Yeni Mazda 2 Geliyor!

0
2556
YENİ MAZDA 2

Yeni Mazda 2 resmi olarak açıklandı. Uzun süredir bir akım problemler nedeni ile Türkiye’ye sıfır ara. getirmeyen Mazda yönetimi yavaş yavaş sorunları çözmeye başlamış durumda. Modelin standart yani en baz donanımında; arka park sensörleri, LED farlar ve hız sabitleme sistemi bulunuyor. Modelde yer alan 1.5 litrelik Skyactiv-G 90 beygirlik motor ise sınıfının güçlü versiyonlarından biri olmaya hazırlanıyor. Modelin donanım paketlerinden olan SE-L, Sport ve GT Sport donanım seviyelerinde ise günümüz teknolojileri Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7 inç dokunmatik multimedya ekran standart olarak sunulacak. Bu yakışıklı otomobilde güvenlik sistemleri de ön plana çıkarılmış durumda, Şerit Takip Sistemi ve Şehir İçi Çarpışma Önleme Sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor.

YENİ MAZDA 2
YENİ MAZDA 2

Yeni Mazda 2 İçin Resmi Açıklamalarda Geldi!

Yeni Mazda 2 için modelin tanıtım müdüründen de açıklamalar peşi sıra gelmiş durumda yer alıyor. Modelin satışa sunulması ile ilgili açıklamalarda bulunan Mazda İngiltere Ülke Müdürü Jeremy Thomson, ‘Mazda 2, ürettiğimiz en küçük model olmasına rağmen, özünde markamızın tüm değerlerini yansıtmaktadır. Mazda2’nin sürüşü artık daha iyi ve verimli. Küçük sınıfın en rekabetçi modeli olarak iddialıyız’ ifadelerini kullandı. Türkiye’de fiyatları belli olmayan modelin satışa sunulmasıyla birlikte Türkiye’de de küçük sınıftaki dengeleri alt üst etmesi bekleniyor. Markanın ilk küçük sınıf otomobili olacak model için baya çaba sarf ederek geliştirildiği ve özenle mimari yapıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Mazda Türkiye yönetimi tarafından sosyal medya hesaplarından açıklanan bilgiye göre bu yeni model Türkiye’de Mart ayından itibaren satışta olacak.

Modelin 1.5 litrelik Skyactiv motorun kullanıldığı varyasyonda 75 HP güç, 135 Nm tork üretiliyor. Küçük sınıf standartlarına göre uygun olan bu motor yakıt cimrisi olarak adlandırılıyor. 6 ileri manuel şanzımanın görev yaptığı bu yakışıklı model de, 0-100 km/s hızlanmasını 11.4 saniyede gerçekleştirilerek küçük motora rağmen iyi rakamlar elde ediliyor. Modelde son hız olarak 171 km/s gibi bir rakam açıklandı. Bu yakışıklı modelde ortalama yakıt tüketim verisiyle 4.1 litreyken WLTP’ye göre yakıt tüketimi 5.3 litre olarak gerçekleşiyor. Bu yeni model 4.065 mm uzunluğunda ve 2570 mm dingil mesafesine sahip. Bu araç aynı zamanda hafif hibrit özellikte bir motor barındırarak özellikle Alman rakiplerinin işlerini bozuyor gibi görünüyor.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here