satılan en pahalı araç 12.000.000 sterlin değerindeydi. Bazı kaynaklara göre bu fiyat $70.000.000’dır. Üstelik bu araç bir müzayedede satıldı. Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller listemizde şu ana kadar satılmış en pahalı araba unvanını taşıyan bu araç oldukça ender bir koleksiyon parçası. Ferrari 250 GTO model araç Chris Evans tarafından satın alınmıştır.

1962-1964 yılları arasında üretilen bu otomobil çıktığı ilk günden itibaren çok fazla ilgi görmüştür. Üretildiği yılda fiyatı yalnızca $18.000’dı. O yıllardan itibaren piyasada az bulunduğu için koleksiyoncuların oldukça arzu ettiği bir model haline geldi. 2004 Yılında Sports Car International üretildiği yılın en iyi spor arabaları listesini yayınladı. 250 GTO listede 8. sırada yer almaktaydı. Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller listemizde bulunan Ferrari 250 GTO fiyatını oldukça hak eden bir tasarıma sahip.

Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller En uzun otomobil

4- Dünyanın En Uzun Otomobili

Guinness Dünya Rekorları tarafından kabul edilen ve dünyanın en uzun otomobili unvanını elinde tutan Cadillac Eldorado. Araç film ve televizyon için arabalarda uzmanlaşmış Jay Ohrberg tarafından üretilmiştir. Aracın toplam uzunluğu 30.5 metredir. İşin daha da ilginç kısmı ise araçta toplam 26 tekerlek bulunmaktadır.

Dünya Rekorunu Elinde Tutan Otomobiller listemizde bulunan bu aracı sadece bir araç olarak adlandıramayız. İçerisinde yüzme havuzu, jakuzi ve helikopter pisti bulunmaktadır. Ayrıca araçta uzunluğu nedeniyle biri önde diğeri arkada olmak üzere iki ayrı sürücü koltuğu bulunmaktadır. Arkadaki sürücü koltuğu geri geri giderken ya da viraja girerken arka tekerlekleri kontrol etmek ve yönlendirmek için yapılmıştır. Aracın trafiğe çıkmasına hiçbir zaman izin verilmedi. Sadece bir gösteri aracı olarak römorkla taşındı. Ardından popülerliğini kaybetti ve bir depoda terk edildi. Depoda terk edilmiş olarak bırakılması gazetelerde çıkmaya başlayınca restorasyon ve kişiselleştirme tutkusu olan bir grup öğrenci tarafından satın alındı.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here